Friday, January 28, 2011

Bandung Lagi



Aik? Ade lagi entry bandung? Hehe jangan marah.. :P (bos takde, tetibe rase nak update blog haha)


Ade sikit je lagi tambahan cerite bandung. Tak banyak pun. Ni hari yang kami pegi Tangkuban perahu. Tak ingat hari yang ke berape. Sebelum ke sana, kami pegi makan kat Summit kot name tempat tu.





Si debab minum air oreo milkshake tapi tak sedap. Tak rase oreo langsung. Huh. Otak2 tu sekadar hiasan atas meje je, kami tak makan pun.





Kami makan sandwhich ni. Siap fries lagi. Fries dia sangat berminyak macam direndam dalam minyak yang agak lama. Yang paling kelakar, bila makanan sampai saye dah eksaited nak makan sebab lapa. Bole plak kawan saye buat hal dia cakap,


"Eh nanti dulu! Jangan makan dulu! Halal ke ni??"

"Huh? ko dah masuk kedai ni order dah belasah air dia baru nak tanye halal ke tak?"

"Takdela sandwhich tu kot2 ade letak bende tak halal ke.. cube la tanye waiter tu.."



Bole?? Saye pun panggil la waiter tu. Lelaki. Senyum je. Lalu bertanye adekah makanan dalam restoran ni semuanya halal? Lalu beliau jawap,


"Ya HALAL. Kami disini semuanya MUSLIM."



Heeeeeee legaa. Kalau dia cakap tak halal? Haha. Lepas dah makan, kami bertolak ke Gunung berapi Tangkuban Parahu! Kenape name macam tu? Sebab gunung tu dari jauh rupa dia macam perahu yang telangkup. Jadi mereke panggil gunung tu Tangkuban Parahu. =)





Seperti biase, snap snap. =)





Ni la rupe kawah itu. Dah tak aktive dah. Tapi panas lagi la. Bau sulfer yang sangat kuat macam bau orang kentut. Sape2 yang 1st time pegi mesti akan ingat orang sebelah dia kentut tak henti2. Haha!


Akhir sekali, sile tengok video budak debab yang gedik ni main angin kat sane. Angin kuat oooo! =P







Haha gedik kan? Macam kanak kanak riang. Sile abaikan lemak lemak yang berkeliaran,terima kasih.


2 comments:

sweethOneY said...

heeee.. comellllll !!

-eLyNhere- said...

hahaha si debab yang gedik tu namenye.. T___T