Tuesday, August 10, 2010

Awww Malu Tau!



Saye ade 1 cerita gedik. Hikhik. Kejadian ni berlaku kat giant.

Aritu mase nak balik kampung. Kan singgah kedai abang, jumpe promoter dia. Budak tu baru abis STP. Umur 20 tawun. Kecikkkkkkkk je orangnye. Saye pun 1st time jumpe dia. Kitorang sampai je kat kedai, dia salam kakak ipar, salam abang, salam Damia pastu salam saye. Tapi pelik sebab dia tak cium tangan saye sebab tangan abang n kakak ipar dia cium. Ape tak hormat saye ke sebagai adik kepade bos? Haha. Tapi takpe saye takde hal. Takde pun sentap ke ape ke. Rileks je.

Damia lak biasela. Orang datang kedai dia kan, harus la bawak saye jalan2 pusing 1 kedai tu. Saye tengok itu ini dia follow je kaki saye. Nasib tak terpijak. Yela kan, keciknonet je kat bawah tu mane pasan. Haha. Tapi yang peliknye, budak promoter tu pun ikut je saye pegi mane. Aik? Kan kak Ita n abang nak bagi keje tu, pegi la kat dorang. Yang ikut saye kenape? Isk budak ni pelik sungguh. Pastu die senyum2 dan mulekan perbualan,

" Awak keje mane? "
" Shah Alam "
" Keje sebagai ape? "
" Secretary "
" Ohhh best tak?? Kat mane? "
" Erm... best ke tak tu ikut bos la. Hehe. Kat Seksyen 13"
" O yeke. Dah lame ke keje?"
" Er... lame la jugak.. lame dah... hehe...er..." *Lain macam je budak ni.. ni mesti ingat aku baye2 dia je ni..isk*
" Hehe. Dah kawin ke?"
" Eh blommmmmm... huhu"
" Hehe. Ni mesti memilih sangat ni.."
" Eh takdelah. jodoh blom sampai kot.. "
" Pas raye nanti ade la tu. Hehe. "
" Erk. InsyaAllah. Aminnnnnnn. Heeee"
" Umur berape? "
" Erm.. 26"
" Hah?? Betul ke ni?? " *muke cuak*
" Haha btol la. Nape? Mesti ingat lebih kurang awak je kan?"
" Heee.. Ha'ah. Ingatkan 22." *time ni muke dia dah merah. Haha. Malu la tu.

Adoi laaa.. Tak tahan btol tau. Badan besar macam ni pun orang slalu ingat budak2. Yela, kalau saye ni kecik orangnye lain la kan. Ni dah la tembun, pastu tinggi plak tu. Punnnnn orang still ingat budak2. Huhu. Malu taw! Ai dah tua taw yu... :P

Abang dah pandang slek dah kat kitorang. Apehal budak2 ni gelak2 macam bestfren je. Padehal baru je 5 menet jumpe. Haha. Pastu bile kitorang nak balik, dia salam saye, cium tangan uolsss... Haha! Kesiannn dia. Mesti dia malu kan? Hehe.

Ape nak buat.. Bukan salah saye nampak muda sangat. Salahkan mak saye. Heee. ^___^

Ok tu je cerite gedik. :P

1 comment:

PinQib said...

mesti dia nak minang lepas raya ni.. heheh


Latest entry. Mai la singgah. 
Apa menu sahur anda?