Sunday, September 19, 2010

Nyaris Kehilangan NYAWA



Tengah membizi jadi babysitter dan kakak dan anak yang cemerlang, alih2 fon pulak nak buat hal..





Ni la fon yang tak seberape dah 3 tahun pakai tapi sayang nak tukar fon baru sebab mase beli dulu kene harga mahal sebab paling latest la tu kononnye baru kuar time tu, lebih kurang RM 2 ribu lesap dalam sekelip mate padehal sekarang ni blackberry pun tak sampai 2 ribu dem u cine memperdayakan diriku 3 tahun lepas sampai sekarang I dendam dengan U si cine kat low yatt. Ok sile bace dengan 1 nafas ye ayat tadi. Hahahaha.

Mule2, keypad tak function. Takleh nak tekan "Call" and "End". Pastu "C" pulak. Pastu shortcut untuk tengok gambar pun tak bole gune. Padehal setengah jam sebelum tu ok je. Pastu petang sikit, screen pulak macam nak mati jek... Lame2 hitammmmmmm. Ok not funny at all! Time2 camni la ko nak buat hal. Abang lak asik call je saye takleh nak jawap sebab takleh tekan key answer tu. Pastu kene marah, suruh buang je fon tu kalau tak reti nak jawap. Isk. Dengan Damia merengek2 taknak kat orang lain nak makngahhhhh je. isk.

Malam tu nak tidokan Damia, dia buat hal rindu ummi dia pulak, sudahnye mama masukkan dia dalam buai dulu nak lenakan dia.. Saye lak membelek2 hp tu apehal takmo on screen dia.. Akibat tertekan yang melampau, saye baling fon tu ke dinding sekuat hati. Muahahahahaha. Mama tekejut, lalu bertanye,

"Ape yang ko baling tu lyn????"

"Hp ni ha.." jawap dengan selambe dan puas hati.

"Lailahailallah..." sambil geleng2 kepala..


Hahaha.. padan muke fon tu kene baling. Sape suh buat hal. Hp yang ni blom penah kene baling, tu la 1st time baling dia. Memang sehabis tenaga saye baling tu. Pastu saye try patahkan slide dia, takmo patah lak tu. Kuat plak tu. Isk. Last2 saye campak tepi katil, tido. Puas hatiku. Haha. Ye, saye kalau marah memang suke baling barang ye.. Baru perasaan marah tu hilang. Dan boleh cool dalam mase 2 saat je. =P

Hp sebelum ni, asal gaduh ngan boifren jek,saye baling ke dinding. Pastu tido. Esok pagi kutip balik. Yela nokia kan kuat. Dah terbarai pun ok lagi. Tapi fon ni paling mahal la dalam fon2 yang saye penah beli. Tu yang tak penah baling. Hahahaha. Tapi last2 merasa jugak la dia kene campak ke dinding kaler pink. Rasekannnnnnnnnn.

Sehari semalam saye merajuk hati mengenangkan fon buat hal tapi bajet takde nak beli fon mahal. Hajat dihati mo cekau BB ke iphone ke sebijik tapi bajet nak digunekan untuk g langkawi next week. Pastu try bodek mama, abang, sume bo layan. Akibatnye, saye merajuk la takmo cakap ngan sape2 pun. Merajuk sebab hp rosak. Gedik kan? Haha.

Pastu mama cakap suh gi kedai tengok hp murah2 beli dulu pakai sementara. Mama nak sponsor RM500. Tapi saye gedik takmo yang murah, nak beli terus yang mahal. Ya ampun sile la lempang budak ni laju2. Hahaha.

Last2 gi kedai hp, terus saye cakap kat cine tu,

"Tolong tengok fon ni ape masalah dia. Mule2 keypad problem, then screen pulak hilang. "

Selang beberapa saat...

" Oh ini ribbon slide problem. RM70 sume setel."

" Huh?? Ribbon slide? RM70 sume setel? Sume? "

" Yup. "

" Ok, brape lame bole siap? "

" 1 jam "

" Ok nanti 1 jam saye ambik. "



Ohhhhhhhhhhhh senangnya dalam hatiiiii. Dapat repair hp dengan harga murah. Haha.

Lepas sejam, adik gi ambik fon tu, sebab saye tengah bz masak untuk makan2 malamnye tu. Dapat je hp, sangat terharu rase nak sujud syukur sebab totally elok balik cam normal. Huhuhu. Menyesal baling kau ke dinding sayangkuuuu... Nasib tak kepak slide dia semalam. Ya ampun. Kalau tak, mau nangis sambil hantuk kepala ke dinding. Haha.

Dan sekaranggggg... saye tak payah beli fon baru dan bole senang hati pegi langkawi next week. Weeee~.

Oh ye, repair cost RM70 tu mama yang bayar.. Double Weeeeeeee~~~

^__^



5 comments:

ijad said...

selamat hari raya

-eLyNhere- said...

selamat hari raya ijad! =)

PinQib said...

haha.. tu alr.. sayang kan., kalauda lama ngn kiter



Latest entry di:

Insomnia
Tutorial Letak ‘Like’ di post entry

ryn said...

sama la ngan ryn, kalau marah apa menda kat tangan pun habes dicampak ~ so not good ~

-eLyNhere- said...

pinqib,
tula memang syg tapi sakit ati beli mahal tu lebih lg dr syg la.. tu yg tahan jek.. haha

ryn,
btol2.. not good.. kite kene blaja control ni.. chaiyok2~! =)