Saturday, January 9, 2010

Puding Caramel


Baru je siap wat puding caramel nih. Phew~ penat seh.. Tapi demi nak bagi besday girl rase esok, gagahkan jugak la buat. Saye kan baik ati. Hiks.

Nak ngadu sikit ni. Tadi gerak dari shah alam kul 6.15pm. Macam nak ujan, tapi sedapkan ati sendiri maybe jalan tak jem kot. Even sedar ari jumaat adelah raja segala jem. Dengan belagaknye pi redah federal highway.

Akibatnye...

Kul 8.30pm baruuuu sampai umah. Haih. Padehal kalau tak jem setengah jam je dah sampai ok.. Pastu sampai umah untuk jemput mama je. Dengan tak kuar kete, berdesup plak kami ke Tesco Ampang. Perut lapar plak tu. Carik2 barang, takde pilihan plak. Dah habis. Cet~! Terus gi makan KFC.

Sampai umah, kul 11pm. Nak kene wat puding ni. Tapi dapur bersepah. Tak lalu nak wat keje kalau dapur macam tongkang pecah,biasela kalau dah LELAKI masuk dapur. Faham2 je la kan.

So, kemas dapur dulu, lap meje, cuci dapur, sapu lantai, lap dinding, mop lantai dan segale macam la buat sampai dapur berkilat bling2 baruuuuuuu pegi mandi. Huhu. Dan barula boleh wat puding dengan bahagie. Walaupun time dah kul 12 am. Dem.

Akhirnye setel sume keje kul 1.30 am. Penat sangat rasenye arini. Tapi takpe, esok nak pegi berhuha dengan my girls~! Weee~~!

Ouh, kene tido dah ni. Nite. ^__^


5 comments:

sweethOneY said...

sedapnya. nak cikitttt

PinQib said...

sodapnye.. nak iket.
hehe..
puding memang serbuk ready made or buat ngan teloq sendiri??

-eLyNhere- said...

iza,
ala... meh la ambik. byk lebih nih.. hikhik.

pinqib,
erk, ade ke serbuk punye? saye buat gune telur ler.. homemade taw.. nak rase meh ambik meh. kat ampang. ^_^

xoul said...

mane gambar puding caramel..letak gambar sket kasik terliur..hehe

-eLyNhere- said...

ala.. xdek la gmbr puding.
len kali la kot. huhu.