Saturday, July 17, 2010

Ikea Lagi



Last week dah pegi Ikea beli macam2 jugak la meja kopi bagai, habis banyak jugak la kan. Pastu minggu ni abah nak pegi lagi. Ade je tak puas hati tu. Nak tambah cermin la katenye. Jadi pegi la lagi arini. Dalam kul 11 betolak. Mama lak kul 11.30 je mesti lapa tahap menggigil. Dah suh standby pape makanan, lupe plak nak bawak. Makanya.. sampai2 je ikea harus la gi makan dulu. Mama nak makan ringan je. Harusla pegi makan karipap sedap n hotdog saje. Sedap woo.. =P





Pastu pegi la ke tempat yang nak dituju. Malas round2 kat showroom tu. Terus je turun bawah. Nampak je bende nak dibeli, ambik masuk beg. Capai masuk beg, capai masuk beg. Tetibe dah nak kuar tu ternampak plak floor lamp yang sangat menarik. Menarik sebab harganya RM39.90 je! Wuuu huuuuu~ harus la beli! Haha.



Cantik tak? Hehe bole la kan. Padan dengan harga. Tinggi jugak la bole tahan. Saye sangat suke. =)

Pastu bayar2, balik. Eh tak balik terus. Pas bayar mama nak aiskrim, abah lak nak hotdog lagi. Isk. Sabar je la. Beratur sikit punye lameeee..... Nasib la dia bagi masa 2 jam untuk keluar pas dah tunjuk kat cashier. Huhu.

Next week pegi lagi ke? Isk takmo la. Next week cari bunge pulak la mama. The following week nak gi nilai carik carpet kan.. Penat tul persiapan raye tahun ni. Sebab rasenye dah bertahun tak makeover umah. Hehe.


14 comments:

PinQib said...

huhu,, mesti pemes giler hotdog katsane.. terlioq la

cryclown said...

hehehe...bpe rggt lak hotodg tu?

-eLyNhere- said...

pinqib,
femes tu xtau la kan. tp best sbb bole letak suke hati sndiri byk mane nak ingredient nye.. huhu

cryclown,
2 hengget je ok! klu dgn coffee (bole refill sesuke ati) adelah 3 hengget je. sile sile. =P

bvlgarigirl @ Arianna said...

rindu karipap ikea..dan meatball

eh rindu elyn juga.. =)

-eLyNhere- said...

haaaa nasib baik ade ckp rindu elyn jgk.. klu tak, dah kecik ati dah.. =P

cryclown said...

owh!! best best...

-eLyNhere- said...

memang.... =P

sWeeT said...

bestnya...sy pun suka meatball IKEA..
lama jugak x pi sana!!

zhOprenIa said...

lampu tu 39.90? wah..macam nk beli letak kat rumah la. tapi jauh sangat la pulak ikea ni.....

-eLyNhere- said...

sweet,
sile la pegi ye sebelum pose.. eh tp rasenye ikea ade wat buffet jgk utk pose nnt.. erm.. 15 je ke per head x igt.. last yr ade, this yr xtau la kan.. hehe


zhOprenIa,
mmg murah.. jauh kah? dok mane ek?

zhOprenIa said...

penang. jauh la kan kalau nak g ikea semata2 beli lampu tu. hehe

-eLyNhere- said...

ha'ah jauh la jgk kan..
tp nnt klu dtg sini jenjalan ke bole la singgah. =)

sweethOneY said...

tak makan meatball?

ehh.. samala kita tahun neh, semangat raya lebih skettt.. make over umah jugak :D terasa nak beli pulak lampu tu utk mama.. b4 balik kg raya nnt pegi jalan2 ikea dulu la :D

-eLyNhere- said...

hee aritu tak makan. sebab mama n abah leceh sket, tak bekenan sangat makanan camtu..

wahh same ye?? hehe besh kan.. seronok je nak raye. sile beli lampu tu ye. sementara ade lagi ni.. kang taktau la abis ke ape.. hehe