Saturday, September 18, 2010

Dapat Lagi Sorang Buah Hati



Lamenyeeeee nak update tapi tak sempat! Arini pun macam nyawa2 ikan tapi curik2 jugak update sekejap pun jadi la.. Huhu.

Minggu ni sangatla terbizi. Datin mintak tolong datang ofis setelkan bende urgent walaupun tengah cuti sekarang. Takde hal la dah janji nak datang on wednesday. Ade jugak beberape orang datang. Alih2 pagi2 rabu tu subuh2 tu abang call mintak tolong jagekan Damia sebab kakak ipar dah sakit nak bersalin kul 3 pagi tadi.

Jadinye... kul 8 diorang hantar dak Damia ke umah. Mama keje. Saye la kene jage budak tu sorang2. Dengan nak pegi ofis kat Shah Alam lagi. Maka suruh adik ikut, adik drive kete, angkut adik and Damia ke ofis sekalik. Angkut bakul susu berbotol2 dan beg baju dan pampers ke ofis. Hehe. Memang makcik cum pekerja cum kakak yang dedikasi dan cemerlang la. =P

Ni la 1st time saye kene jage Damia sorang2. Selalunye mama ada, saye tolong sikit2 je. Ni kene mandikan budak tu, buat susu, layan dia, dan tidurrrrkan dia.. Nasib la dia tak berak. Blom pernah lagi basuh berak budak ni. Haha!

Tepat kul 11.50 pagi, kakak ipar selamat melahirkan baby girl yang comel mate cepet bernama Wan Iman Zahra.




Comel kan? Muke manis cam pompuan. Er I mean, manis la. Memang la pompuan kan.. Damia dulu time baby muke beliau tak berape manis sangat. Haha ampun Damia!

Tapi kan.. memang btol la orang cakap. Anak buah / cucu pertama tak same dengan yang kedua ketiga dan kelapan belas. Yang pertama jugak tatap dihati.. Sekarang ni saye riiiiiiiiiiiindu sangat kat Damia. Terbayang2 dia tidur kat sebelah saye, malam2 mintak susu,
"Makngah nak susu.."
.. saye pun bangun bancuh susu. Alalala..comel je.

Pastu tadi basuh baju dia.. teringat jugak kat dia sampai tak sanggup nak lipat, nanti rindu melampau. Biar je baju tu tersadai kat situ, blom ade kekuatan nak lipat. Huhu. Terbayang time mandikan dia, seronok btol dapat main air macam2 peel dia buat, antaranya..
" Kejap eh makngah, Iyaa amik air semayang jap ". Sambil basuh tangan, usap ke muka, angkat kaki basuh kaki pulak...... ya Allahhhhhhh kenape la comel sangat ni?? Isk.. rindunyee! T__T

Kat si baby kecik baru kuar tu takde pulak saye rindu.. Isk. Tunggu dia besar sikit pandai cakap nanti ade la kot rindu2 kot.. kan? Kan? Er.. hopefully.. Huhu.

K la mo bersiap gi open house! Nanti saye update cite pasal banyaaaak bende lagi nak cite. Ok?
Tata! Muacks!

2 comments:

PinQib said...

alolo.. omel3.. didik dia sebaik3 manusia



Latest entry di:

Insomnia
Tutorial Letak ‘Like’ di post entry

-eLyNhere- said...

huhu tq... insyaAllah.. =)