Monday, December 14, 2009

Ustaz Nak Berkenalan


Assalamualaikum kawan2.. *wah terus feeling ustazah*

Berhubung dengan tajuk di atas, adelah saye, telah dingorat oleh seorang ustaz melalui laman sosial Facebook. Ahaks.

Ok laaa cakap cam biase balik. Haihh..

Semalam, ade orang add saye. Macam biase la, selidik dulu latar belakang, mutual friend sape, puas ati baru approve kan.. Tengok die mutual friend dengan dak2 skolah saye. So, rasenye die pon mesti 1 sekolah jugak dulu kan. Make, approved dan duduk diam2 melayan Farmville.

Tetibe die tegur kat Fb chat. Erm.. Layan je la kan. Tanye itu ini..

Tapi lame2 nampak macam semakin pelik. Semakin beriye iyeeee sangat die tu. Die kate saye comel la, manis la *ehem* macam2 lagi la. isk.. Pastu terus tido, tak balas dah msg die. Hikhik.

Pagi tadi, die tegur lagi. Layankan aje. Sangat semangat waja macam tah la.. pelik disitu. Pastu die mintak add die kat ym. Layankan aje......... sebab ustaz kan.. Nampak pon baik je budaknye. Haha. Owh, die memang dak skolah saye, tapi mude setahun la. Kire junior saye dulu.

Tibe2... die dah semakin aggresive. Tanye itu ini itu ini.. Dannnnnnnnnn........ Akhirnya die mintak nombor fon saye..! Dengan alasan, nak kenal dengan lebih dekat. Wah.. mak saspen uols! Ustaz nak bekenalan?? Ahaks. Dah la duduk taman sebelah ni je ha. Bile saye dok ubah2 topik lain, die asik la berhujah keluar hadis bagai.. Nak ngurat punye pasal. Adoila.. saye sangat susah ati. Sebab hadis yang die bagi tu, pasal jodoh, adam hawa bagai.. Isk. Mu nak kawin dengan saye kah? Huhu.

Bukan ape, bile dah dengar cite macam2 pasal lelaki menipu pompuan ni.. rase macam serik la.. Macam sangat lebih berhati2. Kalau ustaz ni datang betul2 ikhlas, alhamdulillah la kan. Tapi kalau die hanyelah nak mainkan perasaan orang je?? How? How?? Sakit ati ni tau kemudian hari. Harap tak la kan. Mintak jauh la dari lelaki2 penipu ni.

Tapi rase cam kelakar la. Pasni kene pakai tudung labuh kah? Haha. Berangan lebih la ko elyn!

^____^

5 comments:

bvlgarigirl @ Arianna said...

hehehee...elyn is in love !

Gud luck cayang

I'll be here if you need anyting haha

-eLyNhere- said...

eh eh.. blom lagi la yanna..!
huhu..
ape2 pon tq ye..
nnt ade masalah bole luah kat yanna. hiks. =P

sweethOneY said...

hehehee
so mcm mna? elyn ada ati pada dia x? :D

cik bulan said...

hey. haha sama cerite je ngn my fren. kah kah kah.. pelik uztaz zmn skarang. ye la akhir zaman

-eLyNhere- said...

sweethOneY,
erm... blom tau lagi.
awal sgt kot... kene kenal lebih mendalam lg la. =P

cik bulan,
yeke?? haha.. well, ustaz pon manusie biase, ade perasaan dan keinginan.. hikhik.