Saturday, December 11, 2010

Permulaan Tahun Baru Yang Indah!



Saye sebenarnye ade dua cerite. Satu berita baik, satu berite buruk. Tapi arini saye nak cerite pasal berita baik. Berita buruk tu.. erm.. tunggu la bila dah bersedia baru saye cerite. Tak pun, biarla saye simpan je untuk diri sendiri. =)


2 minggu lepas, dalam staff meeting. Bos ade cakap pasal kami nak bukak branch baru kat Queensbay Penang. Stand alone bukan dibawah mane2 kedai besar. Tempat dah dapat. Tapi kene buat sikit renovation untuk sesuaikan dengan showroom kami. Dan dijangka akan launch pada early January iaitu tak berape lame je lagi, kan?


Disebabkan itu jugak la, bos nak ade sorang yang jage hal ehwal duit / akaun kat ofis. Sebabnye akauntan kami tengah berpantang. Dengar cerita nak benti keje pas abis pantang nanti. Lagipun sekarang ni dia bole datang office once a week je sebab dah pindah umah ke Ampang tapi tak tau drive ke Shah Alam. Seminggu sekali tu mintak hubby beliau hantar ke ofis dan jemput. Sadis kan?


Makaaaa.. minggu lepas bos panggil saye masuk bilik dan duduk. Er.. biasenye saye memang slalu masuk bilik bos, kate secretary kan. Haha. Tapi tak duduk la, just dengar2 tulis2, keluar. Tapi kali ni bos suh duduk. Panik gak la. Nak kene marah ke ape ni? Dalam hati dup dap dup dap. Sebab muke bos siyes jek. Huhu.

" Saya nak offer awak ganti tempat kak m****. "

" Haaa? "

" Awak ade kelulusan akaun kan? Sampai bile nak jadi secretary? Saye nak ade orang jage kuar masuk duit sebab nanti kite kene stand alone kat Penang, lagi susah kalau nak harapkan kak m**** keje dari rumah. "

" Er.. saye tak kisah Datin. Kalau Datin percaye kat saye, insyaAllah saye bole belaja. "

" Ok. Awak nak gaji berapa? "

" Huh?? "

" I'm asking u how much u want. Saye tak nak letak berapa, saye nak awak yang letak brape awak nak. Kite negotiate. "

" Er.. kalau Datin tanye camtu.. Mane ade orang nak gaji sikit kan.. "

" Takpe. Brape awak nak? "

" Er.. " Malu + segan + takot sume ade.

" Tell me. Yang awak selese, yang awak boleh shoping beli baju suar n watever awak nak. "


OMG macam nak putus nyawa bila orang tanye camtu. Huhu. Dan saye letak gaji yang saye nak. Datin pun setuju and alhamdulillah starting from December 2010 saye dapat gaji baru as an account exec. =)


Balik umah lompat2 bagitau mama n abah. Dorang pun happy sangat2. Saya sangat bersyukur.


Permulaan yang baik untuk tahun baru tahun ni. Alhamdulillah. =)



4 comments:

cryclown said...

amin..
wat knduri ksyukuran jgn lpe jemput yerk:)

-eLyNhere- said...

tq! klu jemput jgn xdtg plak ek. =P

sweethOneY said...

alhamdulillahhhh. seronok dengar cite elyn ni. kite pun start thn baru ni tukar keja gak :D

tp sumpah seronok betul kalau bos tny camtu kan :)

-eLyNhere- said...

iza, tq! tula kan.. seronok gak la dgr.. alhamdulillah.
congratz to u too! =)