Tuesday, April 20, 2010

Privacy = Maksiat


Aritu saye mencarik umah sewa baru tau. Sebab tak suke dengan umah sewa yang lame tu. Pengotor cam h*njeng.

Carik la kat tenet iklan2 umah sewa. Jumpe la 1 iklan ni. Umah flat kat seksyen 7. Bilik ade ade 3, sorang satu bilik la. Ade privacy sket. Tak suke ramai2 katenye. Saye pun excited la. Bayar mahal sikit pun takpela kan. Privacy tuuuu.. Set ngan si pengiklan, petang tu jugak saye gi tengok umah.

Guess what? Umah kosong totally kosong. Even langsir pun takde. Macam orang baru masuk umah la. Tapi bilik si pengiklan tu ade la barang2 die, siap tv bagai. Katenye life dorang dalam bilik masing2 jek. Balik umah terus masuk bilik je. Saye pun taknak la sebab kosong kan. Saye kalau bole nak yang dah ade la barang macam peti ais ke, mesin basuh ke almari ke tv ke gitu la.

Tapi muke tak suke tu kene kaver. Wat2 ceria je. Pastu minah tu nampak cam saye minat. Selambe je cakap,
" Saye nak bagitau awal2 la, bf saye memang slalu datang. Ni pun kejap lagi die datang nak tolong pasangkan langsir. Tapi kitorang professional, takde la buat ape2"

Saye terus macam............. whattttttttttt?? Bawak jantan? Gile!

Lantas beliau sambung lagi dengan penuh yakin,
" Budak sebelum ni pun memang duk ngan bf die. Kitorang tak kisah. Sebab tu la life dalam bilik je tak kisah sangat takde furniture kat luar ni"

Huh?? Dem u pompuan! Membuat maksiat di rumah dan menjemput diriku duduk serumah kah? Tak nampak ke tudung di kepale ku? Cis ciss...

Terus saye mintak diri dan beransur pulang..

Ini macam punye orang pun ada.. Haih.. Menakutkan ok budak2 sekarang ni.

Eh lupe2..
Die cakap, bilik kosong lagi 1 tu bole la buat BILIK SOLAT kalau takde orang nak sewa.

Erk.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA..!

7 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

hahaha, dia confident cakap ngan salah org.. kan? tak gitu?

BULLET said...

ramai yang camtu...lagi kalau dok apartment atau flat...sebab sape kesah kan...bukan cam kat kampung

-eLyNhere- said...

faiz,
tu la pasal... muke suciiii ni xnampak ke?? haha.

bullet,
ramai ek? isk.. xtau la pulak.. xde org report ke? ish.. xtakut mati ke..

zhOprenIa said...

lerrr..yeke..spesies macam ni pun ader. isk isk isk

-eLyNhere- said...

tu la kan.. peliksssss

sweethOneY said...

time sy cari umah sewa hr tu pun kena gak gini. dah telefon semangat2 nak set date nak jmp tgk umah. sekali dia tny, u nak duk ngan bf ke.. sbb kitorang pun duk ngan bf.

err.. trus saya diam tak cakap apa, lepas tu msg je.. ckp cancel.

gila kan orang2 skrg

-eLyNhere- said...

hurm, ramai rupenye hidup camtu ye.. igt takde.. terase cam katak bwh tempurung pulak. hehe.

mmg gila, mintak jauh la dari family kite.. nauzubillah. menakutkan.