Friday, August 27, 2010

Orang Belagak Malu Sendiri



Baru baru ni saye ade krisis kat umah sewa. Ala krisis biase2 je. Saye leh handle la. Budak2 tak cukup umur memang perangai camtu. Tak matang. Haha. Akibat dari perselisihan tu, saye hide la wall facebook dari dorang. Budak bilik saye ok je. Yang problem ni budak bilik lain. Bile saye dah hide wall facebook dari dorang, salah sorang tu sentap la. Terus remove saye dari fren list. Ok fine. Lantak ko la kan. Ade aku kisah? Haha. Pastu kat umah hempas2 pintu, buat muke masam mencuka. Kalau saye ade takmo kuar bilik. Pastu ish macam2 lagi la dia buat.

Saye bole sabar lagi, tapi one day saye hilang sabar, terupdate la status yang kejam dedicated to them. Akibat terase pedas sebab dorang makan cili banyak sangat, salah sorang tu pun msg saye kat facebook, kate saye dah malukan dorang la ape la blablabla. Masalahnye takde pulak sebut name, no ic dan location. Perlu ke terase? Haha. Tula orang cakap sape makan cili dia rase pedas.

Nakkkkk dijadikan cerite pulakkkk... Satu hari, dimane bendera jepun melanda diri saye, saye tido awal, kul 9 malam. Alih2 kul 11 malam ade orang ketuk pintu bilik dan kecoh2 macam ape dah. Saye tanye la apesal? Rupenye salah sorg dari MEREKA itu sesak nafas macam nak mati dah saye tengok. Siyes. Macam dah nazak nak mati dah, sambil pegang dada dan terdongak2 kepala. *sile imagine* Hehe.

Saye lak terus panic dan terus ambik kunci kereta dan cakap, "Jom gi klinik!" See.. baik kan? Sebab dalam umah tu saye je ade kete. Pandai pulak tu kan ketuk bilik orang yang kau benci. Korang dah buat taik pun aku baik lagi kan... Saye sangat panic sampai lupe tuka suar tido, dan tak bawak purse dan duit dan ic dan pakai selendang gitu2 je. Dah macam rupe indon sesat dah. Sebab ingat nak gi klinik berdekatan je. Alih2 pegi PPUM uolsssssssssssssssssssssss.... T___T

Sampai je kaunter Trauma dan Kecemasan PPUM, saye melulu ke akak baju ijau. Sambil lambai2 tangan suh die pandang saye, saye nak cakap ni. Dia buat bodo je uols... Alih2 mamat baju ijau yang tengah lepak di meja sebelah laju2 datang kat saye tanye kenape. Saye pun bagitau la "Kawan saye ni, sakit dada sesak nafas!" Pung pang pung pang masuk dalam bilik wad sementara tapi tak buat ape2 pun. Budak tu macam dah nak mampus je. Siap meronta2, nangis2 panggil mak. Nurse n doktor bole buat bodo je. Yela saye faham, ramai patient, mane bole nak layan sume. Dari kul 11.30 tu sampai la kul 2 baru doktor layan dia. Saye tunggu lagi kat hospital tu walaupun dengan pakaian selekeh yang amat dan badan lenguh2 sakit pinggang akibat serangan jepun. Isk. Mulia sungguh hati kakakmu ini kan?

Ambik darah, X-ray bagai, kul 5 tu saye dah nak rebah dah. Saye tanye doktor, bole tak kitorg tinggalkan dia kat situ dan balik umah. Doktor kate, bole. Yes! Sampai umah kul 5.30, laju2 tido dan sms bos mintak half day arini ade emergency, dan saye masuk keje kul 11.30. See, berkorban untuk korang.. Baik kan? Saye buat tu sume memang sangat ikhlas. Sebab saye memang takde ape2 masalah ngan dorang. Saye sayang je sume dalam umah tu.

Harap2 insiden ni jadikan la iktibar untuk adik adik kat umah sewa akak tu ye. Jangan la sombong dan melalak tak tentu pasal. Kalau bende macam ni jadi, pusing2 orang serumah jugak yang tolong kau. Nak tunggu family kau datang dari Kelantan hantar kau ke hospital ke?? Dah la kawan2 sume takde kete kan.. Haaa.. Renung2kanla dan selamat beramal. =P

Haih penatnye type. Sian korang kene bace panjang2. Cite pun tak best. Hikhik.

6 comments:

sweethOneY said...

payah klo dok serumah tapi nak gaduh2 neh kan elyn.. nasib baik elyn still tlg diorg..

lepas neh berbaik2 taw ! :)

-eLyNhere- said...

huhu tu la.. macam2 ragam.
nasib la kite bukan jenis mcm dorg kan.. mmg baik je.. hehe. =)

cryclown said...

hehehe,,ikhlas tu akn dtg pd bila2 ms:)

-eLyNhere- said...

cryclown,
heee btol. yg penting hati kene bersih.. =)

-eLyNhere- said...

cryclown,
heee btol. yg penting hati kene bersih.. =)

E F F A R I N I said...

gile cool la~ hahaha :))