Wednesday, December 29, 2010

Akhirnya!



Setelah usaha mengusha dan makan hati telah berlaku sejak pegi Langkawi aritu, akhirnya ia menjadi milikku.. Ahaks.



Ape bende??




Ini la mendenye! Hikhik. Dapat bekas pink itu juge, and shower gel juge. Jatuh cinta pada kaler mereke n bau mereke..! Oh Na Na, What's my name! ^____^


Terase seperti mati hidup kembali. Tapi sedey sebab kene beli sendiri. Before ni incik boipren yang akan laburkan duit beliau. Since incik boifren suda tinggal kenangan, pandai2 la bawak diri ye cik elyn. Huhu. Ape2 pun..... Oh Na Na, What's My Name! =P


Saturday, December 25, 2010

Perlu Ke Mimpi Macam Tu?



Malam tadi saya balik Ampang. Minggu ni memang sangat sangat sangat penat. Khamis aritu kami kene bersihkan site sebab nak handover next week. Bos tak percayekan cleaning company sebab diorang ni cakap je lebih, keje cam 'tuuuuut'. Jadi, kami tutup ofis 1 ari dan bersihkan site sampai 10 malam. Dengan bos2 skalik sapu sampah, vakuum carpet, buang sampah. Tu namenye cleaner kelas atasan. Huhu.



Jadi malam tadi saye tak fikir banyak. Tengok cite hantu kat Prima sampai kul 12 pastu tido. Nak berangan memang jauh skali la kan. Tak sempat nak fikirkan mase depan langsung. Terbayang2 katil je. Tutup lampu dan tido.


Dalam penat2 tu boleh pulak la saye mimpi macam2. Tak brape ingat sangat. Tapi memang macam2. Jumpe ular gergasi la pulak.. Mase tu dengan mama. Siap cakap dalam hati, "Abisla kalau mama nampak ular ni mama pengsan kot. Besar giler!" Haha. Pastu tak ingat ape jadi.


Pastu mimpi tu lompat ke mane tah. Macam ade 1 kenduri ke majlis keramaian ke ape tah. Tibe tibeeeeeee nampak Anuar Zain. Dia datang kat saye, hulur tangan. Saye sambut la dengan dupdapdupdap sambil dalam hati, "Dah kenape pulak die hulur tangan kat aku ni....". Huhu.
Pastu dia peluk saye ketat2 dan pusing 1 majlis tu. Er bunyi pelik kan? Nak terangkan pun tak reti. Haha. Kire macam orang tengah kemaruk bercinte jalan kat soping kompleks tu la. Macam ade gam uhu, tak boleh berenggang. Ofkos orang pandangggggggggg je kami. Saye bukan main segan Tuhan aje yang tau. Siap bau perfume Anuar Zain sangat wangi. Adusss pitams!


Pastu tak ingat dah ape jadi. Rasenye saye terjage kot. Terjage sambil membebel. Kenape mimpi sangat mengarut macam tu. Pastu tido balik. Haha.



Halah halah sangat menarik. Tapi sayang, sume tu hanye la mimpi. Ahaks.


Pastu bile bangun tido pagi tu saye tak ingat sangat la ape yang saye mimpi lagi. Yang pasti agak banyak dan mengarut jugak la. Perlu ke mimpi dengan Anuar Zain? Perlu? Bikin sakit hati je sebab tak jadi kenyataan. Haih, mencik!


Friday, December 17, 2010

Celebrate Birthday Bos!



Kami pegi the curve smalam. Had dinner at Marche dan terus sambung melalak ke Red Box.







Ni mase on d way ke sane. Jalan seperti biase adelah jem melampau. Pastu nak snap gambar sendiri nak tengok la ape rupe keadaan diri ni kan. Snap macam biase. Tengok2 hasilnye jadi begini. Apekah? Sesuatu sungguh. Ade function camni ke hp saye? Sumpah tak penah tau. Huhu.






Kami makan kat Marche. Comel sangat deco untuk krismas dorang. Adus, waiternye jugak comel. Dem. Dah la senyumm je. Buat orang cair je tahu. Hilang fokus dah nak makan banyak2. Haha.





Menu pilihan ramai adelah..... Caesar salad.

Memang terbaek wok! Menjadi rebutan ramai. Haha. Ape kes tah dorang ni sume nak diet ke ape?



Pas makan kami ke Red Box. Datin dah book VIP room. Sampai kul 3 pagi. Erk. 3 pagi? Esok tak keje meh? Sudahnye kitorang balik kul 12. Hehe. Parking pun datin sponsor. Parking orang kaye tu uols. Jockey okeh. Memang seronok la semalam. Masing2 happening terpekik pekik ilangkan stress gaknye. Same naik je laki pompuan. T___T.
Not including me ofkos. Haha. Sile pecaye ye. Lalalalala~




Oh, esok pagi saye akan ke Perak ye kawan kawan. Doakan saye selamat sampai and selamat pulang k? Lebiu ols! Muah! =)

Tuesday, December 14, 2010

Coti Coti Malaysia!



Walaupun saye adelah agak stress (agak? anda memang stress ye cik elyn, sile terime kenyataan!), saye tetap ade mood nak pegi jalan2. Release tension bak kate omputeh. Hehe.

This weekend saye akan ke Perok, ade kenduri kawin. Pastu bole le jalan2. Saye tak penah jejak bumi Perok ye kawan2. Haha. Jakun sekejap. =P

Pastu cadangnye ujung bulan ni nak pegi ke Penang. Get ready untuk launching new outlet. Kalau tak ujung bulan ni pun, awal bulan depan. =)

Pastu middle January plak kami se-ofis akan menerbangkan diri ke Bandung. Company trip. =)
Dengar cite bos nak bagi duit poket 3 angka! Weeehuuu~! Mintak2 jadi kenyataan. Haha. Sedap kot shopping kat sane lebih2 lagi bukan gune duit kite. Kan? =P

Eh eh sebelum terlupe... semalam bos kate nak banje 1 ofis karok kat curve kot. Wuuuhuuuuu~! Esok luse kot. Tapi by this week la. Seronok tak? Seronok tak? ^___^
Double tripple the happines!

Datin sangat faham perasaan saye yang tengah down sekarang ni. Lebiu lah Datin! *Tibe tibe...


*Ehem, make dengan itu Elyn, tahun depan kene keje keras bersungguh sungguh ye... Jangan main2.. things happen for a reason. Ahaks.



Sunday, December 12, 2010

Saya Perlukan Lelaki Matang!



Dalam usia saye sekarang ni, rata2 pegi memang orang akan tanye " Bila nak kawin? ". Alahai.. kalau la kawin tu semudah beratur untuk beli tiket wayang, memang dah lame saye kawin. Ape kaitan kawin dengan tiket wayang? Alamak. Tibe2 je, saye pun tak tau ape kaitannye. Huhu.

Orang2 yang kenal saye mesti akan cakap, " Ala elyn ni memilih sangat.. " , " Janganla cari yang perfect je, jumpe yang ok pun takpe dah.. awak tu
bukan mude lagi.. ". Pergh. Pedih kot ayat tu.

Ketahuilah wahai macik, kakak, abang and adik2 sekalian.. saye bukanla memilih sangat ke ape ke. Cume blom jumpe orang yang sesuai. Lelaki2 yang hadir dalam hidup saye bukanla ditakdirkan untuk jadi suami. Blom sampai jodoh kat
e orang.

Saye perlukan lelaki yang MAMPU JAGA saya. Mampu means, ade keje tetap. Ade pendapatan tetap. Boleh sediakan rumah dan makan pakai saya and anak2. Tak perlu mewah2, cukupla sekadar tak susah.

Saye perlukan lelaki yang MATANG. Tak kisah la umur dia 20 tahun pun kalau dia matang, saye ok je. Tapi ape gunenye umur 30 tahun perangai cam budak2? Memang menyakitkan hati.


Matang disini bermaksud, faham keje saye yang tak tentu arah (bajet artis ke? haha). Keje saye memerlukan saye kekal fokus dari 9 pagi hingga lewat malam. Selewat 12 malam. Or mungkin lebih. Depends kalau ade bende kene setelkan. So saye tak boleh nak sms 24 hours. Tak boleh nak borak on fb or ym 24 hours, tak boleh nak layan gedik dia yang asyik rindu 24/7. Oh pelis la. Baru jumpa 2 minit lepas dah rindu. Rindu tahap merengek2 minta perhatian minta dimanja. Erk. Hello? Sape yang pompuan sekarang ni? Lelaki perangai camtu.... sangat annoying ok. Bukan nak kate saye tak suke laki manje. Mesti la suke. *ehem*. Tapi kalau saye tengah berlari2, terkangkang2 buat keje, datin terjerit2 panggil, dengan phone call non stop rase2 ade selere ke nak layan gedik seorang lelaki..? Mestila tak. Nak manje2 pun sayang, tunggu la i abis keje, malam2 sikit kite bole manje2 ok? Haha.
Pastu bile saye tak terlayan, dia merajuk. Bergaduh. Kalau hari2 nak bertekak agak2 pompuan mane yang tahan? Toksah kate pompuan, rase2nye rimau pun serender la. Penat kot ari2 nak gaduh. Adeeeeee je bende yang buat dia nak merajuk and gaduh. Oh pelis la.


Paling tak tahan bila dia sms style budak2 sekarang tu. Yang 'apew, jew, manew, kew, nyew'. Di tambah pula dengan perkataan berulang dalam 1 sms, contoh,
" cyg...cyg...cyg... cyg... b winduw lew kat cyg... *ikon sedih sebanyak 4 or 5 kali berturut2* "
Agak2 mase tu saye tengah dalam meeting ke, tengah serabut jawap call dengan boss terjerit2 lagi. Bila bace msg macam tu, terus kerut dahi and he
mpas fon atas meja. Sebab annoying and buang mase saye 3 saat bace msg camtu. Dah banyak kali kot cakap, awak bercinte ngan pompuan lebih tua dari awak, tolongla jangan buat perangai budak2 tu. Takleh nak terime. Tapi cakap pun tak gune. Macam curah air kat daun keladi je. Haih. Cukup la sekadar msg, " I Miss U..". Kite bace pun terus nak balas and tersenyum sorang2.


Bile jumpe pulak, die boleh buat perangai senyum meleret cam kerang busuk pastu pandang je kite macam budak2 kecik menempel kat auntie faveret dia minta perhatian or belaian or gule2. Annoying tak? Ke saye je rase bende tu annoying? Ntah la. Selame ni bercinte ngan laki yg lebih tua, saye tak pernah experience bende2 camni. Dora
ng memang menyenangkan. Takde pun buat bende2 kat atas ni.


Ah kalau nak cerita, banyakkkkkkkkkk lagi perkara yang saye tak suke dengan lelaki macam ni. Tapi malas la nak ingat balik sume tu. Buat emosi terganggu je.


Just nak bagitau kenape sampai sekarang, elyn sicomel ni blom kawin2 lagi. =)




Saturday, December 11, 2010

Permulaan Tahun Baru Yang Indah!



Saye sebenarnye ade dua cerite. Satu berita baik, satu berite buruk. Tapi arini saye nak cerite pasal berita baik. Berita buruk tu.. erm.. tunggu la bila dah bersedia baru saye cerite. Tak pun, biarla saye simpan je untuk diri sendiri. =)


2 minggu lepas, dalam staff meeting. Bos ade cakap pasal kami nak bukak branch baru kat Queensbay Penang. Stand alone bukan dibawah mane2 kedai besar. Tempat dah dapat. Tapi kene buat sikit renovation untuk sesuaikan dengan showroom kami. Dan dijangka akan launch pada early January iaitu tak berape lame je lagi, kan?


Disebabkan itu jugak la, bos nak ade sorang yang jage hal ehwal duit / akaun kat ofis. Sebabnye akauntan kami tengah berpantang. Dengar cerita nak benti keje pas abis pantang nanti. Lagipun sekarang ni dia bole datang office once a week je sebab dah pindah umah ke Ampang tapi tak tau drive ke Shah Alam. Seminggu sekali tu mintak hubby beliau hantar ke ofis dan jemput. Sadis kan?


Makaaaa.. minggu lepas bos panggil saye masuk bilik dan duduk. Er.. biasenye saye memang slalu masuk bilik bos, kate secretary kan. Haha. Tapi tak duduk la, just dengar2 tulis2, keluar. Tapi kali ni bos suh duduk. Panik gak la. Nak kene marah ke ape ni? Dalam hati dup dap dup dap. Sebab muke bos siyes jek. Huhu.

" Saya nak offer awak ganti tempat kak m****. "

" Haaa? "

" Awak ade kelulusan akaun kan? Sampai bile nak jadi secretary? Saye nak ade orang jage kuar masuk duit sebab nanti kite kene stand alone kat Penang, lagi susah kalau nak harapkan kak m**** keje dari rumah. "

" Er.. saye tak kisah Datin. Kalau Datin percaye kat saye, insyaAllah saye bole belaja. "

" Ok. Awak nak gaji berapa? "

" Huh?? "

" I'm asking u how much u want. Saye tak nak letak berapa, saye nak awak yang letak brape awak nak. Kite negotiate. "

" Er.. kalau Datin tanye camtu.. Mane ade orang nak gaji sikit kan.. "

" Takpe. Brape awak nak? "

" Er.. " Malu + segan + takot sume ade.

" Tell me. Yang awak selese, yang awak boleh shoping beli baju suar n watever awak nak. "


OMG macam nak putus nyawa bila orang tanye camtu. Huhu. Dan saye letak gaji yang saye nak. Datin pun setuju and alhamdulillah starting from December 2010 saye dapat gaji baru as an account exec. =)


Balik umah lompat2 bagitau mama n abah. Dorang pun happy sangat2. Saya sangat bersyukur.


Permulaan yang baik untuk tahun baru tahun ni. Alhamdulillah. =)



Friday, December 10, 2010

Kami Lemau.



Pernah tak korang rase sangat malas nak buat keje walaupun memang belambak2 keje yang menanti dan dateline pun menghampiri dengan rakusnye? Pernah tak? Elelele mesti banyak kali kan? Takmo tipu la.. Hehe.


Itu la yang kami rasekan sekarang. Nak pulak time bos takde gi meeting ke ape kan. Rase macam......argh nak balik! Aaaa camtu laa.. Maka terhasil la sesi fotografi bersaksikan file di atas rak seperti di gambarajah bawah.





Eh, file teda dalam gambar pulak. Tapi ade belambak kat belakang kami. Hehe.



Pas sesi fotografi, edit2 gelak2 kat computer pastu upload, pastu gelak pastu rase terhibur dan seronok sendiri. Hahahaha. Pastu baru sambung wat keje. Di ulang, sambung wat keje. Aaaaa, means kitorang bukan curi tulang ye, take 10 je kate org putih. Ahaks.

Esok weekend?? Wah bestnye, leh tido tanpa gangguan! Jadi, mari kita raikan saat2 sebelum berakhirnye hari bekerja untuk minggu ni dengan sing along lagu2 kat mp3! =P











Tuesday, December 7, 2010

Ke MidValley Bersama Tersayang!



Arini adelah bday kakak ipar @ mak Damia. Jadi beliau request nak gi Midvalley. Oleh kerana ramai yang hamat manusia, kami makan kat Kenny Rogers je tadi. Sedap la jugak.. sebab orang banje. Hikhik.

Mama & abah takde, gi Kelantan melawat family makcik. Jadi hanye tinggal kami adik badik minus adik yang kat Kelantan ngah study n adik lagi sorang.



Budak gedik kesayangan saye.



Cantik okeh setup untuk Krismas kat MV tadi. Teruje btol tengok bear yang besar2. Yes, BESAR BESAR. Comel pulak tuh. Kat Gardens plak setup lebih pade macam kat garden. Eh.. ke memang setupnye begitu? Dulu pegi takde plak begitu. Hahah tah la. Bantai jek.

Dari kul 8 pagi bangun sampai kul 5 petang bertahan. Last2 masuk je kete terus TERLELAP. Bukan nak tido ye. Sambil berdiri bole terlelap. Rugi la Makngah ade kalau tido..... katenye.
T____T

Mane la saye tak sayang budak sorang tu.. kan. Sekarang pun dah rindu dah kat dia.. Isk.


Thursday, December 2, 2010

Had Fun @ e-Curve!



Semalam saye gi e curve bertiga sebab nak celebrate last day si budak kecik house mate saye yang dah anggap macam adik sendiri. Jadi harusla hiburkan beliau dan diri sendiri gi tengok cite Harry Potter.

*Hoih mase queue beli tiket tu 2 lelaki ganteng yang hamat kat depan kami. Hot Hot Hot! Berkemeja berbaju opis memang bole bikin hati saye cayerrr.. Dah la mereke nakal je toleh2 kami kat blkg.. isk! abg jahat! Ahaks. Ok sambung.


Harusla yang awal sume dah penuh kan. Kami dapat tengok kul 11. Hurm tak kisah la, bantai je. Janji happy. Sementare nak tunggu kul 11 harus la sapedek dulu.. Malas nak jalan jauh2, kami makan kat popeye je. Haih sangat setaaaap! Especially biskuitnye.. Huuuuuu.. :P





Saye adelah makan set ayam yang setap lagi mabeles dan makan dengan bersungguh2 seperti biase. Itu tandanye saye normal lagi. Bagus. Haha. Gambo ni sebenarnye dorang nak test kualiti gambar lalu dengan selambe snap muke saye selepas 2 saat bagi isyarat. Harusla muke pelik disitu kannnnn. Haha. Biarla bile lagi nak bagi korang tengok muke pelik saye. Hahaha.


Lepas makan straight terus masuk cinema dan tengok muvee tu dengan excitednye dan dalam kul 1 dah menguap2 tak tahan mengantuk. Akhirnya sampai ke parking kul 2 pagi dan sampai umah kul 3 pagi akibat sesat sebab terlepas lorong ke Shah Alam. Adus, tahniah Elyn! Dahla orang mengantuk tahap gaban, bole bantai sesat pulakssss! T__T


Dannn hasilnye saye adelah tak cukup tido arini sebab semalam tido 4 jam je kot. Sekarang adelah sedang tekanan sebab baru pas bergasak dengan boipren. Tahniah lagi Elyn. Anda berjaye bagi orang sekeliling stress. Bravo.


Ok saye nak balik tido la. Rehatkan minda dan harap2 esok bangun dengan hati yang girang tanpa tekanan. Amin. Bye uols! Muacks!



Tuesday, November 30, 2010

So Comel!


Nearly Halloween, a girl ask a boy what should they dress as.

The boy said lemme be Bruno mars and you be just the way you are.



Awwww... So sweet... kan? Rase nak gigit keyboard ni.. =')

Sape nak jadi Bruno Mars saya..? Hiks.


Sunday, November 28, 2010

Lagu Besh!



Lagu ni sangat chomel~!









Oh Kekanda
Jangan iri hati, Dinda naik pangkat lagi
Oh Adinda
Kanda mana dengki, malah Kanda support bini

Jadi Dinda mahu mengambil masa
Tapi Kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi Kanda mahu cahaya mata

Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
Oh Kekanda, Dinda perlu berhati-hati, tak rela dikongsi

Kanda kerja overtime, terlebih masa
Itu yang Dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan Dinda atau sebaliknya

Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda
Oh bagaimana? Bagaimana kita nak selesaikannya?
Apa keputusannya?

Oh Kekanda mari nyawa, kita cuba komunikasi
Oh Adinda mari sayang, kita cuba toleransi

Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi, sikap toleransi, itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang Perdana
Dinda yang Utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya~!




Thursday, November 25, 2010

Si Comel Yang BZ



Arini memang sangat pening. Bz yang teramat2 nye. Dengan phone ringing tak henti2. Dengan itu ini cukup segala la kan dugaan yang mendatang. Fuhhhhhhh sampai naik migrain dah saye. Nak KFC plis! *alasan. =P



Lihatla donia!
Sungguh burok muke saye rupenye time bz nih. Patutla sumeorang tak brani tego.. Hahahah.




Time tu boleh pulak budak opis ni ambik gambar. Dah la saye tengah carik pen hilang disebalik timbunan file. Kasik la sign dulu mo snap, bole la buat muke manis atau comel kejap kan. Haha.


Sebenarnye ade cerite tapi tak bole cerite, takut orang terbace. I mean, orang yang tak sepatutnye tau la kan. Hurm. Sebab tu la arini saye sedikit tertekan.


Harap2 sumenye menjadi lebih baik pasni, amin! =)




Wednesday, November 24, 2010

Stress Punca Badan Naik



Tajuk cam formal kan? Gediks. Haha.

Memang la stress akan jadi gemuk sebab bile stress je nak makan. Makan dan makan dan makan dan makan dan makan dannnnnnn makan lagi. Jadi? Takkan jadi kurus plak kan?? Huhu.

Contoh adalah seperti gambarajah di bawah.





Pompuan ni mesti stress sebab badan dia makin menjadi jadi. Kan? Cannot stand.

Ok sebenarnye nak ngadu badan saye makin debab. Tu je. Bye. Have a nice day people. *tibe2..

T___T


Tuesday, November 23, 2010

Kembalikan Cerminku!



Saye punye la semangat waja kumpul mood ari ahad gi mandi sungai berkelah seronok2. Stress pun hilang, hati pun senang gumbira, alih2 pagi2 senin on the way g keje, kat traffic light lepas Batu 3, ade sorang mamat bawak motor langgar cermin kete saye! Terkepak ke depan side mirror tu ye kawan kawan! Mamat tu tak stop langsung, apetah lagi nak toleh ke belakang say sorry ke hape.

Saye ingat just terkepak gitu je.. Saye pun ignore la.. Sampai ofis terlupe lak nak betulkan. Sebab belah kiri. Kalau belah driver dah perasan la time nak kuar kete tu kan.

Sebelum balik umah petang tu baru perasan time nak reverse, side mirror blom betulkan. Jadi laju2 la keluar n betulkan side mirror... lalu terpana seketike kerana cerminnye hilang!


Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!


Sepertinya side mirror ku bogel tanpa baju! Keji sungguh si motor itu! Cis Cis!

Lalu panik selama 2 saat dan call encik ehem ehem nak mengadu tapi tak membantu nampaknye encik ehem ehem tu. Lalu tenangkan diri dan balik umah seperti biase tapi perasaan macam mate belah kiri ditutup oleh somting. Huhu. T___T

Sampai sekarang taktau nak wat ape. Nak pegi kedai mane tanye pun taktau. Malas plak nak ngadu kat pihak berwajib. Haha.

*Pihak Berwajib = Mak ayah or abang. =P

Persoalannye sekarang.... Bile kete saye akan jadi macam di bawah ni kembali??? Bile???


Pic adelah di gugel



Si motor, kalau anda bace ni, sile carikkan saye cermin ok! Sekian! grrrrrrr~



T___T


Thursday, November 18, 2010

Forget You!



Woohooo lagu besh!


FORGET YOU - CEE LO GREEN





^___^


Tuesday, November 16, 2010

Semaiiiizinggggg!



Ko bole ke tido berdiri?

Bole?

Damia bole.. Haha.





Pegang seatbelt ye nak balance kan badan.. Wahaha!
Anak sape tah..

T_____T


Friday, November 12, 2010

Jeng Jeng Jenggggggggg



Oh lamenye tak update blog.. Bz sungguh lately. Ahaks.

Sebagai denda, saye nak reveal orang yang buat saye bz sepanjang minggu ni k?


Jeng Jeng Jeng............




Haha sile maafkan saye ye.. Saye adelah pemalu ye kawan2.. Mama kate blom jadi pape jangan seronok sangat bagitau sume orang kite ade boipren.. Tak manis. Hikhik. =P



Oh gambar tu dia yang bagi.. Sweet kan? Comel jek pegi lukis gambar kite dua.. Nakal taw~! Siap balik kang! Muahahahaha.. ok nak sambung wat keje, bai! =P





Monday, November 8, 2010

Balas Dendam Lapar Semalam



Burpp~ Alhamdulillah.. Kenyang.. Hehe.
Akibat menahan lapar yang amat semalam.. teka la saye makan ape hari ni?


Saye baru je lepas makan nasik ayam yang mabeles..





Sebelum tu, 2 jam sebelum makan nasi ayam, saye baru je makan nasi lemak.. Abah beli pagi tadi suh bawak bekal.. Padahal saye ade date ngan si comel untuk breakfast same.. Huhu.





Breakfast dengan tersayang saye makan kueteow goreng.. Huhu.





Haaaaaaaaaaaaaaaaaa banyak tak?? Sekarang baru kul 5 ye......Saye dah melahap dengan rakusnye.. Tu pun blom campur dengan yang tengah kunyah2 ni.. Kunyah keropok dhal ye kawan2.. Huhu





Tu la akibatnye semalam tak cukup makan, lapar. Petang semalam makan cornflakes je. Huhu.

Mama, tengok la anakmu ini makan macam jinnnnnn suda akibat kelaparan semalam.. Not good for me..


T_____T

Sunday, November 7, 2010

Saya Lapar!


Gedik kan lapar pun nak bagitau orang..

Tapi siyes ye, saye lapar.. Mama adelah tak bagi saye makan.. Huhu. Katenye dah gemok tak payah makannnnn.... Huwaaaaaaaa~!

Ni la kalau balik umah mesti makanku terhalang.. Bile lapa, otak pun fikir macam2 makanan untuk dibedal keesokan harinya. Which is not good ye kawan2... Akan menjadikan kite punye selere membuak2 dan badan pun membuak2 lemak disane sini.. Haha.

Jadi untuk puaskan hati sendiri, jom kite tido! Semoge hari esok memberi kekenyangan kepade perutku.. Amin.. Haha.


Saturday, November 6, 2010

Suka & Duka Minggu Lepas



Minggu lepas adelah minggu yang sangat stress & tertekan yang amat. Rasenye ade la dalam 5 kali saye menangis. Ada yang menangis sedih ada yang menangis gembira. =')

Yang duka mestila pasal keje. Bende2 remeh kat ofis yang akhirnya tak pasal2 kita yang terkena. Akibat dari kita ni tak pandai kipas b**t*t bos. Lurus sangat. Orang yang pandai tu main peranan la kan ape lagi. Mintak puji punye budak. Biar la. Malas nak pikir pasal bende tak best. Adat la tu kalau dah 1 ofis dengan pompuan melayu. Pommmmmpuan sesaje pandang kiri pandang kanan pandang belakang. Haih.


Yang SUKA nya pulak... hikhik *gelak gedik dulu =P

Taktau la dari mane dan bile datangnye perasaan ni. Person incharge computer kat ofis kami yang selalu datang untuk masalah computer & network kat ofis, tak semene2 meluahkan perasaan kat saya. Dalam mase seminggu ni jugak la semuanya terjadi. Saye taktau nak kate pe sebab terlalu cepat kot untuk buat kesimpulan or ape2 andaian. Ape yang saye perlu buat sekarang ialah buat biase je.. ikut je rentak irama angin.. tapi dalam mase yang same jangan letak harapan tinggi dan jangan mengharap pada bende yang blom pasti.. kan?

Ape2 pun saye memang tengah bahagia sekarang at least ade orang yang tau hargai setiap yang ada dalam diri saye ni..

Dan dalam mase yang same.. Saye dapat doa ni dari buku yang adik hadiahkan aritu.


DOA DIKALA RAGU AKAN DIRINYA

Ya Allah...
Seandainya telah Engkau catatkan
dia akan mejadi teman menapaki hidup
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan diantara kami
Agar kemesraan itu abadi
Dan ya Allah... ya Tuhanku yang Maha Mengasihi
Seiringkanlah kami melayari hidup ini
Ke tepian yang sejahtera dan abadi

Tetapi ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan...
...Dia bukan milikku
Bawalah ia jauh dari pandanganku
Luputkanlah ia dari ingatanku
Ambillah kebahagiaan ketika dia ada disisiku

Dan peliharalah aku dari kekecewaan
Serta ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan
Melontar bayangannya jauh ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Agarku bisa berbahagia walaupun tanpa bersama dengannya

Dan ya Allah yang tercinta...
Gantikanlah yang telah hilang
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah
Walaupun tidak sama dengan dirinya....

Ya Allah ya Tuhanku...
Pasrahkanlah aku dengan takdirMu
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik buatku
Karena Engkau Maha Mengetahui
Segala yang terbaik buat hambaMu ini

Ya Allah...
Cukuplah Engkau saja yang menjadi pemeliharaku
Di dunia dan di akhirat
Dengarlah rintihan dari hambaMu yang daif ini

----------------------------------------
Jangan Engkau biarkan aku sendirian
Di dunia ini maupun di akhirat
----------------------------------------

Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman
Supaya aku dan dia dapat membina kesejahteraan hidup
Ke jalan yang Engkau redhai
Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh

Amin... Ya Rabbal 'Alamin


Rase tenang bila bace ayat2 ni. Berserah pada Allah..

=)


Wednesday, November 3, 2010

Hadiah Dari Adik



Last week adik balik dari cuti sem. Sampai sini hari jumaat. Malam pas keje saye balik Ampang, sampai2 umah je, dia cakap,

" Kak Elyn, habis la, adik dah cakap dengan ustat adik dah.. hahahaha "

" Huh? Cakap pe? "

" Pasal Kak Elyn la.."

" Erm pasal pe??? "

" Nak carikkan calon untuk Kak Elyn... Hahaha habis laa.. Tunggu je la ek "

" Huh?? Er.. Ok.................. "

Bole?? Haha adik risau tengok kakak dia yang cute ni sampai sekarang lom kawin2 lagi.. Sabar ye dik.. Ade jodoh tak ke mane..

Pastu sebelum masuk tido, tibe2 dia masuk bilik saye,

" Nah ambik buku ni. Bace. Bace sampai habis tau. "

Dia hadiahkan saye sebuah buku... Buku ape?





Ni ha bukunye. Ya Allah, Aku Tak Ingin Sendiri.

Alalalala comelnyee... Huhu. Buku motivasi untuk orang2 yang masih sendiri walaupun sudah lanjut umur. Baiklah. Nanti Kak Elyn bace ye. Tajuk dia sangat menarik. Tq. =')




Nota kaki : Adik saye lelaki ye. Huhu.

Sunday, October 31, 2010

Manicure & Pedicure Paling Tak Best!



Last week teringin nak try 1 spa yang pegi mane2 kedai pun ade die punye promo pamplet. Kedai makan ade, kedai ubat ade, dekat cermin kete pun ade.. Harga pun murah. Pelik jugak. Macam mencabar keimanan la kalau tak gi try gitu. Selalunye tempat lain, mani pedi ade la dlm 70 gitu. Yang ni RM50 jek. Murah bukan??? Dengan perasaan berkobar2, call kedai tu (punye susah gile nak jawap fon, sengal ape?!) dan buat appointment after office hour.



Sampai ke ke saloon tu.. Tutup. Rupenye pekerja die ade kat kedai makan sebelah. Dorang nampak je kami sampai, terus bukak pintu on lampu komputer bagai la. Haih nampak sangat takde customer ek korang? Hahaha.


Pastu sorang pekerje je pakai uniform. Sorang lagi tengah berdating kot sebab kat kedai makan tu die ngah lepak ngan sorang lelaki yang... er.. yang macam tak tentu arah dan mungkin jugak la boifren die sebab.. er.. die pun macam tak tentu arah jek. Sebab ape saye cakpa gitu?? Die nampak je kitorang, tgerus tarik muke masammmm mencuke dan selambe cakap kuat2,

" Eee malas btol la.. aku tak larat laaaa... Ish! " Bole????

Tak habis kat situ.. Pakai uniform sambil membebel2 taknak keje la dengan tarik muke bagai. Yang sorang lagi tu positif je nampak gayenye, bole senyum lagi la. Dia siap cakap,
" Ala nanti ko claim la kat Puan.. " Haih, bende2 gitu patutnye tak payah la sampai customer dengar... Lagipun kitorang buat appointment okeh... Bukannye datang secara mengejut..! Alah berdua je pun bukannye lapan orang... Isk.


Staff yang positive tu buat pedicure. Yang masam mencuke tarik muke tu wat manicure. Pedicure ok la. Bole lagi die senyum2 tanye nak potong kuku pendek ke ape ke.. lembut je belai kaki kite. So saye sangat takde masalah la siap rase macam mau tertido. Huhu.


Kene tang manicure, si masam tu layan. Mula2 rendam tangan. Then keringkan. Then letak liquid pe tah kat kuku, pastu lap, pastu terus kilatkan. Kilat pun tak kilat mane la. Macam cukup syarat je. Saye pelik gak.... tak potong kuku ke budak ni?? Tapi malas nak tanye sebab muke die cam *tuutttttttttttt* kan.. Pastu terus cuci2, sapu losyen and.. that's it. What?? Dah siap ke? Yesssssssss dah siap ye! OMG! Rase mo lempang muke dia okeh. Dah la mase ngah layan kite tu die duk geleng2 pale tanda protes penat letih la tu. Ya ampun.. ade aku kisah ko penat ke ape? Aku dah wat appointment kan.. Sumpah 1st and last la kitorang pegi..! Patutla takde orang.. Cheh!


Saye balik terus potong kuku sendiri dan kilatkan gune box yang same cam dia gune tu. Demi nak puaskan hati sendiri.. Alah saye punye beli kat bodyshop lagi bagus kot dari dia punye. Huh!


Saloon yang hampeh ni ade kat sekitar Seksyen 13 Shah Alam. Kalau terer sile la teka mane satu. Haha.


Oh by the way, kat seksyen 13 bukan la dia 1 je ade saloon mani pedi. Saye pernah pegi yang kat lorong depan dia, service sangattttt bagus ye. Manicure sampai jadi cantik kuku kite dia bentuk, siap tanye nak pattern camne, pendek mane. Pastu kilatkan sampai bunyi macam iklan sunlight gosok jari kat pinggan tu. Haha. Siyes ok. Siap urut lagi. Jari sampai Siku. Tiptop!
Terus tangan feeling tangan princess gitu.. Haha.





Dia punye pedi pun sangat bagus. Sampai saye teruje tengok kaki sendiri jadi macam kaki
orang lain. Sangat gebu ye. Huhu. Sile rujuk gambar yang disertakan. *chewah haha.







Kedai camtu la baru orang tak putus datang. Biarla mahal 20 hengget dari kedai hampeh tu kan. Berbaloi baloi jugak hasilnye. Itu yang kite mau.

Ingat ye,
JANGAN PEGI SALOON KAT SEKSYEN 13 YANG OFFER MANICURE & PEDICURE RM 50!


Ahaks. Tata! =P


Tuesday, October 26, 2010

Mama, Maafkan Elyn


Elyn banyak buat mama kecewa. Elyn tak jadi macam ape yang mama nak elyn jadi. Elyn tak boleh buat mama happy. Elyn tak boleh bahagiakan mama. Elyn tak boleh bagi mama menantu lelaki sampai ke hari ni. Elyn banyak buat bende yang mama tak suke.

Tapi percayala mama.. Elyn pun taknak jadi macam ni.. Elyn pun harap elyn boleh bahagia macam orang lain. Boleh hidup dengan sempurna macam orang lain. Tapi, elyn tak mampu untuk ubah nasib sendiri..

Maafkan elyn, mama.

Sunday, October 24, 2010

Bos Saya Sangat Best!



Last week, my bos ade photoshoot untuk satu magazine ni. Konsep adelah smart casual. So dah decide nak pakai jeans and white blause. Dan kelakarnye my bos kate dia takde jeans n blouse yang sesuai untuk photoshoot tu and decide nak beli baru dannn nak bawak kami pergi shopping same dannnnnn belikan kami jeans baru jugak.....! OMG rase mau guling2 selame 5 saat! Haha.

Jadi, after work, kami menuju ke Bangsar Village dan masuk ke kedai2 yang.. er.. yang kompem kami taknak masuk sesuke hati. Hahahaha. Ok tak kelakar. Ye, saye memang tak mampu ye masuk kedai yang mahal2 sangat ni. *sob sob*

Mula2 masuk Dorothy Perkins (sebab kat situ ade size saye, muahahahahahahahahahaha) dan telah mensajeskan baju dan suar yang sesuai untuk my bos di mase yang same mengusha jeans untuk diri sendiri.. Hahahahahaha keji punye staff! =P Hasilnye, berhelai2 jugak la sampai ke kaunter dan total sume kene bayar memang rase mau pitam laju2.. Huhu.

Lepas tu masuk pulak ZARA. OMG. Tapi promoter kat sane adelah sangat rude dan muke masam dan tak peramah dan bajet korang best. Huh benci! Baru jadi promoter suda naik kepala besar.. Lempang mau? Ergh! Najis! Walaubagaimanepun, bos saye juge menerai beberape helai blouse dan jugak kasut dan hasil yang ke kaunter menunjukan amaunt yang saye jugak tak sanggup nak bayangkan. Huhu.

Lepas tu masuk pulak ke Guess dan menerai blouse lagi dan lagi dan amountnye.. erm.. telan air liur jugak la kan. Huhu. Dan lepas tu masuk er.. tah ape ke name kedai yang memang takde kat jusco ke giant ke (tempat yang slalu kitorang pegi.. haha). Memang kalau dicampur2 jumlahnye boleh mendatangkan sakit jantung yang teruk. Huhu.

Tapi...

Best jugak la kan at least dapat jugak sehelai dua dari brand2 di atas. Dan secara tak langsung dapat la masuk ke butik yang saye tak boleh masuk sesuke hati. Haha. Oleh itu, tak faham2 lagi? Sile keje keras dan jangan asik bukak facebook je ye cik elyn. Haha. T__T


Wednesday, October 20, 2010

Bole Ke Perigi Carik Timba?



Tak tau la kenape lately saye sangat teringat ingat kat someone.. Someone yang dulunye budak sekolah saye. Tapi tak pernah tegur sape pun. Just kenal berselisih je.

Tapi aritu mase trip ke Langkawi, dia pun pegi same. Mule2 takde pun rase ape2.. Cume kat sane kadang2 terlintas perasaan nak buat dia happy, sebab nampak dia senyap je.. pendiam.. dan sedih.. karoke pun nyanyi lagu frust.. Haih. Perasaan tu datang tibe2 je. Membuak2 rase nak bahagia kan dia. Bole?? Bajet cupid ke ape ko elyn? Hahahaha.

Balik dari Langkawi, dia add kat fb.. =)

Dari situ slow2 dia tegur saye.. Say hi tanye kabar.. Dan saye perasan bahase yang dia gunakan bukanla 'aku-ko' macam kawan2 yang lain. Dia bahasekan name. Panggil name la kirenye.

Mule2 tak ambik port sangat la.. Layan biase2 je..

Pastu dia mula komen status saye.. Tag sume gambar yang ade muke saye..

One day, dia tanye saye hati ke hati. Ape status sekarang? Sayang lagi tak bf lame? Kalau bf lama merayu, cair balik tak? Lelaki macam mane yang saye carik? Dia ade tak ciri2 lelaki yang saye nak? Ade bekenan sape2 tak sekarang? Ohhhhhhh ape maksudnye itu???

Lepas tu dia mintak no fon. Dengan alasan konon nanti kalau saye boring kat Shah Alam bole la ajak dia kuar minum ke ape. Ala comelnye alasan dia... Huhu.

Lepas tu dah pandai jeles bile saye upload gambar dengan lelaki lain.. Dia tanye, "gambar baru tu dengan bf baru ke?".. Alaaaaa comelnye jeles pulak..

Dannnnnnnnnnn.. lame2 saye rase.. saye macam sukeeeeeee sgt2 syggggggg sgt2 kat dia.. Huhu. How now???

Perlu ke bagitau dia ape yang saye rase? Dia pun macam tunjuk good respond kan? Ke saye je syok sendiri? Oh tidak...

Mama mama mama, tolongla aku yang sedang bingungggg~ (lagu doktor cinta, haha).


Jadi? Sekarang ni? Tunggu je ke? Owh tak suke tau angaukan orang.....Mucuk, reply me ASAP plis.. <3!>



Sunday, October 17, 2010

Kene Tukar Password Baru La Nampaknye



Saye ni jenis susah nak ingat password sendiri. Asal buat je, lupe. Jadi, dari masuk kolej (iaitu 10 tahun lepas,ahaks..) dah biase buat password gune bday boipren. Hehe. Maknenye tukar boipren kene tuka password la jugak kan? Hahahahahahahahaha..ok tak kelakar langsung.

Setakat ni baru 2 orang je saye jadikan bday dorang sebagai password saye. Sorang mase kat kolej dulu. Sorang lagi yang sekarang ni la. Erm. Dah 7 tahun kot gune password tu. Untuk semua bende sekeliling saye. Sume yang mintak pin code or password sume saye bantai bday dia.. :'(

Sekarang ni bile dah takde pape kene tukar balik sume password la. Kalau tak tukar nanti tiap kali enter password tu akan sumpah seranah sebab menyampah teringat kat dia. Haha. Bole mendatangkan dose berlipat kali ganda tu. Tapi tak bole la tuka sekarang.. sebab..

Sebab..

Sebab saye blom jumpe boipren baru lagik. Nak tukar ke bday sape pulak kan??? Hahahaha. Keji tak?

Kene usaha gigih dapatkan boipren baru la nampaknye...

Baiklah! Misi baru! Bermula esok!

Berusaha~!

*Sebenarnye budak ni jiwe kacau pastu ngantuk nak tido, sile abaikan segala yang dimengarutkan di atas k. Tata. Lebiu ols.

Saturday, October 16, 2010

Seronok Berpoya Poya



Saye taktau la ape yang buat saye bz sangat tah sampai keje kul 2-3 pagi, weekend pun datang ofis.. Isk. Tapi tak nampak pun ape yang saye buat. Tapi keje tu setel la. Tapi kalau setel pun orang tak nampak pun sebab bende bende remeh je kot. Kalau tak setel baru orang nampak kite ni tak buat keje. Haha. Itula dia namenye seketeri. Tak nampak pun keje dia ape, tapi scope dia memang besar la kan. 1 ofis ni dia kene setelkan. Perghhh mintak nyawe! Mintak nyawe! Heee~






Walaubagaimanepun.. saye adelah sangat happy dan seronok dengan keje saye ni. Haha. Bukti adelah terpampang di atas ye kawan kawan. Anak sape tah seronok betol beliau dapat bergambar dengan lelaki ganteng. =.='


Ni baru siap wat minit meeting. Pastu jap lagi nak gi Midvalley nak tengok showroom pulak. Haih.. *buat2 mengeluh padehal seronok dapat jalan jalan cuci mate.. hakhakhak*


K la saye mau menjalankan tugas. Nanti saye update lagi k? Tata. Muacks! =P


Tuesday, October 12, 2010

Mencari Kelas Bahasa Inggeris



Lamenye tak update. Isk. Bz melampau ke tade cite besh nak syer? Haha.

Sekarang ni saye tengah cari kelas bahase inggeris la.. Try gugel tak jumpe pulak. Mane ek nak carik? Kalau kat Ampang tu tau la. Tapi nak yang sekitar Shah Alam ni ha.... Isk.




Nanti saye update lagi ek.. Mau gugel lagi.. Huhu. Tata!



Thursday, October 7, 2010

Bihun Kungfu @ Sarang Burung



Semalam gi makan dengan mama kat Bukit Indah. Seperti biase, mama memang akan order bihun kungfu. Saye plak order kuetiow kungfu. Hehe. Pasni bole jadi kungfu Panda. =P

Tapi kelakarla kan bile makanan sampai je mama buat muke cuak. Berubah muke jadi merah. Sebab ape? Pinggan sikit punye besar cam dulang.. Pastu... Bihun dia susun tepi2 dah rupe sarang burung dah saye tengok. Haha.






Mama makan dalam keadaan tak tenang dan asik mengomel,

" Mesti orang gelakkan mama.. "

Hahaha sooo cute. mane ade orang gelakkan mama la.. Biase la tu. Style ape. Murah pun murah. RM5 je sepinggan. Bole la pegi lagi.. Hikhik.


Wednesday, October 6, 2010

Rindu Budak Ni



Rindu sangat la kat budak kecik ni. Padahal baru je jumpe.. Nak kidnap beliau, risau la pulak sebab kang tak boleh tido malam teringat ummi dia. Isk..

Ni baju saye beli kat Langkawi.. Nothing special, saje je tengok comel sangat, beli la. Hehe.





Awww.. comelnye.. Same macam makngah dia... Hikhik.. ^___^



Monday, October 4, 2010

Open House Dimane Mane!



Di mane mane pun jalan adelah sangat jem kan 2-3 minggu ni sebab musim raye blom habis. Sume orang pun nak pegi open house merata KL dan luar KL kan?

Nak kuar perumahan pun ambik mase setengah jam, apetah lagi nak ke tempat lain. Isk.

Minggu ni sangat la penuh aktiviti saye. Jumaat malam pegi umah kawan kat Batu Caves. Tapi macam nak g Ulu Yam dah. Dari Shah alam bawak opismet teman, pastu kene hantar dorang balik Shah Alam balik, pastu balik ke Ampang pulak. Pastu tunggu "abg" kat downtown plak. Nak beli somting. Hikhik. Pastu balik. Dalam kul 1 lebey kot kot sampai. Penat ooooo..

Esoknye Sabtu bangun pagi2 (which is bukan tebiat saye on weekend bangun awal, haha!). Mandi2 siap2 kul 8 dah kuar nak ke Seremban ambik Damia. Rindu wooooooooo.. Pastu patah balik ke Ampang. Dengan jalan jem lebih kurang kul 1 tengah ari sampai sini, pastu mak nak singgah Tesco ler pulak beli barang dapur. Saye ngan Damia pegi basuh kete sementare tunggu mama n abah shopping barang dapur. Pastu laju2 balik umah sebabnye saye kene pegi umah Datin maa.. ade open house jugak. Kene jadi dayang maa.. Layan2 guest. Huhu. Open house start kul 4 maknenye before 4 la kene sampai kan. Tapi kul 3 saye kat umah lagi. How?

Akibat jem melampau lampau tak masuk akal walaupun dah lalu tol mahal, saye sampai shah alam kul 5 lebih. Mekap2 sikit kul 6 baru sampai umah Datin. Haha. Kene sembur la ape lagi, sebab dayang lambat maa.. :P





Ala bukan susah pun tugas dayang. Sambut tetamu dan layan diorang baek punye. Seperti amikkan air, ambikkan makanan dan senyum2 manje gitu. Bodek maaa.. Ramai supplier n orang2 penting kot. Haha. Termasuk la budak tecik sorang ni. Tah dari mane datangnye tibe2 je duk sorang2 kat sofa dalam umah. Ape lagi, kasi interview la anak sape. Last2 terus fren fren uolss.. Hikhik. Kemain kitorang amik gambar. Seronok sungguh la. Budak tu yang snap ok. Pandai ok budak tu. Dah la comel comel! Isk geram! =)

Lepas majlis abis, ujan pun turun dan catering pun dah kemas2, kami pun pulang la. Dengan kepala berat, migrain sebab panas pastu bertudung macam tu kan. Gaknye haba takleh kuar. Akibatnye sampai umah kul 12 lebey gak la. Sebab jem teruk kat Federal. Bole? Isk tensen sungguh! Memalam bute pung mau jem!

Pastu sampai umah mandi2 sume, angkat Damia dari buai, dia terjaga dan bantai meragam takmo tido. Bole? T____T

Alih2 kejutkan mama suh take over. Mama pun serender, masukkan dalam buai balik, dan suruh abah tunggu kat sebelah buai (which is kat hall). So merase la atok bentang toto tido kat hall semalam. Haha kesian atok.

Ohhh kepenatan tak habis di sini saje. Hari esok lebih capekkkkkkkkkkk gue. Later gue story wokeh! ^__^


Tuesday, September 28, 2010

Langkawi Day 2



Hari kedua kami bangun pagi breakfast kat hotel dan terus menuju ke cable car beramai2.





Ala comelnye budak tu kan? Hahahaha. =P






Jembatan gantung yang scary sebab goyang2... uuuuu...






Dah sampai kat situ bantai berborak sakan plak. Ade lebih kurang setengah jam kat situ borak2 pasal kejadian bumi ni.. dinosour sume masuk.. sebabnye budak tinggi tu memang terer bab2 geografi nih..



Nak turun memang senang. Nak naik bukit tu balik... ade beberape perhentian la jawapnye kan. Termengah2 dibuatnye.. Sape yang penah pegi tau la.. Berpeluh2 mak uols... Tak kuase..
Eh, btw comel kan budak kat gambar tu?
Hahahaha.
Ok. Bye.





Monday, September 27, 2010

Langkawi!


Last week saye adelah telah mengholidaykan diri ke Langkawi. Hehe. Plan dah lame mase Air Asia wat free seat tu. Mungkin balas dendam punye pasal, maka kami kawan2 satu sekolah dulu plan la bercuti ke Langkawi. Balas dendam sebab ape? Sebab aritu patutnye pegi dengan family, bulan May, tapi terpakse cancel sebab dapat interview SPA yang... macam takde harapan dapat. Rugi je duit flight dan deposit hotel.. Seribu lebih kot. Eeeeeeee mencik!
Walaubagaimanepun, saye puas hati la sebab at last dapat jugak menjejakkan kaki ke bumi Langkawi ni. Flight ari Khamis 7.30 pagi, balik Sabtu 10.40 malam. Sebelum subuh dah bertolak, sebelum subuh gak sampai umah. Terbaik! Haha.




Beg kami yang sedondon merah tanpa dirancang. Alolo comelnye instinct same.. Hehe.



Sampai airport Langkawi banyak kedai tak bukak lagi. Haha. Memang semangat kesukanan sungguh subuh2 dah datang tempat orang. Ape lagi, masing2 blom sarapan, kite mulekan aktiviti dengan makan dulu.



Saye makan Sandwhich.




Mereka makan nasi lemak.





Kereta sewa kami.





Bilik saye. =)



Memang seronok la. Smooth je perjalanan kami. Pas sarapan, amik kete, kaji selidik map, dan terus redah pusing pulau. Pastu check in hotel simpan barang dan basuh muke sikit, kuar balik serang Underwaterworld pulak.





Ikan ni comel, tapi camera tak comel, maka hasilnye kurang comel. hee~






Dorang cakap saye sangat mesra dengan binatang dalam air. Haha. Minat kot. =)





Pas underwaterworld kitorang pegi makan tengah hari dan serang dataran helang pulaks. Best sangat! Orang pun tak ramai. Ramai lelaki can do.. haha.





Pastu jumpe dengan kawan2 yang konvoi dengan kete. Dorang bertiga. So kami adelah 7 orang kesemuanya.. Memang happening. Balik dari dataran helang, kitorang serang pasar malam pulak. Saje nak try pasar malam Langkawi. Bole? Haha.

Pastu balik bilik ingat nak kuar balik pas mandi.. Takde harapan.. Masing2 tertido baekkk punye sebab tak cukup tido malam sebelum bertolak tu. Haha.


Sunday, September 26, 2010

Tuan Blog Pegi Langkawi


Ui lamenyeeee tak hapdet.. hikhik..

Saye pegi langkawi la kawan2.. Malam tadi baru balik.. Seronok beronok ronok.. Nanti saye tepek kat sini gambar sume okeh?

Sekarang mau kemas bag dan show off barang yang dibeli kat family.. haha..

Tata. Lebiu all! =)

Monday, September 20, 2010

Open House Raya



Dah plan lame nak buat makan2 sebelum adik balik kolej. Adik balik ari Sabtu, jadi nak buat makan2 ari Jumaat la. Lagipun mama dan saye memang cuti on that day.

Walaupun badan masih penat letih dan sebagainye sebab 2 ari duk jage Damia dan berulang alik ke Bangi tengok baby baru, saye gagahkan diri jugak untuk masak. Menu utama, Nasi Ayam, Spagetti Bolognese dan puding caramel. Ade tambahan sikit2 untuk budak2 mengunyah. Saye diberi 'penghargaan' untuk masak kali ni. Selame ni mama or catering je masak. Huhu. Penat woooooooo...

Tak ajak ramai orang pun sebab fon rosak, tak dapat nak text kawan2 suh datang. Yang mane sempat jumpe kat fb or ym je saye sempat ajak. Tu pun 10 menet je kot sempat curik2 online. Pastu pulak yang saye ajak tu pi heboh2 kat orang lain, dah pulak orang lain kecik ati sebab tak ajak dorang.. Alahai.. sorry la bebanyak ye, hp saye rosak.. Nanti susah nak bagi direction kalau korang sesat nak call no ape? Btol tak? Isk sile paham situasi saye ye sayang2 semuaaa... :'(


Mari tengok gambar2 yang ade.. Oh gambar adelah di ambil dari Ina. Sowie ek ina.. Kite tak sempat nak snap ape2 aritu.. hikhik. Lebiu la! Muacks!




Antara kuih raya yang ada..





Puding Caramel yang menjadi feberet sape2 yang penah rase.. Hehe.






Spagetti Bolognese feberet adik. Sendiri bikin ye, bukan ready made punye.. *perlu ke bagitau??* haha.





Nasi Ayam Hainan yang menjadi pujian setiap orang.. Isk Tq sume! Sayang korang laaa! Hikhik.





Antara tetamu yang datang. Er.. ni before adik beradik mama datang.. Lepas je dorang ni balik, rumah adelah penuh dan padat dan keadaan menjadi tunggang langgang sampai kene tambah ayam lagi 2 ekor dan masak lagi nasik 2 periuk. Huhu. Seronok tengok orang ramai datang. ^__^



Penat? Jangan cakap la. Basuh pinggan macam nak patah pinggang. Tapi nasib baik abah rajin menolong. Abah take over sampai setel sume abah basuh. Tq abah. Mama pun tak pututs2 menolong sampai saye kene halau mama banyak kali dari dapur suruh duduk depan layan tetamu je tak payah nak buat2 jadik bibik kat dapur. Huhu. kesian owhh tengok mak kite bertungkus lumus keje penat. Biarla kite yang penat, biar mak duk rilex je. Tak sampai hati tengok mak buat keje di dapur sorang2.. Kite pun mude lagi kan.. =)


Ape ape pun, semua penat bagai tu hilang bile orang puji masakan kite. Dan sumenye habis takde ape yang membazir. Alhamdulillah.. Tahun depan bole buat lagi. =P


Sunday, September 19, 2010

Jahat - Stacy



Lagu ni dedicate untuk abang ensem yang tah kenape suke masuk dalam mimpi saye, walaupun takde plak dok berangan pasal beliau di siang hari. Haha. Layannnn~






Aku sudah serik bercinta
Kerna asyik berakhir dengan kecewa
Tapi sejak hadirnya dia
Semua sistem kawalan kini terdedah

Kepala kata jangan gelojoh (no)
Hati pula kata pergi (go baby go)
Benarkah cinta itu buta
Kerna tak nampak apa selain dia

Korus
Aku aku
Bagaikan sudah terkena mantera cinta
Dari manakah kau datang menyerang
Diriku diriku
Yang disangka kebal
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu
Engkau engkau
Penyebab diriku terigau-igau
Kini ku terbayangkanmu hampir setiap waktu
Ku mahu ku mahu denganmu selalu
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu

Apa agaknya sudah jadi
Pada ingkar untuk tak bercinta lagi
Walaupun belum bersedia
Tapi hatiku mendesak dan menggesa

Ulang korus 2X

Jahatnya kamu
Jahatnya kamu

Lirik Stacy - Jahat


*I'm loving it!


Nyaris Kehilangan NYAWA



Tengah membizi jadi babysitter dan kakak dan anak yang cemerlang, alih2 fon pulak nak buat hal..





Ni la fon yang tak seberape dah 3 tahun pakai tapi sayang nak tukar fon baru sebab mase beli dulu kene harga mahal sebab paling latest la tu kononnye baru kuar time tu, lebih kurang RM 2 ribu lesap dalam sekelip mate padehal sekarang ni blackberry pun tak sampai 2 ribu dem u cine memperdayakan diriku 3 tahun lepas sampai sekarang I dendam dengan U si cine kat low yatt. Ok sile bace dengan 1 nafas ye ayat tadi. Hahahaha.

Mule2, keypad tak function. Takleh nak tekan "Call" and "End". Pastu "C" pulak. Pastu shortcut untuk tengok gambar pun tak bole gune. Padehal setengah jam sebelum tu ok je. Pastu petang sikit, screen pulak macam nak mati jek... Lame2 hitammmmmmm. Ok not funny at all! Time2 camni la ko nak buat hal. Abang lak asik call je saye takleh nak jawap sebab takleh tekan key answer tu. Pastu kene marah, suruh buang je fon tu kalau tak reti nak jawap. Isk. Dengan Damia merengek2 taknak kat orang lain nak makngahhhhh je. isk.

Malam tu nak tidokan Damia, dia buat hal rindu ummi dia pulak, sudahnye mama masukkan dia dalam buai dulu nak lenakan dia.. Saye lak membelek2 hp tu apehal takmo on screen dia.. Akibat tertekan yang melampau, saye baling fon tu ke dinding sekuat hati. Muahahahahaha. Mama tekejut, lalu bertanye,

"Ape yang ko baling tu lyn????"

"Hp ni ha.." jawap dengan selambe dan puas hati.

"Lailahailallah..." sambil geleng2 kepala..


Hahaha.. padan muke fon tu kene baling. Sape suh buat hal. Hp yang ni blom penah kene baling, tu la 1st time baling dia. Memang sehabis tenaga saye baling tu. Pastu saye try patahkan slide dia, takmo patah lak tu. Kuat plak tu. Isk. Last2 saye campak tepi katil, tido. Puas hatiku. Haha. Ye, saye kalau marah memang suke baling barang ye.. Baru perasaan marah tu hilang. Dan boleh cool dalam mase 2 saat je. =P

Hp sebelum ni, asal gaduh ngan boifren jek,saye baling ke dinding. Pastu tido. Esok pagi kutip balik. Yela nokia kan kuat. Dah terbarai pun ok lagi. Tapi fon ni paling mahal la dalam fon2 yang saye penah beli. Tu yang tak penah baling. Hahahaha. Tapi last2 merasa jugak la dia kene campak ke dinding kaler pink. Rasekannnnnnnnnn.

Sehari semalam saye merajuk hati mengenangkan fon buat hal tapi bajet takde nak beli fon mahal. Hajat dihati mo cekau BB ke iphone ke sebijik tapi bajet nak digunekan untuk g langkawi next week. Pastu try bodek mama, abang, sume bo layan. Akibatnye, saye merajuk la takmo cakap ngan sape2 pun. Merajuk sebab hp rosak. Gedik kan? Haha.

Pastu mama cakap suh gi kedai tengok hp murah2 beli dulu pakai sementara. Mama nak sponsor RM500. Tapi saye gedik takmo yang murah, nak beli terus yang mahal. Ya ampun sile la lempang budak ni laju2. Hahaha.

Last2 gi kedai hp, terus saye cakap kat cine tu,

"Tolong tengok fon ni ape masalah dia. Mule2 keypad problem, then screen pulak hilang. "

Selang beberapa saat...

" Oh ini ribbon slide problem. RM70 sume setel."

" Huh?? Ribbon slide? RM70 sume setel? Sume? "

" Yup. "

" Ok, brape lame bole siap? "

" 1 jam "

" Ok nanti 1 jam saye ambik. "



Ohhhhhhhhhhhh senangnya dalam hatiiiii. Dapat repair hp dengan harga murah. Haha.

Lepas sejam, adik gi ambik fon tu, sebab saye tengah bz masak untuk makan2 malamnye tu. Dapat je hp, sangat terharu rase nak sujud syukur sebab totally elok balik cam normal. Huhuhu. Menyesal baling kau ke dinding sayangkuuuu... Nasib tak kepak slide dia semalam. Ya ampun. Kalau tak, mau nangis sambil hantuk kepala ke dinding. Haha.

Dan sekaranggggg... saye tak payah beli fon baru dan bole senang hati pegi langkawi next week. Weeee~.

Oh ye, repair cost RM70 tu mama yang bayar.. Double Weeeeeeee~~~

^__^



Saturday, September 18, 2010

Dapat Lagi Sorang Buah Hati



Lamenyeeeee nak update tapi tak sempat! Arini pun macam nyawa2 ikan tapi curik2 jugak update sekejap pun jadi la.. Huhu.

Minggu ni sangatla terbizi. Datin mintak tolong datang ofis setelkan bende urgent walaupun tengah cuti sekarang. Takde hal la dah janji nak datang on wednesday. Ade jugak beberape orang datang. Alih2 pagi2 rabu tu subuh2 tu abang call mintak tolong jagekan Damia sebab kakak ipar dah sakit nak bersalin kul 3 pagi tadi.

Jadinye... kul 8 diorang hantar dak Damia ke umah. Mama keje. Saye la kene jage budak tu sorang2. Dengan nak pegi ofis kat Shah Alam lagi. Maka suruh adik ikut, adik drive kete, angkut adik and Damia ke ofis sekalik. Angkut bakul susu berbotol2 dan beg baju dan pampers ke ofis. Hehe. Memang makcik cum pekerja cum kakak yang dedikasi dan cemerlang la. =P

Ni la 1st time saye kene jage Damia sorang2. Selalunye mama ada, saye tolong sikit2 je. Ni kene mandikan budak tu, buat susu, layan dia, dan tidurrrrkan dia.. Nasib la dia tak berak. Blom pernah lagi basuh berak budak ni. Haha!

Tepat kul 11.50 pagi, kakak ipar selamat melahirkan baby girl yang comel mate cepet bernama Wan Iman Zahra.




Comel kan? Muke manis cam pompuan. Er I mean, manis la. Memang la pompuan kan.. Damia dulu time baby muke beliau tak berape manis sangat. Haha ampun Damia!

Tapi kan.. memang btol la orang cakap. Anak buah / cucu pertama tak same dengan yang kedua ketiga dan kelapan belas. Yang pertama jugak tatap dihati.. Sekarang ni saye riiiiiiiiiiiindu sangat kat Damia. Terbayang2 dia tidur kat sebelah saye, malam2 mintak susu,
"Makngah nak susu.."
.. saye pun bangun bancuh susu. Alalala..comel je.

Pastu tadi basuh baju dia.. teringat jugak kat dia sampai tak sanggup nak lipat, nanti rindu melampau. Biar je baju tu tersadai kat situ, blom ade kekuatan nak lipat. Huhu. Terbayang time mandikan dia, seronok btol dapat main air macam2 peel dia buat, antaranya..
" Kejap eh makngah, Iyaa amik air semayang jap ". Sambil basuh tangan, usap ke muka, angkat kaki basuh kaki pulak...... ya Allahhhhhhh kenape la comel sangat ni?? Isk.. rindunyee! T__T

Kat si baby kecik baru kuar tu takde pulak saye rindu.. Isk. Tunggu dia besar sikit pandai cakap nanti ade la kot rindu2 kot.. kan? Kan? Er.. hopefully.. Huhu.

K la mo bersiap gi open house! Nanti saye update cite pasal banyaaaak bende lagi nak cite. Ok?
Tata! Muacks!

Tuesday, September 14, 2010

Masak-Masak Raya



Raya tahun ni saya balik kampung mama kat Johol, Negeri Sembilan. Macam biase, kecoh dan havoc dan happening memang sinonim dengan family kami. Haha. Mane taknye, adik badik mama 9 orang. Anak masing2 pulak average 5 orang. Jadi, brape orang dah tu? Blom masuk menantu dan cucu bagai.. Huhu.

Masak rendang 15 kilo. Pergh...... nasi impit taktau la berape, ayam taktau la berape, segan nak ambik tau. Eh bukan segan, SERAM. Haha. Saye macam biase, sampai2 kampung time dorang dah gigih masak. Harus cepat2 tukar baju dan buat2 sibuk, sume bende pun nak buat. Baru la orang puji lebih sikit kan.. "Rajin anak along ni, bertuah sape dapat dia.." Muahahahaha nak jugakkk tu puji diri sendiri! =P

Bab memotong daging basuh pinggan sume saye alergik. Kulit tak tahan. So tak bole la buat bende tu, kene buat keje lain. (Padahal malas nak kotorkan tangan. haha). Saye cukup bekenan bab menumis dan mengacau kat kuali besor tu.. Asal orang nak menumis je, laju2 saye offer diri nak buat, padehal tengah kacau rendang belah sane tu. Haha bughuk perangai mintak puji btol.




Yang memotong orang2 tua je la. Uwan ngan macik2. Termasuk mamaku sayang. Hehe.





Tu ade 3 dapur tengah masak. 1 ketupat, 1 rendang daging, 1 rendang ayam dan dibelakang nunnnnn lemang. Weeeee~ setappppp btol. Saye suke hari raye! *tetibe*




Ramai2 sekali balik ni memang meriah dan seronok..

tapi...................... yang tak seronoknye.........

kene beratur panjanggggggggggggggg tunggu turn masuk bilik air. Aiyyyoooo bole bikin panas woooo... Bilik air ade 3 tapi still tak cukup2. Sampai kul doblas tengah hari still beratur lagi. Sampai air kolah kering, sampai tangki pun kering.. Kene tunggu tangki top up air dulu... Ape perasaan anda??

Sampai raye kedua tu saye merajuk la. Nak solat subuh pun susah. Yela nak la membuang toksik kecik dulu kan.. sejuk kot.. tapi beraturrr sikit punye panjang.. sampai saye cakap kat mak,
"macam ni tak gune elyn bangun awal.. " pastu terus duduk kat kusi buat muke monyok.

Pastu terus mak cakap kat macik2 situ,
"Bole tak bagi elyn masuk dulu? Dia nak ambik wuduk je ni.. haa cepat elyn pegi masuk cepat!" Hahahahaha buruk perangai kau elyn! Dasar manja gedik!

Adat la kan kalau dah ramai2 tu la masalahnye. Name pun kampung. Nak selesa sile duk umah sendiri jangan balik kampung. Tu pon kalau nak merase flying kick dari mak pak korang la kan. Hikhik.



Monday, September 13, 2010

Bercinta Dengan Suami Orang


1. SI DIA TIDAK AKAN BERANI MEMBUAT SEBARANG KOMITMEN DENGAN KAMU
Seorang lelaki yang tidak bahagia dalam rumah tangganya akan pasti terasa amat gembira dengan kehadiran kamu apatah lagi dia terasa dirinya diberi sepenuh perhatian yang mungkin tidak diperoleh dari isterinya sendiri. Pasti saban masa dia akan melahirkan rasa bahagianya berada di sisi kamu. Ini mungkin kelihatan seperti komitmen terhadap masa depan kamu. Tapi, percayalah itu hanyalah kata-kata manis sekadar untuk mendapatkan cinta kamu saja!


2. SANGGUP MENIPU ISTERINYA
Sikapnya yang tak jujur terhadap isterinya sendiri sudah cukup untuk dijadikan bukti jelas kepada kamu sikap sebenar si dia yang tak jujur. Dia sanggup mencari hiburan di luar rumah apabila mendapati ada masalah atau perkara yang tidak memuaskan hatinya di rumah, tanpa cuba untuk mengatasi masalah itu. Tambahan pula, kamu menjadi punca sebenar si dia menipu kepada isterinya. Ingat, si dia mungkin akan mengulangi sikap menipu ini terhadap kamu apabila kamu berdua menghadapi masalah dalam perhubungan kamu kelak.


3. HUBUNGAN SECARA SULIT
Merahsiakan sesebuah perhubungan itu sememangnya suatu perkara yang meletihkan. Melibatkan diri di dalam perhubungan sulit seperti ini akan membuatkan kamu kehilangan keyakinan diri kerana kamu akan ketinggalan dalam pelbagai aspek perhubungan yang indah. Kamu tidak boleh berjalan berdua-duaan dengan bebas dan bangga. Ini kerana kamu akan sentiasa diselubungi oleh perasaan takut dan bimbang. Takut orang lain terlihat kamu berdua-duaan lalu mengadu kepada isteri si dia. Mati kamu kena serang!


4. LELAKI LEBIH BERUNTUNG
Apa yang dimaksudkan di sini, dia dianggap lebih bertuah dalam masa yang sama tetap mempunyai sebuah keluarga yang akan tetap menyayanginya. Sebaliknya dalam diam kamu pula yang mengalami “kerugian” kerana terpaksa berkongsi kasih dengan keluarganya yang sah. Bayangkan, kamu tidak boleh menemaninya ke majlis-majlis formal kerana sudah pasti dia akan membawa isterinya. Kamu hanyalah sebagai teman di kala ingin mengubat kesunyian atau mencari hiburan jika ada masalah di rumah saja! Kamu kena ingat, mereka boleh berkahwin lebih daripada empat!


5. MAMPUKAH KAMU MENCINTAINYA?
Persoalannya, apakah kamu masih sanggup menersukan perhubungan dengan seorang lelaki yang tidak jujur dan tidak hormat kepada isterinya? Dengan menjalinkan perhubungan secara sulit dengan kamu sudah jelas menunjukkan bahawa dia menganggap perempuan mudah untuk dipikat dan diperlakukan sewenang-wenangnya. Jika dia benar-benar menyayangi dan jujur dengan isterinya, sudah pasti dia sanggup berterus-terang. Alasan untuk tidak melukai hati isterinya bukannya alasan yang kukuh memandangkan dia sememangnya sudah melukai hati isterinya di saat dia menjalinkan hubungan dengan wanita lain!


6. SI DIA AKAN HILANG HORMAT TERHADAP KAMU
Jangan terkejut! Walaupun dia yang jatuh cinta pada kamu dan menarik minat kamu, di dalam hati lelakinya dia pasti akan pandang rendah terhadap wanita seperti kamu yang mudah terpedaya dengan kata-kata lelaki sepertinya. Siapa tahu, mungkin pada awalnya dia sekadar nak “test market” saja. Tak sangka pula kamu benar-benar terpikat. Lelaki pula, mana yang sanggup menolak tuah kan? Dalam keadaan seperti inilah yang selalunya akan timbul soal dipermainkan.


7. PEMUSNAH RUMAH TANGGA ORANG LAIN
Ingat ! Sebagai wanita, kamu seharusnya lebih memahami perasaan dan naluri kaum sejenis kamu. Dengan menjalinkan hubungan dengan suami wanita lain, menunjukkan bahawa kamu tidak menghormati hak kaum kamu sendiri. Bayangkan jika hak kamu diganggu atau cuba dirampas oleh orang lain? Sebaliknya ada pula yang sanggup berkomplot dengan si lelaki untuk menipu isterinya. Ingat, jika hari ini kamu mengambil hak orang lain, tak mustahil orang lain pula akan mengambil hak kamu suatu hari nanti! Renungkan!


8. KAMU MENIPU DIRI SENDIRI
Si dia sentiasa mengucapkan kata-kata manis pada kamu tetapi masih tidak menamatkan perhubungannya dengan isterinya dan pada masa yang sama masih tidak memulakan perhubungan yang sah dengan kamu. Inilah yang dikatakan sebagai “Action that speak louder than words” (pandai cakap tapi buatnya tidak!)


9. BERWASPADALAH DENGAN “BOOMERANG KESALAHAN”
Kebanyakan orang tak kira sama ada wanita tau lelaki mempunyai sikap sukar untuk bertanggungjawab terhadap keputusan dan tindakan yang mereka lakukan secara terburu-buru. Manusia lebih mudah untuk mencari kesalahan orang lain daripada menanggung malu. Jika perbuatan si dia diketahui oleh isterinya atau saudara-mara, jangan terkejut jika dia menyalahkan kamu lalu membuatkan kamu terpaksa menanggung segala derita. Haiiiii Kasih ke mana, sayang ke mana. Tinggal kamu seorang yang menderita !


10. MASA ITU EMAS! DAN KAMU TIDAK SEPATUTNYA MENSIA-SIAKANNYA

Hubungan dengan lelaki yang telah berkahwin boleh berlanjutan selama beberapa tahun. Sedar tak sedar, usia kamu semakin meningkat. Apabila kamu sudah tua baru kamu sedar yang kamu terjerat dan tak boleh melarikan diri lagi. Jika boleh melarikan diri pun, kamu sudah tidak tahu apa yang patut kamu lakukan. Terasa begitu lama kamu mempersiakan zaman muda kamu menjalinkan hubungan yang TAK BERMAKNA!



Hurm... mane pergi lelaki bujang? Kenapa mesti suami orang jugak yang ramai datang dalam hidup saye..? Saye taknak jadi perampas atau perosak rumah tangga orang, cume nak disayangi je.. :'(