Friday, July 30, 2010

Dugaan Tahun Baru



Semalam saya sangat susah hati. Perasaan membuak2 nak balik rumah. Kebetulan alasan adelah;

  • toilet kotor, budak punye turn cuci tak cuci lagi, saye geli masuk toilet kotor.
  • shower cream dah abis kering kontang.
  • deodorant abis.
  • compact powder pun nak abis jugak.
So memang kene gi beli la kalau tak camne nak mandi malam ni ngan esok esok esoknye? Tapi nak pegi giant saye tak selere dah. Atas sebab2 ini. Pastu nak pegi jauh2 memang tak de la nak pegi sorang kan. Lalu saye ambik keputusan balik umah Ampang je. Kat sane sume pun ade. =)

On the way nak sampai umah, mama call. Terkejut la jugak. Baru je nak suprise mama. Suara mama sedih je. Isk saspen ni. Rupenye mama call nak bagitahu bad news. :'(

Laptop adik hilang kat kolej!

Dia letak bawah meja kat library ke ape, nak pegi solat kejap. Balik solat je, laptop ilang. Padahal laptop kawan dia letak atas meja je, takde sape pulak nak ambik.. Huhu. Takde rezeki la dik. Takpela. Ade hikmah kot disebaliknye..

Patutla hati saye nak balik umah je... Rupenye memang dorang sebut2. Slalu macam tu tau. Kalau hati saye gundah gulane meronta2 nak balik, mesti ade sebab. Bukan balik bodo2 je.

Haih camne adik nak wat assignment sume? Ade setahun lagi nak abis belaja..

Ni kes lain pulak. Tengah bizi buat keje tadi tibe2 dengar fon bunyi. Ringtone adelah family ringtone. Means kalau lagu tu maknanya keluarga la yang call. Harus laju2 kejar. Mase tu saye kat belakang. Kat studio. Tengok2 ada 2 misscall dari abah. Ah sudah kenape abah call pulak ni?? Berdebar2 dah, hati tak sedap. Abah memang jarang nak call2 takde sebab ni. Lainla kalau saye tak balik berhari2 dia call la. Padahal malam tadi dah jumpa. Saspen ni. Tarik nafas dalam2, lepas... Pastu call abah balik.

"Hello abah.. nape?"
"Lyn, nak tanye baju dalam plastik yang kamu letak kat luar bilik tu taknak dah ke?"
"Ha'ah taknak dah. Nak bagi orang"
"Ok la. Abah nak hantar kat surau. Ade orang boleh bagi orang miskin"
"Ok.. Bye"


Fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh legaaaa tuhan aje yang tau! Saspen ok! Ingatkan ape la... Rupenye pasal baju. Huhu. Taknak dah ade ape2 lagi jadi.. Tekejut semalam tak ilang lagi...


4 comments:

sWeeT said...

hi,

yeke siannya adik elyn, tak pe x da rezki...

cryclown said...

hehehe..dugaannya..so, kne hadiahkan adik lptop baru ler:P

-eLyNhere- said...

sweet,
itu la.. xde rezeki.. xpe2, ade hikmah la tu... huhu

cryclown,
errr.... x mampu la. biar dia mintak kat abah. haha. =P

PinQib said...

hee.. biasaerlah. laptop adik awal mahal kot.,


Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Sapa nak elaun?


I’m no good in having relationship


30 days searching for love