Sunday, October 31, 2010

Manicure & Pedicure Paling Tak Best!



Last week teringin nak try 1 spa yang pegi mane2 kedai pun ade die punye promo pamplet. Kedai makan ade, kedai ubat ade, dekat cermin kete pun ade.. Harga pun murah. Pelik jugak. Macam mencabar keimanan la kalau tak gi try gitu. Selalunye tempat lain, mani pedi ade la dlm 70 gitu. Yang ni RM50 jek. Murah bukan??? Dengan perasaan berkobar2, call kedai tu (punye susah gile nak jawap fon, sengal ape?!) dan buat appointment after office hour.



Sampai ke ke saloon tu.. Tutup. Rupenye pekerja die ade kat kedai makan sebelah. Dorang nampak je kami sampai, terus bukak pintu on lampu komputer bagai la. Haih nampak sangat takde customer ek korang? Hahaha.


Pastu sorang pekerje je pakai uniform. Sorang lagi tengah berdating kot sebab kat kedai makan tu die ngah lepak ngan sorang lelaki yang... er.. yang macam tak tentu arah dan mungkin jugak la boifren die sebab.. er.. die pun macam tak tentu arah jek. Sebab ape saye cakpa gitu?? Die nampak je kitorang, tgerus tarik muke masammmm mencuke dan selambe cakap kuat2,

" Eee malas btol la.. aku tak larat laaaa... Ish! " Bole????

Tak habis kat situ.. Pakai uniform sambil membebel2 taknak keje la dengan tarik muke bagai. Yang sorang lagi tu positif je nampak gayenye, bole senyum lagi la. Dia siap cakap,
" Ala nanti ko claim la kat Puan.. " Haih, bende2 gitu patutnye tak payah la sampai customer dengar... Lagipun kitorang buat appointment okeh... Bukannye datang secara mengejut..! Alah berdua je pun bukannye lapan orang... Isk.


Staff yang positive tu buat pedicure. Yang masam mencuke tarik muke tu wat manicure. Pedicure ok la. Bole lagi die senyum2 tanye nak potong kuku pendek ke ape ke.. lembut je belai kaki kite. So saye sangat takde masalah la siap rase macam mau tertido. Huhu.


Kene tang manicure, si masam tu layan. Mula2 rendam tangan. Then keringkan. Then letak liquid pe tah kat kuku, pastu lap, pastu terus kilatkan. Kilat pun tak kilat mane la. Macam cukup syarat je. Saye pelik gak.... tak potong kuku ke budak ni?? Tapi malas nak tanye sebab muke die cam *tuutttttttttttt* kan.. Pastu terus cuci2, sapu losyen and.. that's it. What?? Dah siap ke? Yesssssssss dah siap ye! OMG! Rase mo lempang muke dia okeh. Dah la mase ngah layan kite tu die duk geleng2 pale tanda protes penat letih la tu. Ya ampun.. ade aku kisah ko penat ke ape? Aku dah wat appointment kan.. Sumpah 1st and last la kitorang pegi..! Patutla takde orang.. Cheh!


Saye balik terus potong kuku sendiri dan kilatkan gune box yang same cam dia gune tu. Demi nak puaskan hati sendiri.. Alah saye punye beli kat bodyshop lagi bagus kot dari dia punye. Huh!


Saloon yang hampeh ni ade kat sekitar Seksyen 13 Shah Alam. Kalau terer sile la teka mane satu. Haha.


Oh by the way, kat seksyen 13 bukan la dia 1 je ade saloon mani pedi. Saye pernah pegi yang kat lorong depan dia, service sangattttt bagus ye. Manicure sampai jadi cantik kuku kite dia bentuk, siap tanye nak pattern camne, pendek mane. Pastu kilatkan sampai bunyi macam iklan sunlight gosok jari kat pinggan tu. Haha. Siyes ok. Siap urut lagi. Jari sampai Siku. Tiptop!
Terus tangan feeling tangan princess gitu.. Haha.





Dia punye pedi pun sangat bagus. Sampai saye teruje tengok kaki sendiri jadi macam kaki
orang lain. Sangat gebu ye. Huhu. Sile rujuk gambar yang disertakan. *chewah haha.







Kedai camtu la baru orang tak putus datang. Biarla mahal 20 hengget dari kedai hampeh tu kan. Berbaloi baloi jugak hasilnye. Itu yang kite mau.

Ingat ye,
JANGAN PEGI SALOON KAT SEKSYEN 13 YANG OFFER MANICURE & PEDICURE RM 50!


Ahaks. Tata! =P


4 comments:

sweethOneY said...

uish. biar mahal sikit takpe kan asal jangan sakit hati gini. ini mesti buat promotion sbb kedai dia x laku2

-eLyNhere- said...

tau xpe.. no wonder la xde org kan.. klu dah gitu layanannye.. haih.. mau meniage ke tamau?? ahaks!

Eija said...

Beb...share la yg layan n service best tu...yg kat RM70 tu....nak try arr

-eLyNhere- said...

alamak dah lama tak pegi sana la Eija.
taktau ada lagi ke tak.
tempat yang best tu nama dia Orchid Nail Spa.
harga sekarang taktau la macam mana.
dan servis pun taktau la still sama ke tak, mungkin lain tgn lain hasilnye kan?
cuba tgk fb diorang and check it out ok?