Monday, March 7, 2011

Penat Yang Berbaloi!



Semalam adalah hari persandingan bestie saye! Tema : Pink =) I like! Haha. Senang cari baju sebab bersepah baju pink dalam lemari saye. Hikhik.


Seawal jam 7 dah bangun untuk bersiap. Mama pun dah pelik dah, nak gi wedding orang pagi2 buta ni ke?? Hehe. Perjalanan kami jauh ma.. Nak gi PJ jumpe sorang, pastu konvoi bersame ke umah sorang lagi. Pastu car pool 1 kete pegang kek ramai2. Dengan bakul buah lagi. Kene bawak kete slow jek. Kul 12 tengah ari baru ler kami sampai umah pengantin. Isk, sadis kan? Padahal dalam Selangor je lagi. Kene bawak slow sebab takut kek rosak terbalik dan sebagainye. Dah rase cam jage budak kecik, mane yang pangku, mane yang duk tengah, nak pegang yang ujung skali jugak, takut jatuh. Haha. Phewwww~






Ini la rupe kek yang macam budak kecik nak menjagenye tu. Comel kan?? Sweeeeet sangat kaler nyeh! Suke! Oh dalam gambar nampak cam kecik ye. Sebenarnye yang bawah skali tu adelah sebesar CPU korang (sila tengok CPU masing2 mane yang gune komputer tu, hehe).
Besar kan? Haaaaa.. tu la.


Nak jadikan cite betambah best, saye adelah diserang migrain kelmarin. Sebelum tido dah makan ubat tapi tak hilang lagi.. hasilnye the whole day saye adelah sakit kepala n asik burppp burpppp burppppp~ kuar angin. =(
Sungguh buruk ye perangai kat majlis orang macam tu. Huhu. Sume orang risau je, tapi saye? Seperti biase muke harus maintan n asik jawap "Elyn ok. Takde pape". Haih..






Ni mase tengah shooting outdoor. Kami pegi ke tasik berhampiran. Tengok la muke saye. Dah serabai dah. Cubaan untuk senyum padahal time tu kepala berdenyut2. Takmo spoil kan majlis orang.. Lupe bawak minyak angin n panadol lak tu. Haih...!


Nasib baik sumenye berjalan lancar. Cume ade sikit insiden yang memang akan jadi memori untuk kami semua. =) Biase la kan, dugaan tu mesti ade kat mane2. Nasib baik pengantin rileks je. Huhu. Kalau pengantin panic, harusla kami semua kene tempias panic! =P


Dalam kul 7 kami gerak balik. Tapi bukanla balik terus, cume beransur pulang dari umah pengantin. Kami ade agenda sendiri. Meronda2 ke Jusco AU. Huhu. Pekene Tako n Johny's! Nyummeyyyy~




Gi Johny's tak order mende ni memang tak sah! Heaven i tell u! Huhu. Walaupun perut dah muncit, baju dah sendat, mende ni tatappppp bole masuk lagik! Hiks.


Dan lepas soping sikit2, kul 10.30 kami berpecah pulang ke rumah masing2..


Penat?? Memang sangatttttttt penat. Tambah2 dengan migrain menyerang 1 hari suntuk. Tapi sume tu tak jadi masalah sebab... spent time dengan my besties adelah bende yang palinggggg berharga!

Sayang korang ketat2! =)


2 comments:

sweethOneY said...

congrats utk kawan elyn! :D

elyn, majlis kite jangan x datang taw. nnt dh ada kad kite bagi! nak jmp elyn ni :)

-eLyNhere- said...

tq iza! =)

haih mesti la dtg kalau dijemput! hehe dah siap kad jgn lupe gitau eh.. bukan jauh pun kite! ^_^