Monday, September 20, 2010

Open House Raya



Dah plan lame nak buat makan2 sebelum adik balik kolej. Adik balik ari Sabtu, jadi nak buat makan2 ari Jumaat la. Lagipun mama dan saye memang cuti on that day.

Walaupun badan masih penat letih dan sebagainye sebab 2 ari duk jage Damia dan berulang alik ke Bangi tengok baby baru, saye gagahkan diri jugak untuk masak. Menu utama, Nasi Ayam, Spagetti Bolognese dan puding caramel. Ade tambahan sikit2 untuk budak2 mengunyah. Saye diberi 'penghargaan' untuk masak kali ni. Selame ni mama or catering je masak. Huhu. Penat woooooooo...

Tak ajak ramai orang pun sebab fon rosak, tak dapat nak text kawan2 suh datang. Yang mane sempat jumpe kat fb or ym je saye sempat ajak. Tu pun 10 menet je kot sempat curik2 online. Pastu pulak yang saye ajak tu pi heboh2 kat orang lain, dah pulak orang lain kecik ati sebab tak ajak dorang.. Alahai.. sorry la bebanyak ye, hp saye rosak.. Nanti susah nak bagi direction kalau korang sesat nak call no ape? Btol tak? Isk sile paham situasi saye ye sayang2 semuaaa... :'(


Mari tengok gambar2 yang ade.. Oh gambar adelah di ambil dari Ina. Sowie ek ina.. Kite tak sempat nak snap ape2 aritu.. hikhik. Lebiu la! Muacks!




Antara kuih raya yang ada..





Puding Caramel yang menjadi feberet sape2 yang penah rase.. Hehe.






Spagetti Bolognese feberet adik. Sendiri bikin ye, bukan ready made punye.. *perlu ke bagitau??* haha.





Nasi Ayam Hainan yang menjadi pujian setiap orang.. Isk Tq sume! Sayang korang laaa! Hikhik.





Antara tetamu yang datang. Er.. ni before adik beradik mama datang.. Lepas je dorang ni balik, rumah adelah penuh dan padat dan keadaan menjadi tunggang langgang sampai kene tambah ayam lagi 2 ekor dan masak lagi nasik 2 periuk. Huhu. Seronok tengok orang ramai datang. ^__^



Penat? Jangan cakap la. Basuh pinggan macam nak patah pinggang. Tapi nasib baik abah rajin menolong. Abah take over sampai setel sume abah basuh. Tq abah. Mama pun tak pututs2 menolong sampai saye kene halau mama banyak kali dari dapur suruh duduk depan layan tetamu je tak payah nak buat2 jadik bibik kat dapur. Huhu. kesian owhh tengok mak kite bertungkus lumus keje penat. Biarla kite yang penat, biar mak duk rilex je. Tak sampai hati tengok mak buat keje di dapur sorang2.. Kite pun mude lagi kan.. =)


Ape ape pun, semua penat bagai tu hilang bile orang puji masakan kite. Dan sumenye habis takde ape yang membazir. Alhamdulillah.. Tahun depan bole buat lagi. =P


6 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

lawa living room tu

-eLyNhere- said...

lawa? alaaa... sengaje taw puji.. nak duit raye ek? hehe
anyway, tq! biase2 je, takde pun lawa mane... =P

PinQib said...

sedap nampk puding


Latest entry di:

Jenis mamat dibenci perempuan ><
Mainan genius dari Japan

-eLyNhere- said...

haha nampak tak sedap. tapi rase bole tahan gak sedap..
*sesekali angkat bakul sndiri* =P

Lovely Emy said...

sedap nyerrr puding caramel, ishish, xrasa pun dah tahu sbb tu favaourite kita.. 6.6

-eLyNhere- said...

huhu same la..
sedappppp... tp tak suke terbeli kat pasar juadah yg keras ketung cam ape tah.. spoiled mood.. hukhuk