Tuesday, June 1, 2010

Tulang Ikan Hilangkan Suaraku


Logik ke? Tercekik tulang ikan bole buatkan suara hilang a.k.a. sakit tokak? Hehe. Alkisahnye kelmarin yakni ari Ahad, saye makan ayam tapi rase macam tercekik somting looks like tulang ikan. Sebab pas terase ade bende dalam tekak, ambik cermin intai2. Memang nampak cam tulang ikan. Mase korek dengan jari, tulang tu gerak, macam nak kuar, pastu ilang. Tak dapat dikesan. Taktau la mane die pegi. Tapi saspek die ade lagi kat tekak ni sebab perit je sampai arini.

Semalam saye amatla sakit tekak macam orang nak demam. Tapi takde demam. Tido pun payah. Berdengkur sebab tekak macam tersumbat. Bile kite tido pastu dengar suara kite berdengkur, ofkos la terjaga balik kan? Haha. Hasilnye saye tido2 ayam je malam tadi.

Bangun2 pagi, rileks lagi tak cakap dengan sape2. Mase mandi, gosok gigi tibe2 terbatuk dan termuntah. Isk ngeri. Bukan muntah ape pun ,air je. Tapi rase sangat sengsara. Batuk. Batuk. Dan batuk. Sebelum gi keje tengah siapkan sandwich maveles tu, roomate tegur. Bercakap la dengan beliau. Haaaaaaaaaaaaaaa mase tu la baru dapat dikenalpasti bunyi suara yang agak tidak sedap didengar. Cam garau2 sengau, serak2 basah gitu la. Eh apsal pulak suare aku ni? Gitu.

Sampai ofis, beramas mesra dengan dorang pun sume tegur apsal sore tibe2 rock kapak. Sampai kerut2 dahi bos dengar suare saye. Haha. Pegi 7E beli sok kabar pun mamat tu kerut dahi dengar suara saye. Adoila. Blom kire orang yang call ofis tadi. Tak nampak dahi dorang kan. Tah2 berkerut jugak. Hahahaha. Saye kan jawap incoming call kat ofis tu. Nasib korang la kan.. Sesekali. =P

Tadi g klinik pas keje sebab tak tahan dah. Tekak perit n suara pun dah ilang. Doktor bagi MC suh rehat esok. Lagipun camne nak keje, suare takde katenye. Secretary kan, susah la sikit. Memang menggunakan suara. Ahaks.

Makanyaaaaa esok saye tak keje ye! Jangan jeles. hikhik.
Tapi nak pegi service kete la. Weekend ni nak gi kelantan 1 minggu. Bahaya tak service tu, journeynye jauh.. Huhu.


3 comments:

PinQib said...

get well ~

cryclown said...

ramli sirap...huhuh..
semoga cepat sembuh:)

-eLyNhere- said...

pinqib,
tq~! muacks!

cryclown,
erk ramli sirap? haha teda kaitan bah tu.. tq2! =P