Saturday, March 20, 2010

Roomate Oh Roomate


Ni kisah pasal roomate saye yang sorang ni la. Saye ni dah la tak pernah share bilik dengan sape2 kan.. Ni la baru 1st time nak duk umah sewa. Saye ber roomate kan sorang student ni. Ok la jugak. Tak pengotor. Tapi ade 1 bende yang membuatkan saye kurang senang la.. Die ni macam taktau jage hati seorang kakak yang baru nak berjinak2 hidup asing dengan familynye.

Ape yang die buat? Ok, saye ni kan keje, so kene la tido awal. Dalam kul 11 lebih tu saye dah get ready untuk tido la. Selalunye si roomate tengah tengok tv ke ape2 jela kat hall luar tu. Tapi elok kul 2 atau 3 pagi die masuk bilik, bukak lampu, bantai study dalam bilik. Dengan hempas2 calculator la, tekan lappy mcm nak tercabut keyboard la. Cube la senyap2 sket takleh ke? Dah la TERANG, bantai buat BISING plak. Saye tak biase ok. Camne nak tido? Last2 saye angkut tilam tido kat hall. Dengan alasan, "PANAS" la dalam bilik ni. Haha.

Lagi 1, die ni suke begayut dengan bf die tengah2 malam dalam bilik. Kul 3-4 pagi tu. Kalau jenis cakap pelan2, romentik2, bisik2 takpe la jugak. Ni siap tengking2, jerit2, sume cite die saye dengar. Oh Dem... Pelan sikit takleh ke dik oi? Pekak ke bf ko tu? Haih.. End up tak boleh tido ler saye kat tepi tu. Rasenye orang sebelah menyebelah bilik pun dengar kot cite die. Sabaaaaaaaaaaaar je la.

Tu je la perangai die yang saye tak suke setakat 2 minggu ni. Other than that, ok je. Die pun nampak baik je... Hope so. =_='


3 comments:

sweethOneY said...

hihi. sabar je la elyn. setengah org mmg x sensitif. sy pun x leh tdur gak klo terang2 neh. and susah sket nk share bilik gn someone new. sbb tu ms cari umah sewa, cari yg dok satu bilik sorang :)

takpe2. u can survive k. klo berterusan jugak, terus terang je bgtaw. bukan niat kita nk sakitkan hati dia kn. cuma masing2 kena tolak ansur :D

-eLyNhere- said...

sweethOneY,
tu la kan.. bilik sorg susah nak dapat. xpe la.. sabar je. ilang sabar nnt tegur la die.. huhu.

PinQib said...

sabar la ye...
hehe.. memang adat berumet..
tahan saja..
klu x., jerkah jek