Monday, July 12, 2010

Rasa Macam Nak Raya Pulak


Last week dah pegi beli langsir, meja dan sebagainya. Mak nak tukar penampilan umah tahun ni. Pastu last weekend mak kate nak pasang langsir. Wah wah. Awal tu....... Bukan setakat nak pasang langsir ye. Ni siap nak kene drill bagai sebab nak tinggikan sampai ke siling. Yang ada sekarang ni takat2 sliding door jek. Dah la ade 3 bahagian dinding nak kene drill. Haih kesian abah. Berpeluh2 pegang bende alah tu. Beratttttttt.

Dari kul 9 start, kul 4 baru setel. Siap mop2 lantai sume la kan. Harus la, dah drill tu berabuk la umah jadinye. Dengan tukar layout / landskap / kedudukan kusi meja sume.. Pergh. Rase macam next week raya. Haha. Tu pon mak nak beli bunga2 lagi tu. Saye cakap next week plis. Penat kot. Pastu nak beli carpet. Beli TV. Erk. Beli TV sebab tv yang ade sekarang dah mengom. Haha. Bukan sebab nak raye ye. Over tu....

Pas dah setel semalam tengok umah lain sangat. Lain la. Macam umah orang lain. Haha. Sebab langsir dah kaler lain, tinggi lak tu. Macam cantik la jadinye. Pastu ngan string curtain. Pergh dah rase ubahsuai umah orang pulaks. =P. Mama pulak selambe je marah2 saye kalau takde idea hias umah. Sebab saye keje kat interior design company. Isk mama ni. Elyn bukan designer.. Elyn admin sahaje. Bukan salahku tak kreatif. Huhu.

Jadiiiii.. next week adelah ke romantika atau mane2 kedai bunge yang menarik! Makteh kate kat galaxie ampang ade kedai cantik. Harus la pegi. Yeay! ^__^

Mintak mak, kuih sepotong! *Mood raye tibe2*

=P




3 comments:

cryclown said...

owh!!!
open house!
open HOUSE!!
OPEN HOUSE!!!
:P

sWeeT said...

hi,

salam perkenalan....
herm pose lg 1 bulan lg kan!! p'siapan apa pun x buat lg....hehe...
mak saya pun mcm tue jugak....biasala mak2 nie...

-eLyNhere- said...

cryclown,
alamak dia ingat pulak.. haha!
yela2.. jemput nnt tak dtg siap ye! =P

sweet,
hi, salam perkenalan. ala suwitnye name.. hehe.
tula ade bagusnye jugak.. nnt bulan pose memasing bz nak buke kat luar kan.. agenda penuh. baik buat awl2.. =)