Wednesday, December 23, 2009

Kupang Disaster



Wah suke ati jek mendisasterkan sikupang. hikhik.

On the way balik KL semalam singgah la beli kupang. Basuh2 dan terus bakar je. Bile dah terbukak kulit die, makan ler 1 family. Memang la ade rumpai kat dalam tu. Tarik kuar, buang je la. Tak tau la pulak ade racun ke ape. Sorang pon tak tau care yang betol makan kupang tu.

Hasilnye......

Satu umah kene food poisoning yang sangat teruk!

Ni la rupe kupang yang kitorang beli kat tepi jalan Pasir Panjang Melaka.




Sedap memangla sedap, tapi apekah gunenye kalau ia meracuniku..

Malam semalam dah terase pelik kat diri sendiri nih. Mual2 macam nak muntah, perut sebu.
Kul 12 malam baru la ianya bermula.. Buang air (yes, i mean AIR besar) tak henti2, muntah2 yang dasat. Dan sakit perut tahap guling2 nangis. Ianya berterusan saaaaaaaampai ler ke subuh. Saye nangis teresak2 dalam bilik sorang2. Macam hape dah rupenye. Macam orang mati laki pon ade. Haha. Mama risau sangat tengok anak dara die nangis teresak2 dalam bilik. Terus bawak saye gi clinic.

Akibatnye, terpakse ambik MC semalam. Dah makan ubat, lega sket rase. Baru la bole bernafas.

Tapi saye sorang la paling teruk. Mama cirit birit je. Abah muntah2 pening je. Saye, sume ade. Muntah2, cirit birit, sakit perut, pening. Wah, kire package la. Cube la bayangkan! @_@

Siyes serik dah makan kepah ke kupang ke dan yang seangkatan dengannye. Even tengok channel AFC orang masak seafood pon dah jadi fobia, terus tukar channel.


Tapi pelik, asal orang lain makan ok je?

Hurm...



3 comments:

Framestone said...

he..23x mybe sebab kamu yang belin basuh..tue yg dapat package full tue...

sian die... pernah rase mati bini ke

BroFramestone Blog

-eLyNhere- said...

haha mane de..
mati bf penah la rase. huhu.

PinQib said...

br je makan kupang.hehe
besttt
allergik koy kamu