Sunday, March 14, 2010

Damia Demam


Siang tadi pegi umah Damia. Anak buah hati pengarang jantung tu. Mereka (abang ,kakak ipar dan Damia la of course) baru balik dari Sabah. Jeles btol. Kitorang pegi umah dia bukan sebab nak buah tangan dari Sabah tau. No No. Abang takde kereta sebab kereta baru dia dijangka dapat hari isnin depan. Hopefully. So for the time being, diorang terpakse gune motor je la kalau nak ke mana2 kan. Haha kesian. Ala 2-3 hari je bukannye lame.

Pagi ni Damia demam la pulak. Terkejut cuace kot. Yela kejap sejuk kejap panas melampau. Sebab diorang pegi Kundasang skali, bermalam kat sane. Kan sejuk Kundasang tu...

Kesian btol tengok budak tu demam. Merah2 bibir dia. Tapi semangat untuk main2 tu ade jugakla walaupun sedikit lemau. Bolela untuk kuarkan peluh kasi kebah sikit demam tu kan.

Pastu tadi sebelum kitorang balik, nasib la demam Damia dah kebah sikit. 2 kali makan ubat. Petang sekali n malam sekali. Lega sikit hati atok ngan uwan. Kalau tak kang tak senang plak ati mereke risaukan cucu kesayangan. Hehe.

Oh esok kene pegi Shah Alam la pulak ade kawan bertunang. Ikutkan ati siyes MALAS sangat nak pegi. Yela, nak spend mase dengan mama dan abah je kat umah. Sekarang kan dah duk umah sewa. Tapi kalau tak pegi pun susah jugak, takut kecik ati ke ape bende sume kan... How la?

Tengok la esok camane..... Kalau rajin pegi la.

T__T

1 comment:

PinQib said...

ciannn.. damia..
hehhe.. x nk ke buah tangan dr sabahh??
apa yek>.. gelang?? mutiara