Monday, April 26, 2010

Tragedi Lipas Dalam Ice Lemon Tea


Ari Jumaat aritu saye dengan berbesar ati lunch kat Nando's Shah Alam. Sebab ade orang nak blanje. Haha.

Rehat sejam je kami ni. Make kul 1 gerak ler ke tempat tersebut. Orang sikit punye ramai. Sampai penuh 1 restoran tuh. Hasilnye, kami terpakse jalan2 dulu sementare tunggu seat kosong.

Kul 1.25 baru dapat seat. Order2 dan tunggu makanan sampai.

5 minit, air sampai.

Dua2 order ice lemon tea. Kan ade lemon sehiris letak dalam cawan tu. Dengan tak pandang ape yang ade dalam cawan, saye minum je la..

Layan minum air baik punye. Saye jenis minum air sedut2 kat lidah tau. Eh faham tak? Macam hisap gule2 tapi sebenarnye saye minum air. Gitu la lebih kurang, tak reti nak explain.

Tengah syok2 minum, tetibe rase cam ade bende. Ingatkan lemon tu. Macam kite minum fresh oren, ade oren sebenar dalam air tu kan. Wah ayat. Haha.

Baekkk punye saye hisap mende alah tu. Tetibe rase semacam. Ish, macam rase lipas! OMG lipas! Terus ambik tisu laju2 luah sume mende dalam mulut kat tisu. Tengok, Ya Allah, memang lipas! Lipas tu dah kering macam terpenyet. Euwwwwwwwwwwwwwwwwwww disgusting!
Ape nak buat ni? Ape nak buat ni?? Nak jerit segan lak.. Isk.

Terus berlari ke sinki kumur2 mulut. Duduk balik.. fikir ape tindakan seterusnye. Partner saye tu tak tau lagi kejadian ni. Saye senyap je. Pastu ade waiter lalu, saye panggil.

" Er, air ni korang ambik dari mane ye? "

" Erm, mesin. Kenape? "

" Ade somting dalam air saye.. " sambil tunjuk tisu tadi kat budak tu.

" Erk. Saye tukar air lain ye! "

" Eh taknak taknak. Bagi saye mineral water je ok. "

Euwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww.... imagin mende ni pun saye leh jadik geli geliman.

Kalau korang la, ape korang akan buat?? Lalu ke nak makan sane lagi? Ish mesti kebersihan restoran tu teruk kan? Eeeeeee!

Dah la makanan sampai kul 2.05. Akibatnye kami masuk ofis lambat ok haritu!
Damn u Nando's! Tak lalu nak masuk Nando's dah dalam mase terdekat ni..

Yek~!


4 comments:

bspotgurl said...

Eeeiiii, tak baiknye dorang ni

mindbreaking said...

btul ke???erkkk, band jer nando ni...pesal x buat laporan kat manager dia??

-eLyNhere- said...

bspotgurl,
kan... pengotor..

mindbreaking,
ala kene report ke? klu report dpt ape? same je... bukan die akan kasi mkn free ke ape ke.. dah la air tu die charge tau... huhu. teruk.

quzami web blog said...

boleh tahan ke lipas dalam air...

http://ituhakanda.blogspot.com/2010/06/muka-depan.html