Tuesday, March 20, 2012

Hasil Lepas 2 Bulan



Dah lama rasanya saya tak tepek muka dalam belog. Ihiks. Hari ni saya nak tunjuk muka terbaru kat korang yang rajin bukak belog saya ni. Sebagai penghargaan la kononnya sebab sudi jugak baca apa saya merepek. *Feeling retis sangat kan? :P



Saya dah 2 bulan lebih kot pakai Tabita. Lost count sudah. Tapi hari tu stop pakai night cream dalam seminggu lebih sebab dah habis. Order lambat sape suruh. Padan muka diri sendiri. Nasib baik la kulit maintain suci je. Sampai kawan yang lama tak jumpa pun tegur kenapa makin putih dan bersih muka? Aww malu taw.. Ahaks! Lepas dah dapat stok baru, saya pakai balik macam biasa. Dan kulit saya start merah and menggelupas macam baru2 pakai dulu. Me not like. Tapi nasib baik sikit2 je. Tapi still nampak kulit tu tak cantik laa.. :(



Bila dah menggelupas tu, kene cover sket dengan losyen, pastu pakai bedak, pastu eyeliner sket, konon nak nampak molek sikit la rupa. Padahal nak pegi hantar kereta kat car wash je. Haha. Feeling btol la si debab ni. Bukan apa, manatau jumpa Anuar Zain ke, Adam ke kat car wash tu.. kan.. Takde la menyesal seumur hidup nanti. Haha. Sementara tunggu dia cuci, tengok line clear je takde orang, saya snap la beberapa gambar. Nampak elok la pulak. Takde la menggelupas horror ke apa. So saya pun berniat nak syer dalam belog. Hiks.






Ini la rupa terbaru si debab ni. Kalau perasan kat dagu tu ada sikit pengelupasan liar berlaku. Sorry gambar sekerat je. Bukan sebab saya nak sorokkan lemak berlebihan kat muka sebelah tu ke apa ke tau. Saya ni ade perasaan takut nak letak gambar penuh sebarang2. Lagi2 kat belog. Serik kot. Takut ada orang fikiran kolot dan sakai, salah gunakan kita punya gambar. Huhu.



Okla, tu je kot nak bebel. Nak sambung buat keje sket. Tata! =)


9 comments:

sweethOneY said...

auww merah-merah kulit dia

-eLyNhere- said...

awww... malu ai taw.. ahaks! :P

hapPY zuRa~~ said...

elyn! shantekkk!!~~

kite baru pakai 2 hari.. sungguh kusam muka sbb x pakai bedak.. hehe.. ney dah start mengelupas.. harap2 shantek mcm elyn lepas ney.. ;)

*sakit gak time cuci muka tu.. kan?

-eLyNhere- said...

eh zura! lamanya tak nampak.. nape tak update blog dah?

oh pakai tabita jugak eh? hehe. memang pedih. sila tabah ye. jangan usik2 muka tu. jangan garu2. nanti melecet. tak lama pun menggelupas tu, seminggu dua dah ok dah. tengok jenis kulit jugak kot. elyn sekarang happy dgn kulit baru! hiks!

peaNut said...

mana nk dptkan tabita?mcm xpenah tgk jual kat mana2 kat kuching...plz respon ye tuan belog...email me kat missbean2102@yahoo.com

hapPY zuRa~~ said...

elyn, skang ney jalan2 baca blog org je.. x taw nk update apa, pdhal cerita banyak je.. abes la nuffnang x naik2.. haha..

zura x gatal2 pun taw.. cuma mengelupas pastu harini perasan kulit muka mcm bertompok2.. ada tompok2 hitam dkt area pipi dgn dagu.. mmg tgh tabah ney elyn.. nk santek jugakk.. ;)

Peanut, boleh beli dgn peejburhan dear.. try google, ramai dah jual tabita ney.. :)

-eLyNhere- said...

peanut,

dah email tau! ;)


zura,

tula.. elyn tgk sepi je takde update pun.

tompok2 hitam tu kenape ek? elyn xde la pulak. cuma menggelupas n bintik2 merah macam ruam je. tapi tak lame la. takpe tahan je kan nak cantik punye pasal. hehe.

Ain Noor said...

help, =(..normal ex naik bintak2 merah cam ruam 2, bnyak lak 2, lebh2 ag lau pnas..nie baru hrii ke 11 pkaii tabita..

-eLyNhere- said...

Ain,

Ye mmg macam tu. mungkin sebab cuaca panas sgt. saya dulu kena panas je memang naik bijik2 merah tapi lepas tu dia takde dah. kalau berterusan mgkin kene top dulu kot? risau pulak. apa2 pun nanti cuba tanye org yg jual tabita. sure dia byk pengalaman =)