Monday, June 14, 2010

Adik Belanja



Ni last month ye. Adik Ade kat umah tengah cuti sem 3 bulan. Last sem tak dapat duit PTPTN dia, ade masalah pe tah. Penat lelah ayah usahakan naik turun bangunan PTPTN kat mane tah. Rupenye masalah tak sign 1 bahagian tu je. Cessssssss.. Peliks. Sem2 lepas dapat je pulak? Dah nak sem 5 baru wat hal? Eh terbebel pulak. Hehe.

So mase cuti tu dia dapat la duit yang tunggu setahun baru dapat tu. Padehal sikit je. Kecoh lebih. Dia wat bayar duit lesen kete and shoping2 barang2 dia. Pastu aritu nak belanja kitorang makan. Saye suggest Kenny Rogers. Sebab saye tau diorang mesti suke walaupun baru sekali ke dua kali je dorang makan seumur hidup. Haih. Dorang ni, pesen kalau tak familiar, takmo pegi. Nak pegi tempat familiar je. Tu la hasilnye dok makan tempat yang same je tiap mase. Eh terbebel lagik. Haha.

So memasing order meal memasing, siap ade chicken sandwich lagik. Isk. Perut jenis ape tah. Pastu saye siap mintak extra lagi wavy black pepper tu. Licin ok. Wowww family sape la tu. Haha.



Adik tak agak2 order air. Ape bende smoothies tah. Berbelas ringgit okeh harga air tu. Nasib sedap. Masalahnye rilex je dia order. Kate tak penah makan?? Mencurigekan budak nih. Haih.




Yang kelakarnye. Bile makanan sampai, kan dia serve dalam pinggan kaca kan? Standard la kan?? Bole tak adik wat hal, die tanye,

"Eh pinggan kaca pulak? Lain2 ke ikut tempat?"

"Ape yang lainnye?? Memang la pinggan kaca..? "

"Dulu kawan adik tapau die bagi dalam kertas ke plastik je. Tu yang adik taknak makan sini. Adik ingat dorang serve dalam plastik je. Tak best la"

"Erk........... TU TAPAU MEMANG LA!!!! Takkan dorang nak bagi ko bawak balik dalam pinggan kaca???!"


Ya ampunnnnnnn..... adik sape tuh????? Patut la beriye kate Kenny Rogers tak best. Padehal budak tu tolak batu n kayu je. Aiyoyooooo...!




2 comments:

zhOprenIa said...

hahaha...kes tak paham mksud tapau la ni ek.

-eLyNhere- said...

haa tau xpe..
sabar je la kan.. nampak sgt x slalu mkn kat luar.. bagus2.. hehe