Sunday, December 12, 2010

Saya Perlukan Lelaki Matang!



Dalam usia saye sekarang ni, rata2 pegi memang orang akan tanye " Bila nak kawin? ". Alahai.. kalau la kawin tu semudah beratur untuk beli tiket wayang, memang dah lame saye kawin. Ape kaitan kawin dengan tiket wayang? Alamak. Tibe2 je, saye pun tak tau ape kaitannye. Huhu.

Orang2 yang kenal saye mesti akan cakap, " Ala elyn ni memilih sangat.. " , " Janganla cari yang perfect je, jumpe yang ok pun takpe dah.. awak tu
bukan mude lagi.. ". Pergh. Pedih kot ayat tu.

Ketahuilah wahai macik, kakak, abang and adik2 sekalian.. saye bukanla memilih sangat ke ape ke. Cume blom jumpe orang yang sesuai. Lelaki2 yang hadir dalam hidup saye bukanla ditakdirkan untuk jadi suami. Blom sampai jodoh kat
e orang.

Saye perlukan lelaki yang MAMPU JAGA saya. Mampu means, ade keje tetap. Ade pendapatan tetap. Boleh sediakan rumah dan makan pakai saya and anak2. Tak perlu mewah2, cukupla sekadar tak susah.

Saye perlukan lelaki yang MATANG. Tak kisah la umur dia 20 tahun pun kalau dia matang, saye ok je. Tapi ape gunenye umur 30 tahun perangai cam budak2? Memang menyakitkan hati.


Matang disini bermaksud, faham keje saye yang tak tentu arah (bajet artis ke? haha). Keje saye memerlukan saye kekal fokus dari 9 pagi hingga lewat malam. Selewat 12 malam. Or mungkin lebih. Depends kalau ade bende kene setelkan. So saye tak boleh nak sms 24 hours. Tak boleh nak borak on fb or ym 24 hours, tak boleh nak layan gedik dia yang asyik rindu 24/7. Oh pelis la. Baru jumpa 2 minit lepas dah rindu. Rindu tahap merengek2 minta perhatian minta dimanja. Erk. Hello? Sape yang pompuan sekarang ni? Lelaki perangai camtu.... sangat annoying ok. Bukan nak kate saye tak suke laki manje. Mesti la suke. *ehem*. Tapi kalau saye tengah berlari2, terkangkang2 buat keje, datin terjerit2 panggil, dengan phone call non stop rase2 ade selere ke nak layan gedik seorang lelaki..? Mestila tak. Nak manje2 pun sayang, tunggu la i abis keje, malam2 sikit kite bole manje2 ok? Haha.
Pastu bile saye tak terlayan, dia merajuk. Bergaduh. Kalau hari2 nak bertekak agak2 pompuan mane yang tahan? Toksah kate pompuan, rase2nye rimau pun serender la. Penat kot ari2 nak gaduh. Adeeeeee je bende yang buat dia nak merajuk and gaduh. Oh pelis la.


Paling tak tahan bila dia sms style budak2 sekarang tu. Yang 'apew, jew, manew, kew, nyew'. Di tambah pula dengan perkataan berulang dalam 1 sms, contoh,
" cyg...cyg...cyg... cyg... b winduw lew kat cyg... *ikon sedih sebanyak 4 or 5 kali berturut2* "
Agak2 mase tu saye tengah dalam meeting ke, tengah serabut jawap call dengan boss terjerit2 lagi. Bila bace msg macam tu, terus kerut dahi and he
mpas fon atas meja. Sebab annoying and buang mase saye 3 saat bace msg camtu. Dah banyak kali kot cakap, awak bercinte ngan pompuan lebih tua dari awak, tolongla jangan buat perangai budak2 tu. Takleh nak terime. Tapi cakap pun tak gune. Macam curah air kat daun keladi je. Haih. Cukup la sekadar msg, " I Miss U..". Kite bace pun terus nak balas and tersenyum sorang2.


Bile jumpe pulak, die boleh buat perangai senyum meleret cam kerang busuk pastu pandang je kite macam budak2 kecik menempel kat auntie faveret dia minta perhatian or belaian or gule2. Annoying tak? Ke saye je rase bende tu annoying? Ntah la. Selame ni bercinte ngan laki yg lebih tua, saye tak pernah experience bende2 camni. Dora
ng memang menyenangkan. Takde pun buat bende2 kat atas ni.


Ah kalau nak cerita, banyakkkkkkkkkk lagi perkara yang saye tak suke dengan lelaki macam ni. Tapi malas la nak ingat balik sume tu. Buat emosi terganggu je.


Just nak bagitau kenape sampai sekarang, elyn sicomel ni blom kawin2 lagi. =)




10 comments:

HeLena said...

alahai..nape nie elyn??ala2..sabar yea..nak wat mcm mn.kdg2 memang ade lelaki yg xmatang mcm tue..
ape2 pun..senyum sokmo okies!!hihihi

Hush said...

betul..
sokong gile ngan akak.
lelaki buat perangai macam tu memang tak cool.
menyampah! gedik. huh~

sweethOneY said...

hehe. laki manje i mmg ske tp klo nk menempek 24 jam sorry la ye bang!

elyn ok x?

-eLyNhere- said...

heLena,
tula ape nak buat.. senyum je la kan.. walaupun emosi kurang stabil.. =)

Hush,
memang tak cool langsung! katekan taknak pade laki tak matang! hehe.

iza,
honestly i'm not ok. tp hidup mesti diteruskan. bukan sedih sbb jumpe laki camni. sedih sbb menyesal dah tersyg laki yg tak layak disygi. pastu skrg dia duk kutuk2 elyn kat fb.. dasar budak2. dah tak dpt nak kutuk pulak. mase nak ngurat bukan main lg..haih!
:'(

zhOprenIa said...

hahaha...memang laki macam tu tak matang lagi. lawak pulak baca. =)

cryclown said...

hehehe..
plihan d tangan anda:)

-eLyNhere- said...

zhOprenIa,
kannnn... bace mmg lawak. yg tanggung ni? rase macam.. tertekan tahap kronik. haha.

cryclown,
yeke? kat tgn? takde pungg.. :P

sweethOneY said...

yeke elyn? skrg dh xde apa2 ke :( nape gituuu.. kite plak sedih. tp mmg mcm x patut je klo x dpt pastu nk kutuk2 plak.. takpe2. be strong ok.

-eLyNhere- said...

tq iza. things happen for a reason kan..?
=)

janjigeek said...

hehehe..ayat yg de w kt blakang tu..sepatah pn aku tk fhm..
ayat yg nk tunjuk manja la kot tu...