Monday, January 31, 2011

Alone!



Tak kelakar ye kene tinggal ofis sorang sorang.. Lebih-lebih lagi semalam stay up sampai kul 1 pagi tengok cite hantu. (Skrip 7707)! *Sape taktau cite ape tu sile gugel sendiri. Saye tak sanggup nak tepek gambar dari cite tu ye.. huhu.


Memang la cite tu tak seram mane.. tapi kalau duk dalam ofis sengsorang gini.. memang la segala bende yang menakutkan sumeeeeee nak lintas dalam pale ni kan...!


Aaaaaaaaaaaaaaaaa! Tak suke!


Korangggg cepatla balikkkkkk!!! *Nangis laju laju*



p/s: si debab tengah makan fries laju2 sambil bukak lagu kuat2.. huhu!




Sunday, January 30, 2011

Gas Aircond Pulak Habis


Sepertimane yang telah saye war-war kan dalam belog saye ni, umah mak pak saye kat Ampang dan saye dok menyewe kat Shah Alam sebab tak sanggup redah jem yang menggiler setiap ari. (
Sape dah tau sile jangan muak bace ye.. hehe)


Maka saye akan balik every Friday dan pagi Isnin pegi keje dari Ampang.


Dan seperti biase jugak, Jemaat lepas saye balik ke rumah dengan perasaan biase seperti selalu. Sampai umah, gedik2 ngan mama abah, masuk bilik, mandi dan siap2 nak tido terus akibat sakit kepala redah jem selame 2 jam nak menyampai tadi. *Nate sungguh!*


Kemas2 katil, on aircond, tutup lampu dan masuk dalam comforter dengan penuh yakin dan tawaduk dengan harapan dapat terus lelap.



2 menet berlalu..



" Apsal cam lain macam je rase bilik ni? Cam berkuap je cam tak duk dalam peti ais pun.. aircond ni dah kenape? " saye ngomel dalam hati.


Lalu bingkas bangun dan cek temperature aircond, on off dan keluar tengok compressor jalan ke tak. Semuanye seems ok, mungkin gas habis la ni! Memang takde ari lain nak habis, ari ni jugak dia nak abis kan.. T_T


Dah la kat umah sewa saye tak bole tido sangat. Tido2 ayam je sebab bilik saye kat sane lebih kurang macam steam room je. Sebab takde peredaran udara yang bagus. Tingkap n pintu tertutup setiap mase. Sebab tingkap tu kat balkoni dapur, kalau bukak memang segala bau orang masak akan melekat dalam bilik la kan. Jadi, bole bayangkan? Ibarat saye bukak je pintu bilik....... terus rase macam.... am i in sauna room??






Begini la ibaratnye ye. Dengan budak2 tu jemur baju dalam bilik. Dengan katil penuh sangkut2 segala jenis pakaian luar dalam. PENUH. Sampai dia pun tido kat lantai je sebab katil dia PENUH dengan sangkut2 baju. Haih. Sangat lemas ok. Ape nak buat, tu la adat share bilik dengan orang kannnnnnnn.


Pastu balik2 umah sendiri, aircond plak nak wat hal. Nasib la bilik saye tak macam sauna room. Walaupun gune kipas je still bole tido dengan comforter :')


Jadi esoknye, saye ngadu kat abah pastu terus abah call orang untuk datang tengok2 kan. =) Sayang abah!





Memang kompem gas habis. Refill gas dan cuci sikit filter aircond tu.. dan bilik saye sejukkkkkkkkk seperti biase. ^____^


Baru la bole tido dengan tenang dan selese..






Ahaks! Nite people! =)

Friday, January 28, 2011

Bandung Lagi



Aik? Ade lagi entry bandung? Hehe jangan marah.. :P (bos takde, tetibe rase nak update blog haha)


Ade sikit je lagi tambahan cerite bandung. Tak banyak pun. Ni hari yang kami pegi Tangkuban perahu. Tak ingat hari yang ke berape. Sebelum ke sana, kami pegi makan kat Summit kot name tempat tu.





Si debab minum air oreo milkshake tapi tak sedap. Tak rase oreo langsung. Huh. Otak2 tu sekadar hiasan atas meje je, kami tak makan pun.





Kami makan sandwhich ni. Siap fries lagi. Fries dia sangat berminyak macam direndam dalam minyak yang agak lama. Yang paling kelakar, bila makanan sampai saye dah eksaited nak makan sebab lapa. Bole plak kawan saye buat hal dia cakap,


"Eh nanti dulu! Jangan makan dulu! Halal ke ni??"

"Huh? ko dah masuk kedai ni order dah belasah air dia baru nak tanye halal ke tak?"

"Takdela sandwhich tu kot2 ade letak bende tak halal ke.. cube la tanye waiter tu.."



Bole?? Saye pun panggil la waiter tu. Lelaki. Senyum je. Lalu bertanye adekah makanan dalam restoran ni semuanya halal? Lalu beliau jawap,


"Ya HALAL. Kami disini semuanya MUSLIM."



Heeeeeee legaa. Kalau dia cakap tak halal? Haha. Lepas dah makan, kami bertolak ke Gunung berapi Tangkuban Parahu! Kenape name macam tu? Sebab gunung tu dari jauh rupa dia macam perahu yang telangkup. Jadi mereke panggil gunung tu Tangkuban Parahu. =)





Seperti biase, snap snap. =)





Ni la rupe kawah itu. Dah tak aktive dah. Tapi panas lagi la. Bau sulfer yang sangat kuat macam bau orang kentut. Sape2 yang 1st time pegi mesti akan ingat orang sebelah dia kentut tak henti2. Haha!


Akhir sekali, sile tengok video budak debab yang gedik ni main angin kat sane. Angin kuat oooo! =P



video



Haha gedik kan? Macam kanak kanak riang. Sile abaikan lemak lemak yang berkeliaran,terima kasih.


Tuesday, January 25, 2011

Bandung Day 2,3 & 4!



Haha nampak sangat pemalas nak update banyak2 kan.. *sebenarnye sangat bz, takde mase nak update by day, jadi kite lumpsum kan aje ok? sile pecaye. =)


Hari kedua kat sane, semua orang teruje lagi seperti hari pertama. Muka adalah ceria tahap gred A. Oh untuk sape2 yang taktau, perbezaan mase kat Bandung and Malaysia ialah 1 jam. Sana lambat sejam. Sape yang dah tau tu, diam. Haha.





Ni mase tengah breakfast kat hotel. Sibuk je nak amik gambar la ape. Dah la membelakangkan orang. Nampak saye paling BESAR. Isk.





Ni mase kat Jalan Dago. Erm name kedai tak ingat. Kami lunch kat sane pastu teruje order pisang keju. Lame tak makan! Sedap wooooooooo! Tapi lagi sedap kalau pisang tu panas pastu coklat and cheese tu melttttt dengan jayanya. Oh yummey!

Sape nak try buat kat umah pun boleh. Pisang tu sira dengan gula pastu letak coklat rice, cheese and susu pekat. Dah cube sile hantar kat saye untuk penilaian ye. =P





Ni pulak time dinner kat restoran depan hotel. Seperti biase, name restoran adelah terlupe. Er mungkin Pak Chi somting somting. Ades. Sorry la ye, short-term-memory-loss. =P
Sedap la jugak tapi pedassssssssssssssssssss btul sambal tu. Tapi sedap. =)


Pastu sume orang balik hotel kemas2 beg and segala baju2 hasil shopping. Yela esoknye dah nak balik ke tanah air.
:'(


Seawal 7 pagi waktu Bandung, sume orang dah ready turun bawah kumpul segala bag and breakfast. Kami kuar pagi sebab nak wat shopping last minit. Walaupun flight kul 3 petang.




Seperti biase. Amik gambar dulu. =)







Ni kat Rumah Mode. Bos nak shopping lagi. Kami yang dah kekeringan duit Indon harusla lepak je kat luar. Taknak masuk pun sebab nanti sakit hati tak bole beli baju banyak2 lagi. Haha. Dah lepak2 tu takkan nak duk saje je kan? Harusla amik gambar beramai2. *Bulat muke saye pakai tudung camtu kan? Ahaks. Malas la nak lilit2 lambat! =P


Dan lepas tu kami ke Kartika Sari beli brownies yang meletssssss dan roti pisang yang mabeles. Gambar adelah tak sempat nak amik sebab waktu tu hujan patu bile dah sampai KL jumpe mama abah memang tak ingat ape dah la. Hehe.

Owh, kami sampai KL kul 7 petang. Dan esoknye keje macam biase.
Sekian tamatla aktiviti berjalan 1 ofis saye.
Tq sebab sudi bace saye merepek. Lebiu ols. Muah Muah! ^__^


Friday, January 21, 2011

Bandung Day 1



Flight kami kul 10.30am dan sampai Bandung 12.30pm. Cuaca adalah hujan gerimis masa kami sampai, pastu jadi mendung dan terus panas terik. Bagus. Walaupun panas, suhu tetap la rendah dan sejuk compared dengan panas terik kat KL. Hehe.





Posing kat airport sambil tunggu semua orang settle dengan luggage masuk dalam bas semua.





On the way nak pegi ke bas nampak pokok yang unik ni. Dari jauh nampak macam ade bangau gergasi. Swan yang cantik. Eh bangau tu swan kan? Haha ilang ingatan suda. :P Taktau la pokok ape tapi memang masing2 jakun la kan tak penah tengok kat Malaysia pun pokok ni.. Besar ok. Tinggi dari bas. @.@



Kami seramai 21 orang dalam bas eksaited memulakan perjalanan di Bandung bersama ofismet! Hehe.




Aktiviti pertama mestila pegi makan dulu. Kami makan nasi padang yang sangat sedap kat SEDERHANA. Memang melets ai tell yu.. Pastu check in hotel letak segala mak nenek bag pastu off we go terjah factory outlet yang ada! Huhu. Berjalan sakan sampaaaaaaaaaaaai kul 11 malam baru balik ke hotel mandi dan tido.



Nasib baik la roomate saye tak berdengkur ye. Saye tido dengan nyenyak aman dan damai sampai pagi. =)

Thursday, January 20, 2011

Sudah Pulang Buk!



Flyyyyyyyyyy~! up up here we go!
(lagu peberet currently..hikhik)






Saye dah pulang dari Bandung ye kawan2! Sangat penat dan letih dan happy! Nak upload gambaq tapi depa semua ni blom transfer lagi.. gambaq cheq semua dalam camera orang. Haha. Dah kenape cakap penang? Rindu penang kaaa? Oopsss.... =P

Nanti dah bejaye curik gambar2 tu saye tepek sini k! =)


Saturday, January 15, 2011

Penyerahan Projek!



Pada 12 January 2011 telah berlaku peristiwa Penyerahan Projek Di Kuala Lumpur.
Hehe. Poyo la pulaksss ayat. Selaku kontraktor, harusla kami semua kene ade kat sane kan. Sebab ade makan2 nak jamu supplier, client dan contractor. Yela, lepas dah penat lelah jadi cleaner la ape la harus la kami di jamu same kan? kan? heeee~ =P


Lepas aturcara selesai, kami makan pastu seperti biase, amik gambar sane sini.




Kami bersame pengarah / bos besar kami.





Kami bersama signage yang akan dirobohkan. Huhu sayang la pulak nak robohkan. Sebab terlalu cantik sangat. Siap pintu gerbang lagi. Rase cam nak bawak balik pun ade. Ahaks.



Perasan tak masing2 pegang bunga? Haaaa... Datin la ni tibe2 je buat suprise. Tengah2 berucap thank you sane sini tibe2 je Datin thanked sume staff beliau dan sebut name sorang2 pegi depan bagi sejambak bunga. Awwww so sweet. Sume orang tekejut n terharu. :') Thank U Datin. We all love u too. *Boipren sendiri pun tak penah bagi bunge... huhu.


Lepas dah setel amik gambar, kami sume laju2 balik umah pack baju sebab esoknye flight ke Bandung kul 10.30 pagi yawwwwww~!


PACKING! PACKING! PACKING!

^___^


Wednesday, January 12, 2011

Casa Impian @ Penang!



Mule mule nak tanye, ade orang windu saye tak? Haha. Ok fine takde,takpe. Tak kecik ati pun. =P


Lame btul tak update blog kesayangan nih. Membizi tak habis2 ok. Kalau robot pun bole berasap dibuatnye. Nasib la manusia tak berasap kalau keje teruk sangat. Ahaks.


Last Week kami se'company' adelah ke Penang untuk set up new outlet kami di Queensbay. Sampai sane rabu petang pastu terus keje sampai 2 pagi. Esoknye bangun pagi yang tak brape pagi (dalam kul 9-10) had breakfast pastu pegi ke Queensbay balik sambung wat keje. Sampai tengah pagi jugak.





Dari site yang takde rupe outlet, bersepah dengan bising bunyi orang drill sane drill sini ketuk sane ketuk sini kami teruskan bekeje..





Dari mall ramai orang sampai mall dah takde orang, kami tatappppp gigih bekerje..





Dari pangkat besaq sampailah ke takde pangkat sume pakat buat keje berat2, punggah2 perabut dan barang2..






Dari tenaga 100% sampailah tenaga hampir kering, kami tatappppp berusaha menghabiskan keje..



Sampaaaaaaaai outlet kami jadi begini......................


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v




TADA~!!

Ini la hasilnye! Tantekkkkkkkkkk kan? =) Kami buat sume ni dalam mase 4 ari je! Amazing!



Congratulations again to Casa Impian. Sangat terharu kami sudah ade outlet sendiri di Penang! :')


Jadi, kawan2 yang ade kat Penang tu.. ape lagi? Sile la rajinkan diri ke sane tengok barang2 kami ok? Promoter kami pun ensem2 tau. Tak rugi la kirenye kalau korang datang.. Ahaks.


Disebabkan itu jugaklah saye adelah sangat sibuk sampai tak sempat nak update ape2. Balik dari Penang, ade penyerahan tapak projek pulak, pastu terusssss bercuti ke Bandung~! Yieeeeeha~! Pasti akan diupdate, dont worry. =)

Oklah, tido dulu. Take care guys.


Sunday, January 2, 2011

Welcome 2011!



Macam macam berlaku dalam hidup saye tahun 2010. Ada manis, indah, pahit, perit dan sebagainya. Cukup rasa. Saye ambil ia sebagai kenangan dan tauladan yang takkan dapat dibeli kat mane mane. =)


Dari aspek kerjaya, tahun ni memang murah rezeki saye sekeluarga. Alhamdulillah saye dapat increment masa jadi secretary dan dinaikkan pangkat ke Account Exec. Syukur sangat2. Berkat keje secara ikhlas dan takde ungkit mengungkit. Dan sabarrrrrr yang sangat kuat! :')


Memandangkan company yang saye keje ni bukanla company yang besar staff beratus2, maka kami sume telah di trained menjadi sotong oleh bos kami. SOTONG means buat sume keje tak kisah la ape pun, seperti contoh di bawah :




Kami menjadi cleaner sapu carpet, lap meja, lap tingkap, mop lantai.




Ini juga sebagai cleaner di site.





Bekeje keras alihkan pindahkan barang ke tapak baru.





Dah selesai pindah barang, mase untuk susun pulak barang tu di tapak yang baru.



See, sume keje tu kami buat bersama. Yes, BERSAMA. Means, boss pun turut turun padang sapu sampah, angkat barang berat2 ok. Tak terkecuali. Walaupun penat, kami sume seronok sebab puas hati buat sendiri sume keje tu beramai ramai. Buat ramai2 keje berat pun jadi ringan kan? Kalau upah orang, memang tak puas hati. Dari terus hati disakiti, baik la kite buat sendiri kan? Huhu.



Dari segi hubungan hati dan perasaan pula, tahun 2010 memang bukan tahun saye. Putus cinta 2 kali. Kenal macam2 lelaki. Most of them SUAMI ORANG. Takpela. Mungkin Allah bagi peluang saye bina tapak saye sendiri dulu sebelum temukan dengan jodoh saye kan? Who knows. Think positive. =) Walau macam mane pun saye sangat bersyukur dikurniakan family yang sangat supportive. Tak kisah la ape orang nak kate, yang penting kite happy. =)


So, 2011.. Harap menjadi tahun yang lebih baik dari tahun yang sebelum ni. InsyaAllah..


HAPPY NEW YEAR GUYS! MAY ALLAH BLESS U ALWAYS!