Sunday, January 30, 2011

Gas Aircond Pulak Habis


Sepertimane yang telah saye war-war kan dalam belog saye ni, umah mak pak saye kat Ampang dan saye dok menyewe kat Shah Alam sebab tak sanggup redah jem yang menggiler setiap ari. (
Sape dah tau sile jangan muak bace ye.. hehe)


Maka saye akan balik every Friday dan pagi Isnin pegi keje dari Ampang.


Dan seperti biase jugak, Jemaat lepas saye balik ke rumah dengan perasaan biase seperti selalu. Sampai umah, gedik2 ngan mama abah, masuk bilik, mandi dan siap2 nak tido terus akibat sakit kepala redah jem selame 2 jam nak menyampai tadi. *Nate sungguh!*


Kemas2 katil, on aircond, tutup lampu dan masuk dalam comforter dengan penuh yakin dan tawaduk dengan harapan dapat terus lelap.



2 menet berlalu..



" Apsal cam lain macam je rase bilik ni? Cam berkuap je cam tak duk dalam peti ais pun.. aircond ni dah kenape? " saye ngomel dalam hati.


Lalu bingkas bangun dan cek temperature aircond, on off dan keluar tengok compressor jalan ke tak. Semuanye seems ok, mungkin gas habis la ni! Memang takde ari lain nak habis, ari ni jugak dia nak abis kan.. T_T


Dah la kat umah sewa saye tak bole tido sangat. Tido2 ayam je sebab bilik saye kat sane lebih kurang macam steam room je. Sebab takde peredaran udara yang bagus. Tingkap n pintu tertutup setiap mase. Sebab tingkap tu kat balkoni dapur, kalau bukak memang segala bau orang masak akan melekat dalam bilik la kan. Jadi, bole bayangkan? Ibarat saye bukak je pintu bilik....... terus rase macam.... am i in sauna room??






Begini la ibaratnye ye. Dengan budak2 tu jemur baju dalam bilik. Dengan katil penuh sangkut2 segala jenis pakaian luar dalam. PENUH. Sampai dia pun tido kat lantai je sebab katil dia PENUH dengan sangkut2 baju. Haih. Sangat lemas ok. Ape nak buat, tu la adat share bilik dengan orang kannnnnnnn.


Pastu balik2 umah sendiri, aircond plak nak wat hal. Nasib la bilik saye tak macam sauna room. Walaupun gune kipas je still bole tido dengan comforter :')


Jadi esoknye, saye ngadu kat abah pastu terus abah call orang untuk datang tengok2 kan. =) Sayang abah!





Memang kompem gas habis. Refill gas dan cuci sikit filter aircond tu.. dan bilik saye sejukkkkkkkkk seperti biase. ^____^


Baru la bole tido dengan tenang dan selese..






Ahaks! Nite people! =)

2 comments:

sweethOneY said...

hehe. adat share bilik kan elyn. sbb tu kte xmo share bilik ngan org :P

-eLyNhere- said...

tula dulu nak test2 jek.. cari bilik pun ala kadar je. skrg ni dah keje lame, bole tahan. so kene carik umah yg elok2 jgak la nampaknye.. =P