Sunday, January 2, 2011

Welcome 2011!



Macam macam berlaku dalam hidup saye tahun 2010. Ada manis, indah, pahit, perit dan sebagainya. Cukup rasa. Saye ambil ia sebagai kenangan dan tauladan yang takkan dapat dibeli kat mane mane. =)


Dari aspek kerjaya, tahun ni memang murah rezeki saye sekeluarga. Alhamdulillah saye dapat increment masa jadi secretary dan dinaikkan pangkat ke Account Exec. Syukur sangat2. Berkat keje secara ikhlas dan takde ungkit mengungkit. Dan sabarrrrrr yang sangat kuat! :')


Memandangkan company yang saye keje ni bukanla company yang besar staff beratus2, maka kami sume telah di trained menjadi sotong oleh bos kami. SOTONG means buat sume keje tak kisah la ape pun, seperti contoh di bawah :




Kami menjadi cleaner sapu carpet, lap meja, lap tingkap, mop lantai.




Ini juga sebagai cleaner di site.





Bekeje keras alihkan pindahkan barang ke tapak baru.





Dah selesai pindah barang, mase untuk susun pulak barang tu di tapak yang baru.



See, sume keje tu kami buat bersama. Yes, BERSAMA. Means, boss pun turut turun padang sapu sampah, angkat barang berat2 ok. Tak terkecuali. Walaupun penat, kami sume seronok sebab puas hati buat sendiri sume keje tu beramai ramai. Buat ramai2 keje berat pun jadi ringan kan? Kalau upah orang, memang tak puas hati. Dari terus hati disakiti, baik la kite buat sendiri kan? Huhu.



Dari segi hubungan hati dan perasaan pula, tahun 2010 memang bukan tahun saye. Putus cinta 2 kali. Kenal macam2 lelaki. Most of them SUAMI ORANG. Takpela. Mungkin Allah bagi peluang saye bina tapak saye sendiri dulu sebelum temukan dengan jodoh saye kan? Who knows. Think positive. =) Walau macam mane pun saye sangat bersyukur dikurniakan family yang sangat supportive. Tak kisah la ape orang nak kate, yang penting kite happy. =)


So, 2011.. Harap menjadi tahun yang lebih baik dari tahun yang sebelum ni. InsyaAllah..


HAPPY NEW YEAR GUYS! MAY ALLAH BLESS U ALWAYS!



2 comments:

sweethOneY said...

happy new year elyn !

-eLyNhere- said...

hehe happy new to u too Iza! (sabar je la baru perasan... =P)