Thursday, June 24, 2010

Mens Are From Mars


Saya setuju dengan kenyataan tu. Lelaki adelah pelik. Pompuan takkan dapat baca ape yang lelaki fikir. Pompuan takkan dapat terime keputusan lelaki yang kadang2 bercanggah dengan pendirian pompuan. Well, bukan sume la. Most of them.

Saye ada masalah. Masalah dengan lelaki. Saye taktau nak cerite kat sape. Kawan2? Malas nak kacau kawan2. Apetah lagi nak cerita sedih2 kat diorang. Biarla sedih tanggung sendiri. Seronok sama2 takpe. Ofismet? Haih baik takpayah cite ape2. Nanti cite kite tu dijaja sane sini dengan jayanya, satu daerah tau cite tu nanti.

Jadi ape saye buat kalau ade masalah macam ni? Saye akan balik umah jumpe parents. Tengok muke dorang je ilang masalah saye. Ataupun saye akan duk dalam kete, nangis sekuat hati. Bile kite nangis sungguh2, lepaskan sume, memang akan lega. Maklumla, kat ofis n umah sewa mane bole nangis. Nanti orang perasan. Haha.

Lepas dah nangis sekuat hati, saye akan lega. Bole tido dengan tenang. Bole jalani hidup macam biasa. Tapi takde perasaan la. Jalan pun lemah. Muke 1 nada je. Orang wat lawak malas nak gelak. Mase tu saye memang sangat fragile. Tengok bole. Tegur jangan rapat sangat. Usik sile la jangan! Nanti pecah! Pecah means nangis bertaburan la. Haha. Pastu kalau dengar lagu sedih dan ade kene mengene je.. mule la berderai air mata macam ade orang bukak pili air mata pulak. Nak stop nangis senang, tutup lagu tu. Pastu tarik nafas dalam2, lepas. Pastu pegi bangun buat bende lain.

Ape masalah saye? Bukan gado ngan bf. Bf pun takdak.
Masalah saye ialah bile sorang lelaki cube nak rapat2, bagi hope yang sangat tinggi....tapi sebenarnye dia takde maksudkan ape pun....... bole?

Kalau aku tau ko takde maksud ape2 pun, dari dulu aku tak reply msg ko. Perabih kredit aku je.. Cis!

Lelaki memang pelik. Kadang2 nafsu menguasai otak mereka...

4 comments:

PinQib said...

hu..masalah ngan pakwe ke

HeLena said...

yup..laki memang pelik..melayan kite macam memberi harapan..rupe2nyer sekadar melepaskan kebuhsanan mereka..perit rasenye....hate lelaki jenis mcm nie..

cryclown said...

hehehe...
lelaki..lelaki..lelaki..

skg byk jnis lelaki..lelaki lembut pun mslh gak..hahaha..

itu pengalamn tuk jdikan pngjrn..bgaimana kita nak kenal lelaki..sungguh kami ada satu nasfu, tapi klu dah dikuasai, klh 9 y ada pada hawa...y pntg, take care:)

-eLyNhere- said...

pinqib,
pakwe penye... blom jd pakwe pun lg..

helena,
btol2.. sekadar ilangkan buhsan je? pelik.. pelik..mintak jauh la lelaki mcm ni lg.

cryclown,
jadikan pengajaran.. mmg btul. tp xnak dah pengalaman mcm ni plis.
ape2 pun tq! =)