Thursday, July 1, 2010

Jalan Jalan Cari Makan



Aritu tengok JJCM terliur btol la kat 1 restoran tuh. Terus mak ajak singgah. Tapi mengenangkan jauh sangat, malas la pulek. Alih2 bile masuk ofis isnin tu, ade jugak orang tengok JJCM dan terliur jugak kat restoran yang sama. Dekat sangat ngan ofis. Ape lagi, harusla terjah kan? Huhu.

Punye excited masing2 sebab restoran tu offer makanan sarawakian. Pelik2 je name kan. Harus la teruje. Ada yang sampai takmo breakfast sebab nak simpan perut makan lunch karang. Huh over!

Sampai je tempat tu, meja penuh. Kecik je kedainye. Dalam 2 menet berdiri depan kedai, ade la 1 meje kosong. Duduk dengan teruje tengok keliling, amik gambar cam orang jakun sume la. Haha memalukan. Oh kedai tu ramai mata2 lelaki gatal. Pandang kitorang macam nak terkeluar bijik mate. Annoying btol la lelaki macam tu. Ei tak suke.

Pas dah order, tunggu makanan.

Erm... tunggu lagi..

Air sampai. Eh tak cukup ni. Mane lagi 2?



Tunggu lagi..

*perut dah nyanyi*

*hati dah panas*

...............................

Makanan 1 pinggan sampai... Erk. Keciknye?? Macam mangkuk bubur je? Dia order laksa sarawak. Haih.. kenyang ke tu?

Mane makanan yang lain nih? Tunggu lagi..




30 menet kemudian..

Makanan sampai.




Eh mane lagi 1? Tak cukup ni... Isk.

Kitorang order Mee Kolok. Kecik jugak portionnye. Suku pinggan nasik tu je. Haih kenyang ke ni?

Muke masing2 yang tadi teruje sume bertukar jadi lemau dan kecewe. Mee Kolok tu rase macam megi goreng SEDAP curah sup dan makan. Exactly rase megi goreng jenama SEDAP. Cume ade daging je. Ish frust btol la. Ingat sedap la sangat kan.... Haih.

Nasib la tak bawak mama makan sini. Kalau tak mesti mama marah.

Service lembap dan lambat.

Portion kecik.

PANGKAH!

Pasni takmo pecaye dah ape2 kuar kat tv nampak cam best.

Saye nak SUSHI plis! Sape nak teman makan ni?? T_T



My all time feberet!










3 comments:

cryclown said...

berapa bintang?

nasi + telur mata kerbau + kicap jalen manis = nikmat makan...huhu

-eLyNhere- said...

dorg sume bg 2 out of 5. sgt teruk. not even half. hahahah

eh btol2. nasi pns ngan kicap manes ngan telur... uiiiiii yai! =P

PinQib said...

nampk pun macm meg..


Jum singgah belog Pink!

Tips menjadi comel !