Thursday, January 7, 2010

Merdeka Bulan January


Merdeka bagi saye adelah.. bile boss dan orang2 penting takde kat ofis. Huhu. Ok, yang bersemangat patriotik tu jangan gelabah sangat eh. Ketara itu hanyelah gurauan. Negara merdeka tu lain la maksudnye. Tu bulan 8 punye cite ok. =P

Arini boss, sayap kanan and kakak cantik outstation ke negara yang sejuk untuk beli stock. Sayap kiri pulak cuti. Will come ofis once a week jek, which is esok. Saye sangat gumbira sebab duk sorang2 macam company tu abah saye yang punye. Woo~hoo!

Tapi bukanla sorang. Designer ade jugak. Tapi designer pun ade 2 orang jek. Yang lain pegi site visit. Jadi...keadaan ofis arini adelah SUNYI. Takde orang panggil2 saye. Takde orang arah itu ini. Takde orang tanye ape2. Buat keje dengan tenang. Tenang untuk beberape jam je. Lepas tu bertukar kepada BORING. Dan pastu NGANTUK plak ambik alih. Arghh ofis takde orang pun tak best la! Ramai sangat huru hara plak jadinye. Ko ni banyak complain la elyn..! Haha.

Boss teda pun saye baik je. Dok kat meja je takde pegi mane2. Berlari2 jawap call, berlari2 bukak pintu. Berpeluh2 update itu update ini. Bukan macam orang tu. Dahla lunch awal. Elok kul 2 die lesap. Kul 5 baru balik ofis. Tah mane peginye. Baik terus balik umah jek.
Kalau boss ade kemain la tunjuk rajin walaupun hanye sedang berYM sahaje. Ah plastik.

Esok banyak bende nak kene settle nih. Nanti isnin boss tanye dah siap ke blum, naye.
Tapi esok kak diana ajak gi survey somting plak. Ish. Malas plak.

Oh, kalau tak sempat settle bawak balik umah la siapkan on weekend. Hehe.

3 comments:

Redbloodsnow said...

pssstt..mmg merdeka wooo if boss xde :P

PinQib said...

hehe..
klu lecturer x da pun dikira merdeka kowwwrrrrt

-eLyNhere- said...

zie,
kannnn.. heaven~! <3

pinqib,
kire same la tu... tp lain sikit la sbb korg leh terus balik. kitorg kene jgk stay ofis. hikhik.