Friday, March 4, 2011

Saya Mencari Housemate @ Husband! Teeheee~



Tajuk cam gatal + desperate kan? Haha. Malas btol nak keje arini. Kepala sakit! Macam2 masalah. Tapi muke kene maintain. Tu yang gigih update blog dalam keadaan kepala berdenyut2 nih.


Bebalik pada tajuk di atas.. Memang saye nak carik umah baru la. Nak pindah umah! Tak suke la umah sewa saye sekarang tu.. Dah la ramai sangat bz body tak tentu pasal.. Mencik! Mencik!
Dah la kite ni tak selalu ade kat umah. Kalau ade pun, malam2 buta baru nak balik, pagi2 dah pegi keje. Setakat guna kipas n lampu n charge handphone je. Masak pun tak. Basuh baju seminggu sekali. Brape sen je yang saye gune kat umah tu? Kalau nak banding dengan orang lain? Masing2 ade laptop. Brape lame gune, tu saye tak tau. Dengan wifi on 24 hours. Pastu bile letrik sebulan RM 50! Amboi? Dulu RM 30 je..
Dengan masak segala mak nenek. Peti ais penuh dengan sampah. Pastu kite balik umah, bau busuk 1 umah sebab sampah tak reti buang n rumah tak reti bukak sliding door kasi perudaraan yang baik kan.



Saye ni TAK PERNAH buat sampah kat dapur tu. Apetah lagi peti ais. Pastu balik keje penat2 masuk umah, bau sampah! How do u feel? Dah la bilik tengah tak boleh bukak tingkap sebab tingkap tu mengadap dapur dan bau busuk! Gotong royong kemas umah? Memang mimpi ngeri. Bukan sume orang nak buat. Saye yang takde kene mengene ni jugakla basuh dapur tu dinding pintu air sampah meleleh segala. Geli memang geli. Kat umah sendiri pun saye tak buat keje2 camtu. Tapi demi tak sanggup punya pasal, saye redah je. Nampak? Maknenye keadaan umah tu sangat teruk ok!


Pastu tak boleh la nak bersuara ke ape ke, bagi pendapat ke ape ke mesti kene balik punye. Contohnye, kat facebook tak boleh update status bukan2 or gedik2. and luah perasaan kat sini, kalau dorang TERBACE or TERJUMPE BLOG ni mesti akan PRINT OUT DAN REPORT POLIS ATAS ALASAN MEMALUKAN ORANG. Bole??? Stress tak?? Bajet best kan?? Eiiiii pelis.. sekolah tinggi sangat kot? Ingat orang takleh fikir ape bende yang betul n salah? Memang sume orang tau umah sewa saye kat mane and sape budak2 dalam tu kan? Ngeng!


Pastu bab bayaran bukan mainnnnnn berkira. 2 sen pun nak kire. Hello? 2 ringgit pun saye bole bagi. Tapi saye taknak bayar bodoh2 taktau ape bende. Sume bende pun ade bukti n resit n invoice kan? Sorryla saye dah terbiase dengan akaun2 ni so dah terbiase bayaran mesti ade supporting document n resit. Tapi depa tu tak reti nk kasik bende2 tu. Yang depa taw, tulis kat board, bill blablabla sorang RM 48 hengget. Bole? Eh kenape ek saye bebel pasal ni? Haha. Terbawak2 la tu namenye.. =P



Tolong la someone kawinkan la sayeeeeeee.. nak duk serumah dengan suami plis! T____T




5 comments:

sweethOneY said...

tensionnn kan klo dpt housemate yang pengotor dan sepah2kan umah ni. sbb tu kite cari hmate, mst tulis nak yang pembersih. kurang2 dia taw kite nk mcm mna. :P

meh2 nk kawenkan elyn.. bagitaw je ngan sapa, kita tlg pinangkan :P

HeLena said...

hmmm...camtu la kl dok ngn student..kan..kan...tp bukan semua stdnt mcm tu..
bersabar yea elyn

-eLyNhere- said...

iza,

tula pasal.. ramai2 mmg tensen! kalau mak pak kaye dah suh beli sebijik umah sebelah ofis dah.. dok sorg2 tayah susah hati dgn peel org lain.. haha!

ala... tatau nk kawen ngan sape bole? =P



HeLena,

bukan student ye.. mereka adelah bekerja semuanya.. tp.. erm... keje promoter kat salah satu soping kompleks kat sane. huhu. gaknye tensen ngan customer dilepaskan kat umah.. kot? ntah..

Nadya Aqilah said...

huhu...biasa la tu...duk mane2 rumah pun same je...depa ni jarang sgt pembersih...sabar je la...klu nk pindah, pilih betul2...klu tak, masalah lain pulak timbul....

-eLyNhere- said...

Nadya Aqilah,

tu la pasal.. sebab tu nak cari housemate cum hubby je terus! hehe.

klu nk cari umah lain, kene cari yg x ramai la. kalau ramai mmg tu la hasilnye.. hish.