Tuesday, December 29, 2009

Year End Sale


Fuh penat laaa... Dah 2 ari saye dok jage booth kat Menara Telekom.

Dah la semalam, person in charge barang2 tak buat keje. Ade ke die suh kitorang turunkan barang dari lori sendiri? Dah la tak bagi trolly.. Dah la dari loading bay nak ke booth tu JAUHHHHH sangat. Memang tak pakai otak ok orang tu.

Just imagine, kitorang yang designer, manager, accountant, secretary kene angkat barang BERAT dan BESAR satu2 dari loading bay ke booth. Dari kul 9 sampai kul 12 baru setel! Gile ke ape?? Baju dah lencun dengan peluh. Ade yang nak nangis dah, sebab kene buat keje berat. Tak penah seumur idup kene jadi buruh kasar. Haha. *cakap pasal diri sendiri* =P

Tapi ok la kot. Abang2 kat menara telekom sangat Gred A la. Puas ati cuci mate. Kire macam berbaloi2 la. Hehe. Tak sangka tau. Asal laluuuuu je, huiyoo...*dalam ati la*
Kire worth it la segala penat lelah sume. Hiks.

Esok last kitorang kat sane. Sedih la pulak. Sebab siyes best la menjual kat sane. Orang2 menara telekom baik2.. hehe.

OKla, nak tido la.. esok kene bangun pagi.

Korang jangan la lupe jenguk kitorang kat sane.. Menara rebung, LG ok? Sebelah secret resipi. Barang sangat murah ai tell yu.. Even uols pegi showroom kitorang sekarang, harga beza jauh gile. Sebab dah potong 70%. Memang bagi harga cost je ni. Tau. Rugi tak beli. Staff pon dok borong sume yang ade. Hua hua hua.


Saturday, December 26, 2009

Susahnye Jadi Perempuan



Saye ni sorang je anak pompuan. Adik badik lain sume laki. Dari dulu ade masalah dengan perbezaan laki pompuan ni. Ape2 je saye buat sumenye terbatas. Nak kuar umah pon susah. Sampai ayah sanggup hantar dan jemput kalau nak ke mana2. Tapi tu dulu la mase belum ade kete. Sekarang dah ade kete pon susah jugak...



Imagine, dorang terpakse je lepaskan saye pegi keje. Maksudnye, dorang pecaye saye pegi balik keje je la. Abis keje kene balik umah. Korang ingat saye abis keje terus balik umah ke? Haha. Mestila tak.. Pandai2 la nak pegi mane2 tu. Tipu sunat. Cakap la stay ofis lame sket ke. Ade keje sket ke. Lagipun memang saye salu stay ofis lame sket sebab malas nak tempuh jem.


Ala bukan ke mane pon. Kadang2 pegi jumpe kawan. Makan2, then balik. Tak pun, pegi cari barang ke. Parents saye bukan nak faham tu. Dorang tolak mentah2 je. Cakap bende tu sume buang mase dan buang duit dan tak berfaedah.


Weekend or cuti? Public holiday? Duduk umah je la.. Jangan la mimpi nak plan ke sane ke sini berhuha. Memang takde harapan.
Sleep over rumah kawan2? Oh tak penah rase pon.
Holiday dengan kawan2? Mimpi ngeri. Walaupon dah umur 25 tahun. Yes, sedih kan? Sangat takde life.


Tadi kul 4 kuar bergegas2. Ayah dengar ade orang call saye, saye cakap "tunggu kat mane?" Maknenye nak jumpe orang la kan. Cakap lak lembut. So, laki la kan? *nak jumpe si cikgu tu la, haha* So ayah tak puas ati. Sebab die tau saye nak kuar dengan laki.

Kul 6 ayah call, tanye nak balik kul bape. WHAT?? Elyn baru je kuar 2 jam abah.............

Kul 7 call lagi.....

7.30 call lagi.... tapi saye tak jawap. Letih la nak jawap. Dose tak? haih..

Sampai umah kul 7.45.. mandi2 dan terus duk dalam bilik je. Takmo kuar. Tunjuk perasaan la tu kononnye. Kul 9 lebih tu ayah ketuk pintu bilik. Ayah cakap la, die tak senang ati bile saye kuar. Risau. Buat ape pon tak bole. Jantung berdebar. Nak solat pun tak bole, tak kusyuk.


..................


Bistu camne?


Elyn dah tua dah abah.. Sampai bile abah nak buat elyn camni? Bole tak abah pecayekan elyn?
Elyn bukan kuar malam. Elyn kuar siang. Elyn bukan pegi clubbing. Elyn tak minum arak. Elyn bukan pegi check-in dengan laki kat hotel....


Elyn jumpe kawan ... Makan2 .. Jalan2.. Salah ke?


Susah la macam ni.. Keterlaluan tak bile saye cakap, sebab tu la sampai sekarang tak kawin2..
Asik duk umah je, tak bole bersosial..


Hurm.. Susah la jadi perempuan ni...


Wednesday, December 23, 2009

Kupang Disaster



Wah suke ati jek mendisasterkan sikupang. hikhik.

On the way balik KL semalam singgah la beli kupang. Basuh2 dan terus bakar je. Bile dah terbukak kulit die, makan ler 1 family. Memang la ade rumpai kat dalam tu. Tarik kuar, buang je la. Tak tau la pulak ade racun ke ape. Sorang pon tak tau care yang betol makan kupang tu.

Hasilnye......

Satu umah kene food poisoning yang sangat teruk!

Ni la rupe kupang yang kitorang beli kat tepi jalan Pasir Panjang Melaka.




Sedap memangla sedap, tapi apekah gunenye kalau ia meracuniku..

Malam semalam dah terase pelik kat diri sendiri nih. Mual2 macam nak muntah, perut sebu.
Kul 12 malam baru la ianya bermula.. Buang air (yes, i mean AIR besar) tak henti2, muntah2 yang dasat. Dan sakit perut tahap guling2 nangis. Ianya berterusan saaaaaaaampai ler ke subuh. Saye nangis teresak2 dalam bilik sorang2. Macam hape dah rupenye. Macam orang mati laki pon ade. Haha. Mama risau sangat tengok anak dara die nangis teresak2 dalam bilik. Terus bawak saye gi clinic.

Akibatnye, terpakse ambik MC semalam. Dah makan ubat, lega sket rase. Baru la bole bernafas.

Tapi saye sorang la paling teruk. Mama cirit birit je. Abah muntah2 pening je. Saye, sume ade. Muntah2, cirit birit, sakit perut, pening. Wah, kire package la. Cube la bayangkan! @_@

Siyes serik dah makan kepah ke kupang ke dan yang seangkatan dengannye. Even tengok channel AFC orang masak seafood pon dah jadi fobia, terus tukar channel.


Tapi pelik, asal orang lain makan ok je?

Hurm...



Monday, December 21, 2009

Kuala Sungai Baru, Melaka


Kelmarin saye sekeluarge pegi PD untuk berkelah dan straight ke Kuala Sungai Baru kat Melaka. Perjalanan setengah jam la dari PD. Kitorang ade BBQ kat sane. Family lain, atok nenek, makngah pakngah pakteh sume dah tunggu kat situ dah. Stay situ 2 ari 1 malam.

Name chalet tu, KM Chalet. Yang bestnye, kitorang booking tanpa tahu condition chalet tu camne. Haha. Bape katil pon tatau. Ape bende pon tatau. Sume Tokchu punye pasal la ni.

End up, 1 chalet ade 1 katil jek. Dan sangat sempit. Gile2 punye sempit. Imagine, kalau katil queen sumbat dalam tu, 2 biji je muat2. Takde space lain dah. Dan bilik air die............ kene turun 3 anak tangge, pastu pijak jamban, belah kanan baru la tempat shower. Macam bentuk L tu la. Dan sangat licin. Risau orang2 tua kalau tergelincir gerenti terus masuk dlm jamban. Orang mude pon bahaye gak tu. Jiran saye meninggal dunie sebab kes camtu la. Kaki termasuk dalam lubang jamban dan tatau la apesal, terus inalillah..
Dan lampu yang sangat tak membantu. Dan takde air minum pun. Dan tak sediakan sabun ke ape ke. Erm.. Dah la umah tu tak kukuh. Imagine kalau solat, time sujud tu cam nak runtuh chalet tuh. Haha. Harusla kene slow-mo mase nak sujud. Pendek kate tu first and last la kitorang ke sane. Haha.

Tu saye bertige je ngan mama abah. Imagine dorang yang anak 6. Ngan baby? Sumbat dalam 1 chalet?? OMG. Tak sanggup. Sardin cap Melaka la hasilnye. Haha. Nasib baik la mama ade bawak comforter ngan bantal ngan selimut. Kalau tak, ade yang tido atas lantai je.

Nasib baik la kejap je. Tutup mate dan enjoy je la sebab dapat berkumpul ramai2 ni. Bukan senang nak berkumpul. Masing2 dok jauh2 dah. Makan sampai nak muntah. Macam2 makanan kitorang sediakan. Spagetti, nasi goreng, nasi lemak, BBQ yang segale macam ade dalam tu. Makan kupang sampai nak muntah. Haha.

Entry yang penuh dengan komplain. Dah la takde gambar. Memang tak selere nak snap. Tapi kene wat gak entry. Sebagai bukti saye penah ke sini. Hehe. Tata.

Saturday, December 19, 2009

Family Planning


Sebagai secretary merangkap admin exec, sudah menjadi tugas saye menguruskan sume hal berkaitan staff dan ofis. Termasuk la borang2 cuti. Sape yang nak apply cuti, mesti bagi borang kat saye dulu, then saye akan pass kat Boss.

Aritu, masuk2 ofis nampak la borang cuti atas meja. Oh, ade orang apply cuti nih. Belum letak handbag, belum duduk lagi terus ambik borang tu, tengok sape yang apply. " Oh, wan nak cuti.."

Kat borang cuti tu mesti la ade column Reason untuk bercuti kan. For example, nak bertunang ke. Nak kawin ke. Anak sunat ke. Kan.. Yang buat saye pecah perut, reason kat borang tu tulis, 'Family Planning'. Padehal mamat tu blom kawin lagi. Tak ke saspen tu nak bagitau yang die sedang berfamily planning? Hehe. Yang die maksudkan adelah, nak bercuti dengan family. Family die dah plan a vacation ke hape. Adoyai.. Gelak guling2 la kejap kat situ. Buruk benar rupenye. Nasib la takde sape nampak. Haha.

Budak tu sampai sekarang jadi bahan kat ofis. Sebab sebelum saye tengok borang tu, orang lain dah nampak dah. Dah gelak guling2 dulu. Hikss.. Kesian kau Wan..

Moral of the story.. kalau tak biase cakap omputih, apela salahnye letak situ, 'Bercuti' ke, 'Holiday' ke.. kan? Saye pon tulis reason dalam bahase melayu jek. Boss pon melayu kan. Tak payah nak speaking meaking.

Cikgu Sekolah Agama



Okla, biar saye bitau 1 bende.. Ustaz yang digembar gemburkan selame ini bukanla ustaz sebenarnye. Die seorang cikgu sekolah agama. Mengajar subjek Fekah dan ape tah. Kurang pasti. Tapi memang orang panggil die ustaz la kan. Kat sekolah agame mane ade panggil cikgu. Sebab tu la saye gelarkan die ustaz.

Saje je nak clearkan kat sini. Sebab dah ade orang cakap belakang2.. Tak suke la.
Oh lagi satu, saye dengan die takde ape2 pon lagi. Masih bekawan. Masing2 masih single, tak salah kan tambah kenalan. Kalau dah ade ikatan nanti saye update la kat sini.

Tu je. Hehe. Tata.

Friday, December 18, 2009

Dating Ngan Ustaz



Ehem.. Hikhik.. *harus didahului dengan gelak gedix*

Seperti mane yang telah diceritekan di entry lepas. Saye adelah menfollow up adegan mengurat itu dengan menukar2 nombor fon. Hiks. Ala, die yang mintak beriye, bagi je la kan! Aci kan camtu?? Alaaa aci laa... =P

Kitorang adelah dengan aktif berSMS dan berYM dan berCalling2.. hikhik.

Pastu petang tadi tetibe je datang perasaan nak tengok die live sebab die asik la cakap sekarang dah lain, dah kurus la, dah hitam la.. Ai benci tau orang kutuk diri sendiri nih..! Lagipon macam tak puas ati menggedix dengan orang yang dah lame tak tengok. Hehe.
Terus straight to the point je tanye die,
"awak, kite jumpe jap? saye nak tengok awak".
See... senang kan deal ngan saye nih, sangat berterus terang takde bengkok bengkok.

Ala, umah kitorang kan sebelah taman jek. Pastu dari sekolah rendah memang tak jumpe2 die dah. Tak tau la ape rupe die sekarang kan. Ala, gambar dalam Facebook takleh caye sangat. Orang letak gambar die cun2 je. Tah2 kat luar buruk? *cakap pasal diri sendiri* =P

Pastu die pon setuju. Sebab memang la dari dulu die ajak jumpe tapi saye yang taknak. Segan kottttttttt..... Haha. Die suh saye pegi Sport Planet Ampang sebab die ade kat sane tengok kawan main futsal. Saye pon pegi la sane...

Sampai2 jek, berdebar2 Allah saje yang tau. Nampak laki perut boroi la, nampak yang legam likat bekilat la, nampak besar cam tong drum la. Nampak sape2 je pon sumpah neves! Haha. Dalam ati doa, harap2 elok la rupe die ni.

Pastu die call,

U : Awak kat mane? Dah sampai?

S : Dah, kat entrance ni. Awak kuar la. Saye tunggu dalam kete. ***** warna putih ok.

U : Ok, saye kuar.

S : K.

Shittttt sumpah neves gileh time tuh..! Dup dap dup dap macam nak gugur jantung.

Pastu tak lame tu, nampak sorang kelibat yang agak macam kenal. Sah, die la tu. OMG ensemnye kau! Terus sengih2 kuar kete jumpe die.

Ya Allah luruh jantungkuuuuuuuuuu............! Ensem, manis, cute, ish geram la pendek kate! Haha ketare gatal, anak sape la ni. Ish Ish Ish. Hiks.

Die pun sengih2. Senyum gatal pon ade jugak la sikit. Hehe. Pastu kitorang pon terusssssss gi dating. Seperti yang telah diplan. Hikhik.

Ha? Kitorang pegi mane? Adela............. Hikss..

Owh! Die kate saye comel sangat. Ala, malu tau. Nakal.. =P


Thursday, December 17, 2009

Salam Maal Hijrah



Semoga tahun ini lebih baik dari tahun2 lepas ye kawan2.. Segala2nya lah.. Amal ibadah kite.. Rezeki kite..

As for me.. Semoga menjadi insan yang lebih berguna & semoga bertemu jodohla hendaknye..
Kawan2 lain pun same jugak ye.


Amin.

=)

Monday, December 14, 2009

Ustaz Nak Berkenalan


Assalamualaikum kawan2.. *wah terus feeling ustazah*

Berhubung dengan tajuk di atas, adelah saye, telah dingorat oleh seorang ustaz melalui laman sosial Facebook. Ahaks.

Ok laaa cakap cam biase balik. Haihh..

Semalam, ade orang add saye. Macam biase la, selidik dulu latar belakang, mutual friend sape, puas ati baru approve kan.. Tengok die mutual friend dengan dak2 skolah saye. So, rasenye die pon mesti 1 sekolah jugak dulu kan. Make, approved dan duduk diam2 melayan Farmville.

Tetibe die tegur kat Fb chat. Erm.. Layan je la kan. Tanye itu ini..

Tapi lame2 nampak macam semakin pelik. Semakin beriye iyeeee sangat die tu. Die kate saye comel la, manis la *ehem* macam2 lagi la. isk.. Pastu terus tido, tak balas dah msg die. Hikhik.

Pagi tadi, die tegur lagi. Layankan aje. Sangat semangat waja macam tah la.. pelik disitu. Pastu die mintak add die kat ym. Layankan aje......... sebab ustaz kan.. Nampak pon baik je budaknye. Haha. Owh, die memang dak skolah saye, tapi mude setahun la. Kire junior saye dulu.

Tibe2... die dah semakin aggresive. Tanye itu ini itu ini.. Dannnnnnnnnn........ Akhirnya die mintak nombor fon saye..! Dengan alasan, nak kenal dengan lebih dekat. Wah.. mak saspen uols! Ustaz nak bekenalan?? Ahaks. Dah la duduk taman sebelah ni je ha. Bile saye dok ubah2 topik lain, die asik la berhujah keluar hadis bagai.. Nak ngurat punye pasal. Adoila.. saye sangat susah ati. Sebab hadis yang die bagi tu, pasal jodoh, adam hawa bagai.. Isk. Mu nak kawin dengan saye kah? Huhu.

Bukan ape, bile dah dengar cite macam2 pasal lelaki menipu pompuan ni.. rase macam serik la.. Macam sangat lebih berhati2. Kalau ustaz ni datang betul2 ikhlas, alhamdulillah la kan. Tapi kalau die hanyelah nak mainkan perasaan orang je?? How? How?? Sakit ati ni tau kemudian hari. Harap tak la kan. Mintak jauh la dari lelaki2 penipu ni.

Tapi rase cam kelakar la. Pasni kene pakai tudung labuh kah? Haha. Berangan lebih la ko elyn!

^____^

Saturday, December 12, 2009

Perpisahan - Anuar Zain



Ku mengerti perpisahan ini
Bukan kerana kau membenci
Tapi kasih yang pernah kuberi
Tiada lagi bersama

Seringkala aku terlihatkan mu
Impian nan indah
Bersulam bahagia

Ku harungi hari demi hari
Bersama wajah tak mungkin akan kembali
Tapi hati masih tak terima
Ditinggalkan sengsara

(Korus)
Keraguan ini bukanlah padamu
Perasaan hati masih rindu
Kekalutan ini hanyalah untukku
Tercari-cari bayanganmu
Tak sanggup aku kehilangan
Kehilanganmu

Kasih tercari-cari

Keraguan ini bukanlah padamu
Masih tercari-cari bayanganmu
Tak sanggup aku kehilanganmu

Waffle Stop



Tadi kul 2 tetibe rase sangat sangap dan bosan gileh terkurung dalam umah. Dari semalam tak kuar umah. Pastu terus ajak mama kuar. Kul 3, kitorang gerak ke Alamanda. Takde nak carik pape pon.. saje je nak jenjalan.

Ampang ke Putrajaya dengar macam jauh kan? For me tak jauh la, setengah jam je sampai. Dengan takde jemnye lagi. Bahagia.

Jalan jalan takde tujuan, tengok2 handbag, tengok kasut, tengok baju. Pastu lapar sebab blom lunch. Tadi mama makan umah kenduri. Saye blom makan lagi. Hikhik.

Mama tak bagi makan fast food, walaupon Swiss Mushroom BK dah panggil2 saye. Pastu macam teringin asam laksa. Tak jadila. So, makan kat foodcourt je la, since mama tak suke laksa.

Saye belanje mama makan waffle. Sebab mama sangat la suke waffle Choclate + Peanut Butter. Tapi kali ni tuka sket la.



- Waffle Stop Double Choc Cookies kot name die -


Memang sedap tau!
Mama makan berselere je. Seronok tengok. Hehe.
Saye plak makan sizzling yee mee. Takde gambar la. Malas nak snap.

Dah makan, jalan jalan tengok kete kat tengah2 hall. Macam menarik je salesman kete tu. Comei! Ade no fon die ni, nak wat ape eh? Hikhik. Tapi die pends laa.. Saye kurang berselere ngan laki pends.... =P

Dah puas menggedix, balik la ape lagi. Puas ati dapat kuar, walaupon macam takde arah. Tapi tadi nampak GSC, teringin sangat nak tengok New Moon. Tapi tak tau nak ajak sape. Kawan2 sume pegi dengan bf masing2.. Saye ni.. takde bf.. Nak ajak mak, kesian pulak. New Moon tu cite ngarut2. Hurm.. mule la perasaan down ni datang..

Tolongla carikkan saye bf 2-3 orang...

T__T

Friday, December 11, 2009

Manusia Pelik


Lokasi : Kedai VCD

Masa : 7 malam

Kestabilan Emosi : Kurang Stabil *gado ngan aby taby*

-----------------------------------------------------------------------------

Saye : Kene tulis eh?

Promoter : Ha'ah, kene tulis cash memo. Jap eh. 1 je ke?

Saye : Ha'ah.

Promoter : *Tulis details dalam cash memo dengan terhegeh2
sambil kuarkan hp die*
Jap eh kak.. Kak, kalau saye bagi message camni die paham kan kak? akak bace pon paham kan?
*sambil tunjuk message die hantar kat bf die yg berbunyi,

"call ayg kul 3 tau. Ayg tunggu. jgn lupe tau." *



Saye : Err... paham kot.

Promoter : Tu la, saye tunggu sampai sekarang tak call pon.. message pon tak. Sakit la ati saye kak.. Saye ni bz camne pon bole je jawap call. Die tak sayang saye ke kak? Carik lain kang baru tau. Saye ni dah la baru putus tunang. * dengan muke bersungguh & tunggu jawapan saye *

Saye : Erm.. Die bz la kot. Lupe bawak hp ke..

Promoter : Kalau saye call malam kang rase2 die jawap tak kak? Rase die jawap tak? Tak suke la die buat camni..

Saye : Cube laa.. Jawap kottt.... Time kasih eh. * sambil ambik cash memo, gi bayar kat kaunter *


--------------------------------------------------------------------------------

Pergh... apekah itu? Meluahkan perasaan? Tak kenal pon bole kaaa? Adoilaa..
Budak tu nampak macam sangat tak terurus. Macam... dah tak betul la.
Die tak pakai tudung. Tapi tag yang die pakai, gambar bertudung. Kuku die kaler purple. Bersepah plak tu. Rambut, selekeh. Muke, pucat. Tulisan, cam orang tak skolah. Ok, ni bukan kutuk ye.. Ni kenyataan.. Siyes! Saye takut sebenarnye ngan budak tu... ish!

Lelaki ni suke ati je kan nak mainkan perasaan pompuan. Sampai macam tu skali budak tu jadinye. Mesti stok suke nak main2 je tu. Adik salah pilih bf kot dik.. Carik orang lain la ye.

Haih.. Macam2 la sekarang ni kan. Risau dibuatnye.

Wednesday, December 9, 2009

Kejadian Di Tesco Shah Alam


Ok tajuk nak gempak je kan. Haha.

Tadi lepas keje macam takde hala tuju sejak dah-single-secare-belom-rasmi ni kan. Ade akak tu ajak gi Tesco. Katenye nak pegi tukar CD, pastu umpan aku kate nak carik seliper cun yang die beli murah giler. Haha. Seliper pegi pasar malam gitu la kan. Ape laagiii.. terpengaruh la uolss! Haha.

Masuk2 je Tesco tu, terkejut sebab pemandangan indah saje.. Kelihatan disane sini abang2 ensem+comel berpakaian kemeje kehulu ke hilir. OMG. Sungguh comel bilamana seorang lelaki smart senseng lengan membeli belah dalam Tesco okay. Jatuh cinte trus! Haha.

Pastu mase nak bayar, tengah beratur kat kaunter tu kan.. alih2 datang sorang mamat secare menggelupur belakang saye. Muke sengih2 kambing. Rapattttt lak tu berdiri belakang saye. Saspen la ape lagi. Dalam ati membebel, *ape hal mamat ni sengeh2... beli baju je selai.. tak seksi okay!* Dah la tak cukup ketinggian. Huh! Lelaki pends dari saye secare otometik adelah tak seksi. Dan lelaki tinggi secare otometik adelah seksi gilehh, harap maklong. Hiks.

Pastu mase saye nak bayar, die rapat2 siap tengok kat screen tu brape total sume. Cheh! Ko nak bayarkan ke ape?? Malu la, sebab saye membeli barangan wanita tadi. Siot tul mamat tu taw.

Haaa tu je la kejadian di Tesco. Hiks.

Suke la Shah Alam ni.. Ramai ikan aquarium..

Kalau kat Tesco Ampang jangan harap okay.. Cineeee sesado. Kalau ade melayu pon muke sume erm... erm... ramai mat rempit je la kot. haha. *matiklaa ketare anti mat rempit!*

Ingat Ikhlas.. Rupenye MLM!


Aritu adela kawan ofis lame call. Dah la call ofis nih. Mane ade orang call ofis saye untuk tujuan personal. Die tanye kenape tak reply email. Wah, semangatnye soalan kan. Padehal kite ni baru la masuk ofis.. tadi pegi kuar tengok showroom bagai kan.. Cheh.

Bukak la email. Tau tak die tanye ape?

"Ape kabar skrg? Senyap je"

Bole?? Tu je ke ko nak tanye?? Ok fine.. saye balas la jugak kan.. jawap itu ini sembang2 sikit2 tru email. Alih2 die kate nak jumpe. OMG tekejut jugak. Sebab dulu bukannye rapat dengan die pon.. Beriye sangat ajak jumpe.. Siap nak belanje bagai.. Pelik disitu. Oh ye, die perempuan ye.

Last2 baru la terkantoi... rupenye nak bagi ceramah pasal MLM. Katenye sangat berbaloi la gapo gapo laa.. Haih malas... Terus terang saye tak minat hokeh! Terus ignore email die dan senyap sampai sekarang, bole? Hahahahaha... Dan die pon tak follow up. Maybe faham la kot orang tak minat.

Saye dah dengar macam2 ok pasal MLM ni. Sume dah. U name it.. Sumeeeee ok! Tapi 1 pon tak minat. Sebab.. saye tak suke jual barang or recruit orang.. Tak minat ok! Ko bagi Anuar Zain sebagai ganjaran pon aku tak minat ok! Fullstop! Haha..

Kejam ke? Tak kot kan.. Hikhik..

Monday, December 7, 2009

Jatuh Ditimpa Tangga


Kenapa banyak sangat ujian aku kene tempuh...?

Lepas satu selesai, satu lagi datang..

Macam tak habis2... Tahun ni penuh dengan dugaan dan ujian.. Namun aku tetap redha.

Semoga tahun depan matahari akan muncul.. atau mungkin pelangi..?

Amin.

Maknyah


Semalam Damia datang umah.. Ala Damia budak mucuk tomei2 anak buah saye tu laa..

Masuk2 umah jek.. saye senyum la kat die, sambil baa-cak sedas due..

Alih2... die panggil..

MAKNYAHHHH.. MAKNYAHHHHH.. sambey senyum2 manje mintak gurau.. Bole???

Maknyah = Makngah..
Budak itu adelah pelat. Tapi ape ke pelik bunyinye memanggil aku maknyah! Haihhhhhhhhhhhhhhhh Damia ni.....

T__T

Saturday, December 5, 2009

Impian Nak Kapel Ngan Pak Arab Punah Dalam Sekelip Mate


Saye ade kawan ngan budak arab. Ensem tahap 'merembes' kate kawan saye. Tak brape paham gak tu ape maksud die..

Die suke saye, tapi die duk jauh. Die kate kami ni impossible untuk bersame. Sebab die anak manje, saye lak anak terlindung.. Haha. So, dua2 takbley tinggalkan negare masing2 untuk bersame.. jadi, kami telah sepakat untuk kuburkan saje harapan itu.

Walaubagaimanapun, kami tetap berhubung melalui ym & facebook. Bertahun lamenye suda..

Baru2 ni.. die ade masalah ngan ayah die.. Biase la orang kaye, mesti nak gaduh2 ngan ayah. Kate ayah tak paham jiwe remaja la ape bende sume kan. Die mengadu kat saye. "I wanna be there with u. Find me a job pls, Im gonna stay there with u forever!" katenye..

Terperanjat? Oh mesti la! Gile apeeee... haha.. Dalam ati dah berbunga2 tak sabar nak tunggu die datang sini.. Bole la jalan2 ngan die, spend time together.. holding hands.. wahhhhhh gitu kan berangan.. haha!

Tapi..

Kelmarin die cakap, atok die pujuk die.. Sekarang die kat umah atok die.. Tak jadik bawak diri ke sini. Oh damn, musnah harapan nak berkapel dengan pak arab..

Tadi ontheway ke Carrefour Ampang nampak sorang remaje arab sebijik cam die tepi jalan tunggu teksi. OMG, nyaris2 nak terlanggar divider ralit sangat dok usha!

Dan sekaranggggg.... saye rindu kat die... shit laa..

Matt.. I miss u..

T__T

Cun Saja



Omaigod! Memang cun uolss... *wink* *wink*



Wednesday, December 2, 2009

Ular Salah Patuk?



Malam tadi saye mimpi..

Mase tu kat dapur umah saye, kat dapur ada pintu. Depan pintu tu lebih kurang 1 meter ade longkang. Pastu bukit tinggi.. (owh ni bukan mimpi, ni saye bagitau umah saye camane.. nak kasik korang imagine..hiks)

Ntah saye tengah wat puding caramel ke, ngah wat spageti ke atau ngah basuh pinggan ke tak pasti la, tapi yang pasti, tibe2 je saye bukak pintu kat dapur tu. Bukak2, nampak ular sawa BESARRRR sangat warna kuning putih (macam albino?).

Ular tu pandang saye. Tekejut mak enon la ape lagi kan! Terus saye tutup pintu. Pastu ntah dari mane abah datang pun tak tau la. Tibe2 je abah bukak pintu tu sebab nak tengok ape yang saye tekejutkan tu. Elokkkkkkk je abah bukak pintu tu...terus ular tu macam terbang/lompat masuk ke rumah patuk abah! Saye tak nampak sebab abah dah lari ke depan, ular tu kejar abah. Saye kat dapur lagi dalam keadaan menggelabah. Dari dapur saye dapat dengar abah terjerit2 sakit.
Saye pon dalam menggigil2 capai shieldtox pastu spray kat ular tu! Mase tengah spray tu, ular tu tunjuk taring die kat saye. Uih, memang real la kan!!

Lepas tu je, terus saye terjage dari tido. Bulat mate sebab terkejut. Dalam ati terdetik, "aku mimpi ular... tapi nape die patuk abah?? patuk la aku..." pastu sambung tido balik. Haha.

Orang kate kalau mimpi kene patuk ular kan ade orang nak masuk minang.. ahaks. Tapi ular tu albino, kaler kuning.. adekah anak raje?? adekah orang putih?? Muahahahahaha!

Tapiiiiii... kenape ko patuk abah aku lak?? Benci tau! Ade orang kate, tah2 sihir? Ade orang nak sihir abah aku ke? atau dah kene sihir pun? (Jiran sebelah umah ni memang sakit ati ngan kitorang dari dulu lagi.. dan die tu membela..ish saspen ah mimpi nih!)

Hampa...!

T__T

Tuesday, December 1, 2009

Kasut Size 9 For Sale


Wah tak agak2 nak menjual pulak kan.. haha. Ni namenye iklan sementare ye kawan kawan.

Sape pakai size 9 meh tengok kasut2 nih meh. Kalau minat leh la beli.




Kasut vincci, size 9
Baru sekali je pakai
RM25






Kasut Nose, size 9
Tak pakai lagi, beli sebab cantik, tapi tak brani nak pakai.. boleh? haha.
RM40


Itu saje laa.. sape2 berminat boleh la email saye yek..
Sape tak minat, dok dendiam sudah... Hehe. ^__^

Buat Anak?


- holloh holloh rambut sepah2.. hikhik -

Raye aritu Damia Kesayangan Saye beraye ngan kitorang..

Umur die baru setahun 4 bulan. Blom pandai cakap, tapi sikit2 bolela, die amik ujung2 jek.. macam, "nak" , "dok", "mam", "bam", "nen" dan sewaktu dengannye la..
*isk comeynye la budak nih, geram dah dok bayang2 die..*

Ceria je suasane umah ade Damia nih.. Maklumla, cucu pertame kan.. Gelak die, nangis die.. kerenah die.. isk.. T__T

Paling tak bole lupe ialah, bile die dok mintak nak tengok iklan ribena n lemon kat komputer.. adoiiiiiiiiii tolonggggg..... ye, Damia suke tengok iklan tu.. siap nyanyi2 same bagai..

Cube bayangkan..

Die nampak saye dok depan komputer, die datang dekat, sambil wat muke kesiannnnnnnnn macam nak nangis (ni belajar dari papa die la.. suke wat muke camtu menggedik ngan bini), sambil hulur tangan suh angkat die dok kat riba.. sebab nak tengok ribena with lemon!
Hadoiiiii sungguh rase nak gigit2 je die time tu, geram. Cumilsss sangat taw!

Dan bayangkan lagi..

Die nampak saye lalu depan komputer, tapi tak singgah.. Pastu die panggil, tarik tangan pegi kat komputer, pastu cakap, "dok.. dok.." sambil wat 'puppy eyes', sambil tepuk2 kerusi.. Mintak kite pasang iklan ribena with lemon, sambil pangku die..

Aaaaaaaaaaaaa.... cairnye atiku jatuh berderai deraiiiiiii............. tak bole nak layan die, sebab time tu saye nak solat, kang kene pelangkung ngan mama dah dekat nak kul 8 dah.. haha!

Cumilssss sangat taw mintak camtu.. Rase nak gomol2 je die.. Tapi kang nangis lak.


Pastu tadi balik keje, cakap la kat mama..

Saye : Mama, rindunye kat Damia... geram sangat time die mintak nak tengok ribena berry tu..

Mama : Tula, comel sangat die tu, dah besar sikit, macam2 gelagat dah..

Saye : elyn nak Damiaaaaaa... ishhh rindu laaaa.. camne ni??

Mama : haa, ape lagi?? Buatla anak sendiri.. Tu kan anak orang..

Saye : huh?? buat anak?? ape mama ni... *sambil masuk bilik dengan perasaan pelik*


Apekah mama tu?? Suruh buat anak ke? Suruh kawin? Atau suruh buat anak tanpa kawin? Hikhik..

Sabar la mama.. jodoh elyn blom sampai.. sesat kot... tah tah, elyn dah ditakdirkan tak kawin sampai ajal ke.. mane tau kan?

Takpela, ape2 pon, elyn redha dengan segala ketentuan Allah.. =)

Sunday, November 29, 2009

Tiket Free Dari Air Asia


Aritu nak balik ke KL, flight delay 2 jam lebih. Esoknye sampai ke KL, bukak email.. sangat terkejut dapat email dari Air Asia.

Dalam ati ingatkan ade iklan2 ke, ape2 je la promotion ke kan.. Bile bukak je email tu.. Die kate, 'Click here to redeem your e gift voucher'. Wah... ade voucher nih. Harusla tanpa berlengah2 terus click. Pastu dapat lagi 1 email berbunyi,

Greetings from AirAsia!

We apologize for the flight delay and hope you'll accept this E-Gift Voucher as our On Time Guarantee compensation.


Teka la dapat ape? Hik hik.. seronok nyeee!

Dapat voucher RM200 x 5 = RM 1,000.00!

Happy tak?? Pasni bole pegi mane2 saje, secare percume, as long tak exceed seribu la kan, lebih bayar la sendiri.. Hehe.

Seronok!

Tapi nape sebelum ni delay tak penah dapat pon compensation ni? Hurm.. tah la..

Nak gi mane yeee..... think think... ^__^

Friday, November 27, 2009

My Trip to KK Day 4


Uih lamenye nak update.. hikhik.


Ari ke-4 , dah nak balik dah ni. Pagi tu sempat pegi ke Gaya Street, which is belakang hotel jek, 5 menet jalan kaki. Tiap ari ahad je pasar ni. Macam2 la ade situ.. Barang perhiasan, baju, kasut, haiwan peliharaan, pokok2, eh macam2 laa... Pendek kate sume ade situ.. Pakwe pon ensem2 kat sane.. hiks.


Ni la die, dari pandangan depan..




Ni plak opposite pasar gaya. Ntah la ape bende tah.. tapi dalam tu de jual2 jugak la.. kitorang tak masuk pon, sebab malas.. hehe.



Time ni nak balik dah. Si Faiz ni takde keje, ambik gambar macam ni. Haha. Biarla, asalkan die bahagia.



Ni kat airport KK. Time ni ngah beratur ambik tiket. Saye kat depan kaunter no 7 tu tengah timbang bag. Belakang kitorang, yang pakai cap ramai2 tu, stacy AF7, along, zizan n tauke raja lawak. Tersatu flight ngan dorang lak. Haha.

Flight patutnye kul 9.15, tapi telah di delaykan oleh Air Asia sampai ke 11.30 malam.. Sabar je la, bersapau tunggu kat airport tuh. Dah la nak lepak surau pon tak best sebab takde carpet langsung.. Semate tiles saje.. Mane leh tido , sejuk2 gitu... Ish..

Akhirnye sampai ke LCCT kul 2.30 pagi. Haihhhh... Sangat la ngantuk. Dalam flight tokleh tido.. nape ntah..

Kitorang naik bas sampai ke KL Sentral, pastu naik teksi terus ke Ampang. Lebih kurang kul 6 pagi baru sampai ke rumah. Niceee... Sampai2 terus tido sampai kul doblas. hikhik.

Berakhirla suda journey to KK.. Saye sangat gumbire dan memang pasti akan datang lagi. =)

Wednesday, November 25, 2009

My Trip to KK Day 3



Hari ke-3, kitorang pegi Kundasang.. Sewa kete je, drive sendiri.. Susah untuk sesat, sebab signboard kan banyak, jangan sombong untuk bertanyekan jalan. Hikhik. Perjalanan lebih kurang 2 jam la untuk orang yang tak pernah pegi dan asik nak menyinggah jek kejenye.. Hikhik.





Yang ni kat Pekan Nabalu. Mama nampak je orang jual2 terus nak singgah, tengok2 ape patut.
Ala cam bese je la jugak mende2nye.. Takde pe yang luar biase. Makanan orang Sabah banyak la. Kalau nak try bole la beli ye.. Oh, tandas nak masuk kene bayar doposen yek.. hikhik.




On the way ke kaki gunung kinabalu, kite dah boleh nampak dah puncak gunung tu.. Tu la die.. Tapi tak nampak, sebab kabus tebal sangat.. Sayang tak dapat tengok.. Takpela, maybe next time kan.. Tapi memang cantik!

Sume macam, "wahhhhh...."




Akhirnya sampai la ke Kinabalu Park tuh.. Tapi dalam gambar ni adelah sebuah Resort yang terletak di Bundu Tuhan. Bundu Tuhan tu dalam Sabah maksudnye, tanah runtuh. Orang kat receptionist tu la cakap, kalau salah maknenye die tipu! hehe.

Mama kate next time datang nak duk kat resort ni semalam dua ke.. sebab view die sangat cantik! Harga pon bole tahan murah. Untuk 5 orang, lebih kurang Rm100++ jek.




Nak masuk ke Kinabalu Park tu kene bayar sorang RM3. Pastu dalam tu ade Botanical Garden, bole la tengok2 alam semulajadi & pokok2 yang jarang ditemui dihalaman umah kite. Hikhik.
Saye suke tengok pokok periuk kere. Sangat comel. ^__^

Atas sekali tempat orang panjat puncak gunung. Sangatttt sejuk ye.. Saye masuk bilik air die, air tu macam ais dah. Sejuk. Kabus jangan cakap la.. memang tebal.

Dan kat sini la saye terpandang sorang pakwe yang cumils+ensem. Muke cam Yazer AF tu. Alahai.. taste sangat la tu.. Die pandang2 jugak.. tapi macam segan nak senyum, saye pun segan bahh.. Kan gadis melayu asli ni.. Hehe.. Bile kitorang dah nak gerak balik, dalam kete saye curik2 la pandang die, rupenye die pun pandang jugak! Ouch, kantoi! haha.



Pastu derang nak pegi hot spring pulak.. Saye dah cakap nothing special la tempat tu. Tapi derang nak jugak pegi. Ikutkan je la. Dahla perjalanan sejam macam tu dari Kundasang.
Masing2 lapar, singgah makan dulu kat Ranau. Memang bersih la kedai ni. Suke sangat. Makanan pon sedap. Kedai die belah kiriiiii sekali. Hehe.




Ni la hot spring tu. Cantik ke? Adik saye cakap kolam air panas kat Hulu Langat lagi best. Haha.
I dont know. Tak ambik port pon. Saje nak jalan2 je. Alang2 dah sampai tu kan.

Owh, guess what?? Saye jumpe pakwe ensem yang tadi tu kat sini jugak. Hikhik.

Die nampak saye, mase tu muke dah letih dah, sebab tak sihat. Masam je muke saye. Bile ternampak je pakwe tadi, trus macam ade karen, senyum secare automatik! Hikhik.

Dannnnnn die senyum kat saye jugakkkk.. lalalalala~! ^__^
Mase berselisih tu, die macam nak tegur, atau say somthing tau, tapi ade kete lalu belakang saye, terus saye pegi tempat lain, dan nampak family tengah tunggu dalam kete. Tak sempat nak menggedik. Haha.

Okay2 I know, he's just trying to be friendly.. saye yang perasan lebih2 kan.. Tapi biar la, die ensem la! Bha ha ha ha ha!

Lepas tu terus balik ke KK, makan malam dan tidur.

Tomorrow will be our last day at KK.
Kami pergi Gaya street. ^__^


Thursday, November 19, 2009

My Trip to KK Day 2



Ari ke-2 di Kota Kinabalu..

Bangun kul 6 pagi sebab terjaga dorang berborak2 pas solat subuh.. Kat sini subuh awal, kul 5 kot. Pas dah terjaga tu, terus la gi bekpes. Hotel ade sediakan bekpes untuk kitorang. Meja makan depaaaaaan bilik jek. Hikhik. Harusla dengan tak mandi terus pegi makan.. *haippp gosok la gigi tu dulu..*

Dah sudah tu, masing2 bersiap2 packing barang untuk ke Manukan Island!
Excited je weolss. Manukan tu kan cantik.. Saye dah pegi dulu sekali.
Harusla excited lebih!

Kitorang jalan kaki je ke Jesselton Point. Dalam lebih kurang setengah jam la jugak. Takpe la kan, exercise sekali sekala. Kalau kat KL ni takde maknenye nak berjalan kaki kan.. asik naik kete jek. Mane la bum bum tak busat! Haha.

On the way ke jeti tu pemandangan sangatla cantik.. tepi laut kan.. Itu la untungnye jalan kaki.. Kalau naik teksi? Tengok pon sepintas lalu jek.. Udara aircond jek. Sangat tak mencabar. Hikhik.

Akhirnya sampai la ke Jesselton Point.




Itu pintu gerbangnye. Kat dalam ade kaunter banyak2, pandai2 la pilih dan runding harga. Kitorang dapat rm13 + rm6 tariff fee per person. Tariff fee tu mende alah ape pon tatau la. Malas nak banyak soal, bayar je sudeh. Owh, tu return tiket ye. Balik nanti dorang datang ambik jugak.



Ni la bot yang kitorang naik. Maksimum 20 orang kot. Tapi aritu kami naik 8 orang jek, sebab blom ramai lagi time tu, idok la die tunggu sampai 20 orang.. mau pengsan makcik.. Ahaks.

Owh, cuace adelah sangat panas menyengat ok. Saye pon tak paham jenis panas die tu. Sangat mencucuk2. Kalau kat KL ni panas die bole tahan jugakla kan. Tapi KK lagi dasat. Mungkin sebab kawasan laut kot? Ntah la..




Sampai sudah Manukan Island! See see, ikan bermain2 jek kat jeti tu. Geram tau! Rase nak terjun kat situ jugak tangkap ikan. Hehe.

Sangaaaaaaaat cantik. Lautnye biru jek. Bole nampak sampai bawah tau. Ishh terjakun sementare weols. Haha.

Kalo kat PD? Hurm, kelabu kot kaler air die.. haha.



Kalau datang sini tak snorkeling, memang membazir jek.. Baik toksah datang ok. Sangat laaaa rugi setakat nak duduk kat kusi tengok orang mandi. Tokleh la bajet2 cam kat PD, kalau kat PD memang saye tak mandi la, tengok je orang mandi. Gerun tengok airnye yang kotor. Haha.



Budak ni dah berpakaian lengkap untuk gi snorkeling. Pakaian tu tipu la, itu bukan pakaian yang betul. Cumenye die dah siap pakai google tuh ha. Hehe. Bape eh sewa die.. erm RM10 kot kalo x silap. ke Rm8 tah. Sebab mama bayar kan, harusla saye tak ambik port.

Kami sumeeee adelah mandi ye. Berenang tanpa life jaket sampai ke tengah. Kalau pakai life jaket, susah la, asik nak terapung jek. Camne nak cium coral? Hikhik.

Memang best sangat tau. Kami berlima pegi trussss ke tengah. Air dalam ok, tak jejak kaki. Tapi sume dah biase ngan air, pakat berenang slow2 ataupon terapung je la. Sambil skodeng ikan kat bawah kaki kitorang.

Ya Allah, siyesly, ikan tu legar2 je keliling badan. Macam2 ikan.. cantik2 sumenye. Dan BESAR2 ye... Adelah sebesar peha kot. Ikan todak ade, ikan merah ade, ikan biru ade, ikan warna pelangi ade. Haihhh.. heaven sangat rase time tu!

Ha tu la ikannye. Yang pelangi tu.. besar ok! Ikan belang2 tu legar2 kat atas air je.. Memang diorang duk keliling kite je la. Best tau.

Kitorang letak roti kat tapak tangan, ikan pakat makan rebut2. Sampai gigit tangan kitorang. Mule2 ikan kecik2 je datang. Tak lame tuh makin besar makin besar yang datang. Saye dah takut dah. Kang ikan jaws datang lak, naya! Haha.



Pastu kitorang jumpe, NEMO! Terjerit2 adik saye kat tengah2 laut tuh, "eh nemo la! nemo! sini, sini!". Sabar je laa...

Ape lagi, kami pon datang ler menerjah nemo tu pulak. Sume pakat selam kebawah, usik coral tu dan cube usik nemo, tapi tak boleh. Die lari2 maa.. Hehe. Coral tu rase cam melekit2. Macam kelat2 la. Sebab tu la kot ikan terperangkap dalam tu kan.

Saye siap nyelam sampai ke dasar tu, untuk tengok nemo betul2 depan mate.
Dan berjaya! Die tak lari pon, cume cam saspen2 jek la sebab kite rapat sangat ngan die kan.

Huh, sape kate kat Manukan takde bende ni sume?? Meh sini aku seligi dorang! Dah korang tu dok snorkeling kat gigi2 air jek memang la tak jumpe bende nih! Pegi la ke tengah sket. Haihhhhhh...

Memang kami 1 family je tau pegi area tu. Orang lain dok tinjau2 gigi air jek. Sangat la tak mencabar. Bukannye jauh sangat pon kitorang pegi. Kire dalam snorkeling area lagi. Sebelum bola2 air tu.


Korang sile la pegi ye. Memang tak rugi! Tapi jangan lupe pakai sunblock ok.. Pas naik dari laut tu cepat2 gi bilas. Kalau kulit sensitif cam saye ni, lambat2 bilas, nanti akan menggelupas dan terbakar dengan jayenye.. Sangat huduh ok. Sudahla itam, menggelupas lagi.. haa bayangkan la! *cakap pasal diri sendiri* T___T



Kami pulang kul 2 petang. Tak larat dah berpanasan kat situ. Tunggu bot sampai, dan kami pun meninggalkan pulau yang indah ni.. Sedih je rase.. Next time datang sini mama cakap nak duk sini semalam dua. Syioknyee! Manukan ade chalet dan lodge tau. Harga tak tau. Sile survey sendirik. Hikhik.



Sebelum balik, driver bot tu singgah pulau Mamutik untuk ambik sorang penumpang. Sempat la kitorang merase dok kat Mamutik sekejap. Cantik jugak.. Tapi macam tak ramai orang. Takpe, lain kali kite pegi sini jugak. Air die pon nampak menarik je. Hehe.


Tengok ikan kecik2. Air sangat clear. Eh, nampak ke ikan? Tengok betul2 eh.. Hehe.

Berakhirla suda episod kami di Pulau Manukan.
Komen? Memang sangat enjoy & puas ati! Definitely will come back someday!

Korang pun mesti cube ok. Tak rugi.. Sangat worth it.


- ujung2 baru ade gambar cik tuan blog? haha-


Sampi jeti, nak kene jalan kaki lagi.. Haih penat plak rasenye. Pegi tadi tak penat plak. Setengah jalan, nampak KFC. Harusla singgah KFC dulu. Hikhik. Tapi kan, KFC die tak sedap! Takmo makan dah. Ayam dah la kecikkkk.. Coleslaw pun hancur2. Portion die kecik la pendek kate. Ayat cam orang tamak je kan, nak portion besar aje. Hikhik.

Esok, ke Kundasang@ Kinabalu Park!

^__^

My Trip to KK Day 1



Kami menetap di Lavender Lodge yang terletak di Kampung Air. Dapat info ni pon dari blogger lain. Survey sedikit sebanyak, make kami pon booked la 1 bilik. Murah, boleh tahan. Rm150 per night untuk 5 orang. With attached bathroom of course. Mane bole idup bilik air kat luar uolsss.. hikhik. Layanan diorang pon bagus. Sangatttttt friendly dan helpful. Betul ni. Bukan senang nak promote free2 nih.





Kitorang kan sampai kul 9.20 pagi kan? Diorang trus bagi check in jek.. walaupon time untuk check-in kan kul 12 kan..
See.. Baik ok diorang ni.. dah la ade airport pickup.. ai like... =)
Pas settle sume2 perut adelah lapar.. Gi breakfast kat kedai mahal sebelah hotel nih. Nasi lemak pon rege rm6++ ape kejadahnye.. Dah la nasi tak berlemak.. Wat laaa?? Hampe sementare.

Pas kenyang2.. Langsung menuju ke Pasar Filipin pulak.. Jalan kaki saje. Ai tell yu, hotel kitorang tu strategik, harus jalan kaki jek pegi mane2 pon. Ahaks.
Ni la rupenye Pasar Filipin yang heboh diperkatekan itu.


Memang la tak indah kan.. Dah namenye pon pasar.. hehe. Macam2 la ade.. yang bawah bumbung tu ade la jual barang2 kering seperti kerepek2, ikan masin, etc. Kat luar pon ade jugak bukak gerai2.. macam pasar malam tu la. Kat situ jual barang2 basah. Segale macam seafood, sayur2, buah2 dan rumpai2.. yang macam kat bawah ni ha.. hikhik.


Ni tak tau la name ape.. rumpai kot? Dorang kate bende ni rebus, pastu makan ngan ikan.. Hurm.. I wonder how it taste like. Sorry la tak lalu nak rase. Owh, dorang jugak ade bukak stall2 pas pukul 4.30 sampai kul 10 malam. Bole la duk situ makan2.. Macam2 la jual.. Makanan orang sabah.. Bole la try2 mane yang bekenan.

Pas jenjalan kat pasar, pegi pulak waterfront, which is sebelah pasar jek.
Cantik viewnye.. Sesuai untuk tengok matahari terbenam. Tapi kitorang awal lagi, so teda la mataharinye..

Cantik kan? Memang cantik la.. Rase tak nak balik. Bukan senang nak jumpe tempat camtu kat KL..



Pastu ade pulak tempat rilex2 kat depan waterfront nih.. Erm, open concept? Terlalu open kot.. hehe. Tempat massage kaki @ refleksologi. Sorry taktau harga berape, tak sempat tengok. Dah kene tinggal ngan dorang. Hikhik.

Pas balik dari waterfront, tengok2 la kedai sekeliling. Ade Mall besarrr kat opposite waterfront nih. Ade starbucks, coffee bean, secret resipi erm macam2 laa.. Takde la perak sangt tempat ni, not bad. Ape eh name die.. Warisan kot? Ntah la tak ingat... Kirenye tempat ni jadi tempat lepak dak2 mude la.. Happening gitu.. Kan Yanna kan? Correct me if i'm wrong. Hikhik..

Mama pun dah ngadu2 penat jalan2, plus lecak2 sume, kaki ade sedikit geli2.. Oleh itu kami pulang ke hotel semula, rehat2 gedik2.. Sempat tido 2 jam, keletihan sebab semalam sume tak cukup tido.. Bangun2, terus g carik makan plak.. then bincang2 untuk ari esok, pastu tido semule.. Hehe.

Nothing special arini.. Warm up je baru. Next day kami ke Manukan Island! Yeay!!!


Wednesday, November 18, 2009

LCCT ----> Kota Kinabalu



Khamis, bersamaan 12hb November 2009.


Flight kami jam 6.50 pagi, jadi jam 4.30 pagi limo sudah sampai di depan umah seperti yang dijanjikan.. Saye adelah tak tido sebab risau pale pening bangun awal kul 3 pagi karang.. Tapi orang lain elok je tido.. isk. salute ah!

Tepat jam 5.30 pagi kami pon tibe la di LCCT.. Ingatkan takde orang ke ape ke.. Sekali ramai daaaaaa... Terus cepat2 gi ambik tiket sume.. Pastu terus dorang announce suh pegi ke pintu doblas cepat2, sebab flight suda mau gerak baa.. Adekah saye lambat?? Sampai adik2 nak gi bekpes pon tak sempat, terus berlari2 pegi ke pintu doblas. Haih.. apesal efficient sangat plak nih.. Salunye mesti delaaaaay jek kan.. at least 15 mins.. ahaks!

Mama kemain nervous lagi.. takut pening ke muntah ke ape ke.. Mama memang ade masalah dengan travel dengan flight ni.. Mesti pening mau muntah2 sume lengkap la..
Tapi aritu punye terer mama senyummmm jek die dalam flight tu.. siap buat lawak bagai..
"Mama tak pening, mama ok.." katenye sambil senyum2.. Hehe.. Bagus la. Kalau mama pening, aku yang haru.

Jam 9.20 pagi kami pon selamat sampai ke bumi Sabah.. Masing2 excited tak terperi.. Especially me.. hikhik. Seperti dijanjikan, kami tunggu di ruang legar Tourism Information tu.. Wakil dari hotel kami akan datang jemput. Tak lame lepas tu, sorang laki comel, name Jason pon sampai.. jemput kitorang ke hotel..

Dalam kete nampak pemandangan laut.. Wah! Tak sabar rasenye nak ronda2 KK!

Monday, November 16, 2009

Pulang Suda


Dengan berat atinye saye meninggalkan bumi Sabah..

Siyes sangat sedey... Tak tau la bile lagi dapat jejak bumi Sabah tu..

Owh, Sabah ade bagi saye souvenir... untuk saye bawak balik ke KL..



Saye demam + selseme + batuk + sakit tekak..


Tq Sabah..



T_____T

Friday, November 13, 2009

Happy Birthday Mama!



Hari ni 13hb November 2009, adelah arijadi Mama saye yang ke-53..

Mama,

" Elyn sayang mama sangat2, takde ape boleh gantikan mama dalam dunia ni.. Elyn taknak ape ape selain mama sorang je.. Biarla jodoh lambat pun, asal mama ade dengan elyn selalu, dah cukup sempurna dah hidup elyn ni...

Mama jangan risau, selagi elyn hidup, elyn akan jage mama walau macam mane pun.. Elyn takkan biar mama susah.. Elyn takkan hantar mama ke rumah orang tua2, jangan terpengaruh sangat dengan drama tv tu.. ok? "
*mama everytime tengok drama camtu, akan sedih2 pastu cakap, korang jangan la buat mama macam tu..*
sabar je la....



Selamat Hari Jadi Mama.. Semoge panjang umur, murah rezeki dan sihat selalu hendaknye.. Aminnn!



- mama dengan sibudak damia mucuk -


Happy Birthday Mama, I Love U more than everything!
Muacks!!

^___^

Wednesday, November 11, 2009

Sabah Baaaaaa


Arini ari Selase...

Esok Rabu.. patutnye cuti sebab ade interview, tapi tetibe dipostponed ke tarikh lain.. jadi marila kite selambe cuti saje.. sambil kemas2 bag...

Eh? Kemas bag nak pegi mane?

Luse kan Khamis...

Khamis saye ade flight kul 6.50 pagi (giler awal) ke KOTA KINABALU!

Yippppppiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee! ^___^

Kali ke-2 pegi nih.. Dulu company banje, kali ni Mama banje lak.. hikhik.

Nanti saye cite cite pasal journey ke KK ye.. walaupon teda orang mau tau.. pedulik la, mau cite gaks.. ahaks!


Saturday, November 7, 2009

Cari Jodoh





Terase okayyyyyy dengar lagu nih!!

Huh!!!!

Air Cond Sedut Darah?



Tadi ngah sedap2 layan cafe world, tibe tibe adik tanye,


si adik : ade bekas tak?

si kakak : bekas ape?

si adik : ape2 je la, macam tupperware.

si kakak : tengok kat toilet, macam ade 1 bekas.
*si adik pegi toilet ambik bekas tu.....pastu isik air*

si kakak : ko nak watpe tu?

si adik : nak letak dalam bilik la.

si kakak : huh??? nape plak?

si adik dengan muke konfiden : yela, kan air cond tu serap air, kalo takde air, nanti die serap air & DARAH dalam badan kite.. tu yang jadi cepat letih la, malas la, badan sakit2 laa..
*sambey terus berlalu masuk bilik die*


Yeke?? Btol ke camtu? Aku ade jugak la dengar orang kate badan tak segar kalo tido ber air cond. Tapi nak wat cemane.. Dah berpuluh tawun dok tido dalam air cond.. Bilik takde kipas.. Wa tak ade pilihan meiii.. (puluh tawun? umor ko bape elyn oiiii?? hahah).
Masalahnye, dari kecik ko hadap si air cond, nape baru sekarang ko insap Faiz??

Hurm....

Nak letak bekas air jugak la dalam bilik.. Esok kalau bangun letih2 jugak siap ko Faiz! Ahaks!

Thursday, November 5, 2009

Malu di McD


Semalam kan.. saye ngan dak skolah dulu berkumpul kat McD Pandan M****h (name terpakse dirahsie atas sebab2 tertentu, ahaks) untuk discuss pasal gathering nanti..

Kami berlima je, sebab yang lain tak dapat datang, ujan kan semalam, jalan jammed.
Yang sorang ni dah kawin.. so die datang dengan anak die laa... laki.. umur dalam 2 tahun kot?

Mule mule dok kat tingkat bawah.. meje sebelah2 ade yang borak2, ade yang melayan tenet.. so suasane sunyi la..

Anak kawan saye tu pon hyperactive katenye, berlari sane sini.. Tibe tibe, si mak ni menjerit
"oit sini kau! nak pegi mane tu?? aku tumbuk kang!" dengan lantangnye beberape kali..!
Erk.... sume orang pandangggg je kitorang.. Takpe takpe.. dorang paham kot.. takpe..

Alih2 die mintak bincang kat atas jek, sebab ade playground. Senang sket anak die main kat situ je. Naik je atas, meje penuh, ade study group la.. ade family ngah makan la.. Nasib ade kosong satu meje..

Die pon kasik la anaknye main kat situ.. Tapi tidaklah seindah mane harapan itu.. sebab playground tu sebelah dengan tangge.. Anak die lagi suke main kat tangge dari main kat gelongsong ... hadoi...

Makanye... tarzan pon muncul la sekali lagi.................... T____T

Siyes wei... KUAT TAK HENGAT suare die.... Orang sume pandanggggg je.. Uish.. malu makkkk... Saye tundukkkk je konon buat2 tulis.. Tah ape bende tulis kat kertas tu pon tak tau la... Ish..

Korang bole bayangkan? suasane yang sunyi.. ade orang ngah study.. tibe2 dengar suare pompuan menjerit marah anak die, dengan lantang sekali? Ade macam sakit jantung gak la saye terkejut..!
Tak cukup dengan tu.. agaknye dah terbiase jerit2, die on the phone pon suare kuat tak hengat.. bole kate 1 McD dengar ape yang die merepek dalam phone tu.. Dan saye adelah malu lagi kali keberape tah dalam mase sejam dua itew..

Ohhh adekah mak mak memang bgitu peelnye?? Tapi die baru jek 26.. bukan 46..

Sekian, itu saje kejadian memalukan semalam..


Sunday, November 1, 2009

Mogok Aerobik



Tajuk ngengade tak? hikhik..

Kan ofis saye ade wat aerobik class every wednesday n friday kan.. Ala, cikgunye datang ofis kitorang.. wat kat studio.. sebab studio dah ade floor board kan, senang la..

Tapi saye ade masalah sikit dengan seorang lelaki yang tak faham bahase ni la..

Class tu sebenarnye untuk perempuan.. even kat fitness studio cikgu tu pon only pompuan je allowed to join.. Ofis saye ni ade laa 2 kerat lelaki.. Sorang laki tu takmo join.. (maybe sebab die pon faham, class aerobik, pompuan very the sexy u.... suar tight sume kan.. aww... =P ). Masalahnye dengan sorang lagi ni.. beriye2 nak join, even kitorang dah cakap, "tak selese ko ade"!

Oklah mari kite straight to the point je senang sket.. Actually si jantan *oops terkasar plak* tu adelah gile sex @ ting tong @ 3 suku punye orang.. Nape saye cakap camtu? Sebab.....


* work station die adelah sebelah toilet.. erm, bukan la sebelah sgt.. tapi dalam 6 meter gitu la. tapi facing dinding la.. bukan facing toilet.. every time pompuan LALU je menghala ke toilet, die akan pandang jenis stare macam ade bende luar biase berlaku. Same jugak tiap kali kuar toilet. STAREEEEEEEE tak berkelip mate.. annoying ok...! Kadang kadang saye sound die, ko pandang ape??!

* Kalau saye masuk studio untuk jumpe designer, kat pintu masuk tu je die dah pandangggggg saye dan dengar ape yang saye dok cakap ngan designer tu.. Pastu kalau die rase interesting, die akan bangun dan tetibe ade kat sebelah saye. yes, i mean, sebelah! rapat lak tu.! euww!

* Die suke mengeluarkan bunyi dengusan yang sangat disgusting.. tak tau la nafas memang camtu ke ape ke.. tapi bile die ade kat sebelah kitorang, memang bunyi tu kuar la.. like, bunyi laki sedang bernafsu tengok pompuan, faham tak? eeeeeiiiiiiiiii! sumpah rase nak tikam die ngan pisau!

* die tak hormat perempuan. Bile kitorang tengah borak2 sesame sendiri, TIBE TIBE je die ade belakang or sebelah kitorang! sangat rapat sampai bersentuh or bergesel..! Hello???? Jauh sikit tak bole ke?? aaaaaaaaaaaaaaaa! tak suke laaaa, geli! Dah la menyibuk!

* die salu tengok gambar2 ghairah pompuan.. Dan.. die salu usha pompuan dan tak malu2 untuk cakap, "uish body die, kalau aku dapat ni..!" erk???? euwwwwwwwwwwwwwww!
Maid kitorang, orang filipines pon die usha.. siap cakap,
"perghh... lawa siot, body die.. kalau la aku dapat.. aku nak kawin ngan die la. elyn, ko rase camne? " .. Bodoh punye jantan. Dah la pendek, gemok tak ensem.. ko penah cermin diri ko tak?? eiii!

* die salu ambik gambar sendiri.. buat aksi2 manje ke, seksi ke bagi die.. pastu jadikan wall paper PC die.. dan tanye orang, "ensem tak aku?" . ya Allah.. tolong la sedarkan die ni...


Dan banyak lagi la perangai die yang annoying! Siyes banyakkkkkkkkkk sangat lagi, kalau saye nak listkan, tah esok baru abis.. Setakat ni, tu je la yang saye bole ingat.

Dengan perangai die tu, korang terfikir tak ape yang die pandang nanti? Dah la cikgu tu punye bam bam macam J Lo.. Pakai suar ketat.. Baju ketat. Kitorang pon same.. Eii.. ngeri...

So, adekah anda sanggup untuk bersenam aerobik dengan lelaki begitu?

Not me....

Tengok la, rasenye nak pegi firness studio cikgu tu terus la.. Sane sume pompuan.. Dorang memang ade class ari2.. Taknak la join yang kat ofis ni..


T___T

Wednesday, October 28, 2009

Poco - Poco di Ofis


Kat ofis saye ade buat class aerobik tiap ari Rabu ngan Jumaat.. Tujuannye adelah untuk memecahkan lemak yang dikumpul.. hikhik.

Cikgu kitorang adelah Cikgu Adilla. Besh gilehh la dapt kuarkan peluh sekali sekale kan.. Nak harap pegi gym??? Ouh taktau la bile....

Kat bawah ni la contoh tarian yang kitorang wat tadi.. Itula cikgunye.. cantikk... kalah anak dare uolsss.. hikhik..




Amacam? Korang bole ke ikut tu?? ahahahaha... *saye pon terkejar2 je tadi.. banyak sangat step laa.. hikhik*

Tuesday, October 27, 2009

Pizza






Saye sedang memakan Dominos Pizza.. Boss banjer.. hikhik..

Ye, sekarang kul 8.30 pm, saye masih di ofis.. bukan buat keje.. melepak2 sambil borak2 makan pizza.. seronok kan?? Haha.. Aku nak lari dari jem kat Federal laaaaaaaaaaaaaa....!

T__T

Saturday, October 24, 2009

Susuk


Semalam gi jumpe sorang dak laki yang baru2 jugak la kenal.. Die turun dari Kelate nak jumpe aku.. Jauh tuuuuhhh... tak sampai ati lak nak tolak kan.. Nak taknak, jumpe je la..

Dulu die ni macam terbekenan kot kat aku.. kate comel laa kiut laa manje laa.. *alamak geli lak tiak*, tapi disebabkan aku tak brape nak layan, macam bende tu abis kat situ je la.. Die pon paham kot.. Sebab die sedar diri tak berape ensem.. Bagusnye kalau sume laki macam tu kan? Sekarang ni ramai yang muke pecah umah mengaku ensem cam model.. ewww pelisss la ok!

Subuh2 jumaat die message dah sampai KL.. Aku pon balas la balik kate aku abis keje kul 5.30. Kene la tunggu ye.. Memule die nak gi Mid Valley, tapi aku tolak mentah2.. Gile ape nak meredah Federal petang Jumaat??? Haishhhhh Tak sanggup aiiii.........! Die ajak tengok wayang la, main bowling la.. Ish, 1st time jumpe, makan2 je suda la ye tak? Rakus ok mamat ni!

Dengan selambe aku ajak die gi Wangsa Maju je, sebab aku leh ikut DUKE terus ke JJ kan.. Haha.. Aman bahagie takde jem.. Smooth jek. Padan muke sape ikot Federal mesti jem tak hengat!

So no wayang, no bowling.. ai likee.. Plusss aku pakai kebaye weh.. celah mane nak bowling?? Chait!

Jumpe2 jek.. aku terkezut giler.. Kuss semangat badannye.. bulat macam ni --> O. Hehe. Tapi takpe, kawan2 tade hal la tu sume kan. Kitorang pegi JJ jek makan Kenny Rogers. Sampai2 sane dari pintu masuk naik escalator tu aku dah noticed, orang pandang2 aku.. Tapi wat tak reti je la kan.. Saaaaaaampai la ke Kenny Rogers, orang dok pandangggg je.. especially laki. Pompuan pon pandang gak tapi curik2 pandang je la. Hehe.

Pas makan2, kitorang balik. On the way nak ke kereta tu pon suuuuuuuuuuuume mate dok pandang aku jek. Aku cek jugak la kot2 butang baju tercabut ke, kain terbelah nampak peha ke, baju koyak ke ape ke.. takde pulak.

Tup tup si mamat tu tanye..

"awak ni artis ke?"

"huh?? ape plak ni? takde laaaa.. nape?"

"dari tadi saye perasan, apesal sume orang pandang awak?"

*alamak die pon perasan ke..?* "yeke? mane saye tau, awak tanye la dorang"

"cakap btol2... awak salu kuar TV ke??"

"laaaaaaaaaa.. takkkk laaaa... tah pape tah!"
*sambil tu sorang makcik baru naik escalator pandang aku macam ade magnet kat mate die..*


"haaaa tengok tu!! sume pandang awak la.."

"hahahaha mane la saye tau kenapeeee....saye comel kot.."

"masalahnye ade jugak orang lain yang cantik2, comel2.. tapi kenape dorang pandang awak camtu skali? awak pakai susuk ke?? "


"huh??? gilee!"


Bole?? die kate aku pakai SUSUK ! Ade ke patot.. Nak mampos kot.. Tanah tak terime jasad aku nanti.. haha.

Pastu sebelom balik kan, die kate,
"time kasih la bagi saye experience kuar dengan pompuan cantik ari ni.. ikhlas saye cakap ni, awak memang cantik.."
Ade rase nak muntah tak? Haha.. Tah pape tah mamat ni.. Tau la keje kat dalam hutan, ceruk2 pedalaman Kelantan tu, takkan la tak penah jumpe pompuan comel2.. Impossible btol la.

Kalau la aku ni cantik.... takkan la sampai sekarang takde orang nak buat bini kan..?

T__T

p/s: sebelum jumpe die, Diba ade bagi satu doa ni, untuk jauhkan dari perkare2 buruk.. mungkin sebab tu kot sume org pandang aku, muke ade sikit seriii la... haha! ^__^

Thursday, October 22, 2009

Tips Untuk Graduan di Alam Pekerjaan


Untuk adik adik yang baru abis blaja.. yang baru nak menceburkan diri dalam bidang pekerjaan.. Meh meh akak comel nak bagi tips sket..

Untuk yang bakal kerje di company cine, mesti keje elok2.. Cepat blaja, jangan LAMPI sangat.. Datang awal.. Wat keje kene fokus tau.. jangan nak SMS ngan boipren ke hape ke.. Time rehat tu baru bole nak wat ape2 pon.. abis je time rehat kene fokus balik taw.. jangan borak2 sesame sendiri.. Yang penting, jangan wat silap.. Keje kene perfect, baru la boss akan sayang.. Baru la ade potensi untuk naik gaji ke, dapat bonus ke, belanje makan ke.. ape2 je la yang indah2.. Haa.. ingat tau.. Simpan dalam memory kad otak tu elok2..

Manakala untuk yang bakal bekerje di company melayu pulak.. adik adik kene pandai PUJI.
Tu je. Ye.. tu je la. Ish.. Tak tipu laa...btol niiii...
Masuk ofis kene tegur sume orang.. Puji / tipu sunat bos atau orang2 penting kat situ.. Mulut kene manis.. Puuuuuuuji je selagi boleh.. tapi orang bawahan tu tak payah la puji.. puji orang2 pangkat besarrr je.. lagi2 bos.. tau! Ingat tu!
Tak payah la keje teruk2 ke.. Datang awal balik lambat ke.. tak payah la.. Buang mase je la.. Dorang tak pandang pon.. Boss suke yang pandai bodek, eh salah2.. yang pandai pujii, prihatin terhadap syarikat dan staff2, berkorban jiwa dan raga untuk syarikat.. Gelak2 besar berborak pasal gosip2 hangat ke, kondem staff lain untuk kepentingan sendiri ke .. Haa. tu je.. Gerenti 110% Boss akan sayanggggggg gile2, siap bagi gaji naikkk lagi..
Kalau adik wat keje sendiri.. tak campur orang, tak puji orang.. abis la.. tak lame la kat situ.. Dorang akan BUANG adik dari company tu taw.. Jage jage... Haa.. Akak comel tunggu mase je ni kene buang keje.. Eh, bukan bukannn.. bukan akak la.. ade sorang akak lain kat ofis member akak tu.. Tak lame lagi kene buang la tu.. Buat perangai kat ofis Cine dalam ofis melayu mane bole kan.. abis la kene buang..

Ingat tau adik adik tips akak comel ni.. Jangan lupe pulak nak amalkan kat ofis nanti.. ok..

Babai..


P/S: Tips di atas adelah dari pengalaman cik empunye diri sendiri.. Segale heart feeling adelah tak diendahkan same sekali.. Sile belajar terime kenyataan.. T___T

Monday, October 19, 2009

Lelaki Itu


Korang suke laki camne? Ok, tau la yang ensem.. tapi lebih spesifik yang macam mane?

Aku suke yang.............

tinggi..

cerah..

muke manis...

senyuman leh wat aku pitam sementare..

dan..

berkaca mata! hikhik..!


Ok ok aku ngaku laa... Aku dah terrr fall in love dengan ini satu orang.. Ish.. Dari saat pertame terpandang wajahnye.. *sile bace dengan mood romantik ok*.....
Bagaikan ade magnet antare mate aku dan si die... Jantung berdegup laju.. Hati bagai dicurikkk seketike... Ok2! Dah dah..! Geli lak aihhh.....

Sejak tengok muke die.. tiap mase asyik terbayang2 jek.. ish. Pelik kan? Gatal nauzubillah anak sape la ni! Ahaks!

Ok sambung.. orangnye takde la ensem melampau tahap abg nuar kite kat sebelah ni haa --------------->
hikhik... Orangnye biase2 saje.. yela kan kite sedar diri kan.. Orang kate ukur baju kat badan sendiri kan.. Idam orang macam tom cruise tu memang sampai kojol la takkan dapat.. ye tak?? hikhik..

Adoii.. tolongg... mode angau sudah mari.....bagaimanekah sekarangg...

T___T


Hari Ini Dalam Sejarah


Pagi tadi lalu Federal Highway, dari Ampang ke Shah Alam, setengah jam je..

Menakjubkan bukan?? Haha!

Kuar 8.45 .. kul 9.15 dah sampai.. Ohhh heavennnn..

Kan best kalau jalan ari2 lengang cam arini.. hiks...

Saturday, October 17, 2009

Air Terjun





- pic adelah digoogle-


Arini cuti.. macam takde ape nak buat.. Nak pegi shopping duit tak banyak dah tinggal.. kang tak best plak jalan2 duit limited kan..

Tetibe cam teringin nak pegi mandi sungai ke ape ke.. PicniC ke..
Cakap ngan mama.. Mama senyap jek.. Yelah, kitorang tinggal bertige je.. Takkan nak picnic 3 orang? So not happening.. Haha.

Em.. pastu nak ajak sape... Kawan2 sume dah berlaki.. dah ade anak.. Banyak komitmen..

Aku pon bukanla ramai kawan.. Sejak dah bekerje ni.. Macam tak campur orang sangat laa.. Dari pagi sampai malam kat ofis.. Camne nak bercampur??

Ade la jumpe kawan2 tru alam maya jek.. Sedih kan? So pathetic..

Bistu takkan nak pegi dengan si bf je? Nanti orang ingat nak buat maksiat plak.. Benci..
Aku pernah dulu pegi bukit belacan, dengan kawan2, masing2 bawak bf & laki & tunang masing2.. Takde la nak bermesra2 pon.. Kitorang berbarbeku masak2, makan ramai2, mandi mande, tetibe ade sekumpulan budak tempatan, siap ngan video cam standby je, pandang2 kitorang kot2 ade yang bergesel2 diorang nak record kot? Sakit otak btol! Ingat kitorang ni spesis mat rempit ke bero*en kat sungai?? Oh pelissssssssss.... Mesti dorang blah dengan perasaan yang hampe kan? Sebab takde hasil mengintip kitorang.. Haha.

Sudahnye camne ni?? Nak pegi ke tak...??

Ish................


Friday, October 16, 2009

Tunang Umi Aida


Umi aida ngan tunangnye.. Comel la dorang kan? Saye dapat kat email tadi..
Umi nampak cantik la sekarang.. kurus.. kan? Jeles taw...
Semoge berbahagie n kekal sampai ke akhir hayat ye umi.... aminn.. ^__^

Wednesday, October 14, 2009

Oh Akim...




Aloh tomey tomeyyy... Ishhhh geram btol!


Taktau la ape bende dah rasuk aku arini.. Tetibe je rase sangat sukeeeeeee kat budak Akim ni.. Ish... Rase teringinnnnn nak jumpe die.. Nak borak dengan die... Nak.. Aih malas laa layan, kang mengarut kang jadinye.. Hehe..

Yela, memang la Akim ni mude dari aku... Pastu? Ape masalahnye??
Aku memang suke jeeeee budak mude dari aku ape..... Hiks...

Oh Akim.... ^___^

Sunday, October 11, 2009

Journey to Rasa, Selangor.



Tajuk tah pape kan.. hehe.

Arini cik Dba buat makan - makan @ umah terbuke.. Blom penah pegi umah cik kak tu.. Jadi arini kami pon bergerak ler ke sane.. Sane tu ialah Rasa, Selangor. Oh, seperti biase, pegi dengan my B. hikss..

Aku dari Ampang ikut MRR2 masuk ke hulu yam, straightttttt ke rasa. Dua2 blom penah sampai sane.. jalan adelah ikut signboard saje..

Aku yang tak pernah sampai ulu yam akhirnye merase jugak.. bole tahan jauh..
Permandangan cantikkk je.. ade tasik.. rase macam nak singgah.. tapi mase dah suntuk.. kang dah gelap baru sampai umah kang ade yang kene hempuk ngan senduk.. ahahahaha.

Dalam perjalanan ramai mat rempit je naik motor bawak awek.. Nak gi mandi kot? Sebab masing2 bawak beg galas.
Memang terase macam nak balik kampung la perjalanan tadi. Naik turun bukit, jumpe tasik jumpe sungai.. Jumpe pekan cino.. hehe.

Perjalanan kami ambik mase sejam lebih. Takde la jauh melampau, cumenye tempat kite tak biase, bawak kete adelah berhati2.. Tambah plak jem kat Batu Caves ngan Pekan Hulu Yam tu.. Kalau orang dah biase mungkin 45 minit je kot. Kan dba kan?? hehe.. ^__~

Makanan kat umah dba.. uih... sodap! 3 round la kitorang dok merase makanan.. Hehe. Menunye, Nasi Minyak & Ayam Spesel, Sate, Pasembur, Puding Buah.. ngan Laksa kot? Memangg sodap.. Pandaiiii mak dba ngan dba masak.. Hee..! TQ sebab ajak datang ye dba! Kenyang perut senanggg ati kitorangg tadi.. Hikhik..

Balik kul 5 lebih.. sampai umah lebih kurang kul 7 la.. Biase laa.. MRR2 jem tak hengat.. Ape kene pon tak tau laa..

Oh.. esok kene keje eh? Malasnyeeeeeee......

Mari la kite gosok baju yee... Esok kenee gerak awal..

Gud nite!

Wednesday, October 7, 2009

Makan Makan di Ofis


Arini ofis aku wat potluck aka Jamuan Raye kot.. sebab dorang request pakai baju raye. Sume cantik2 je tadi.. yang laki siap bersamping.. Ari lain jangan harappppppp ye.. Masing masing suar jeans ngan shirt saje....

Dah siap bagi2 tugas suh bawak ape. Aku kene bawak tempe n tauhu untuk pecal.. dannnn.. puding caramel! Hikss.. Ahhh tade hal, sinang maaaaa itu..! Family aku tau la, aku pandai wat puding caramel.. tedap katenye.. Sape2 penah rase, tau la camne rasenye.. Nak dijadikan cite, sorang dak ofis aku tu serumah ngan adik aku yang ngah blaja kat shah alam.. Haa.. jadinye die penah ler rase.. Dan die la punye keje tuh request aku wat puding caramel..

Pung pang pung pang la aku bersilat kat dapor semalam, sampai tido kul 1 lebih..

Pagi tadi, letak atas meje, dorang dah kate nampak sedap.. Tapi aku tak yakin, sedap ke tak ke.. Macam nervous aahh, takut tak jadi! Pastu dorang telangkupkan atas pinggan, trus potong2. Hasilnye, menakjubkan... takde bubble2 pon, smooth dan kenyal je.. alhamdulillah.. Hehe. Ala, tapi aku lupe snap gambar laa............... sayangnyeeeee.. kalau tak, bole belagak2 tunjuk kat orang... haha!

Dari pagi sampai ke petang dorang dok puji2 puding aku tuh.. Aku senyum aje la.. 2 bekas abis licin okeh.. Bagus la..

Pastu sume mintak resipi.. adoi. aku lemah skit kalau orang mintak resipi ni.. Sebab aku takut kang tak sedap dorang blame aku.. Nak taknak, dah kali ke lapanploh dorang mintak, aku bagiiii je la.... Kang kate kedekut ilmu lakkk... Ahaks. Aku tulis atas kertas, pastu dorang fotostat banyak2 bagi sume orang.. bole??? Isk... Sabar je la..

Si cantik tu lagi la parah.. Die siap nak order je kat aku sebab malas nak buat. Bile aku wat muke terkejut, die marah.. Die kate aku patut berniage wat puding ni.. Duit sampingan.. Haha... Dasar otak bisnes... Takut la! Kang tak sedap kene kutuk! Kalau nak bagi orang makan je tade hal... hikhik..

Oh lupe, antare menu kami tadi adelah :
  1. Nasi Lemak Sedap Nak Mampos
  2. Spagetti Bolognese
  3. Nasi Impit & Serunding Udang
  4. Ayam Masak Merah
  5. Ayam Masak Kuah Kacang
  6. Pecal Yang Maveles
  7. Puding Caramel *hiks*
  8. Kek Coklat Rafflesia Bagi *haha*
  9. Kek Coklat Lagi
  10. Kek Gula Hangus
  11. Buah Buahan
  12. Air Buah Yang Sodap
  13. Ok tu je aku pon tak tau dah ape
Di ingatkan... makanan kat atas tu adelah untuk 30 orang punye makan.. walhal, kami ade 13 orangggg je dalam ofiss.. tu pon boss bawak anak die 3 orang datang makan kejap tadi. Still tak abis abisss jugak die..

Jadi.. sile bayanggggkan tahap ape dah perut kitorang sekarang untuk habiskan makanan tu...

T__T