Thursday, March 22, 2012

Menu Diet



Ececeh tajuk cam gempak je. Orang click dengan harapan ada menu yang mantap vogue de vass, skali nampak gambar telur hancur je. Hakhak.



Pagi tadi saya buat scramble egg. Senang je, 2 biji telur campur dengan sosej dan sikit garam. Pastu makan dengan salad.





Salad takda dalam gambar sebab dah terhabis dulu. Yang tinggal hanyalah serpihan carrot je. Hehe. Ni pun portion dah tinggal sikit padahal tadi banyak. Saya guna 2 biji telur. Dan minum air kosong je. Amazingly perut saya kenyang macam makan nasi lemak 2 bungkus. Why ah? Pelik btul. Kalau tau macam ni, menyesal makan nasi lemak penuh sepinggan dulu. Huh!



Tapi kan, saya adalah teringin nasi pulak. Nasi ayam, nasi beriyani, nasi William (tetibe). Camne ni camne ni? Tengok la petang karang singgah Pakli pekene Nasi Ayam Lemon dia ke. Tapi nasi tu nanti bagi kat member half. Ahaks. Aci tak? Isk nafsu ni susah dibendung. Tak hairan la badan macam mesin fotostat. T___T



Lunch nanti nak makan apa ye? Beli lauk2 kat kedai sebelah je la. Alamak baru pukul 10.30 dah fikir lunch nak makan apa? Teruknya perangai kau Elyn! Oklah uols, nak sambung baca gusip jap. Eh, eh nak sambung buat keje sikit. Hiks. Tata~



7 comments:

sweethOneY said...

kita dah mkn nasi lemak sebungkus tadi, pukul 10 dh lapar balik ni acaneeeeeee

peaNut said...

samalah kes kita....peanut slalu kata nk diet diet diet....tp,,,asyik ingin makan itu...ingin makan ini...huhu....xkan menjadi la diet kita..huhu

Anonymous said...

entah berapa kalori dah tu. bukan diet. sosej tu penuh dgn lemak. telur tu byk kolestrol. jgn la mkn smpai 2 biji. pesanan ikhlas nutritionist

-eLyNhere- said...

peanut,

oh yeke? hehe kene kuatkan semangat la kot. susah kan nak lawan nafsu? huhu.



anon,

oh nutritionist ni takde name ke? mmg patutnye sebiji telur je. saje buat 2 biji sebab takut tak cukup. kite punye nutritionist yang suruh makan telur + sosej + sayur untuk breakfast ;)

-eLyNhere- said...

iza,

sedapnye nasi lemak! hehe. sesekali takpe iza. kalau lapar lagi kene minum air banyak2 kot.

Seri Armourezs said...

to ely, sy nak share sesuatu dgn awk, pe kata awk try minum kopi mak dara keluaran jamu mak dara.sy dah mencuba [tu pun mber yg rakemen kan]...mmg mengenyangkan...mana tau berkesan kan~

-eLyNhere- said...

Seri Armourezs,

oh yeke? erm boleh cuba lepas ni. skrg tak boleh cuba sbb program ni tak bagi minum kopi or minuman bergula lagi. hehe. btw tq for the info :)