Friday, March 19, 2010

Hari Merah Jambu


Arini memang niat nak pakai baju kurung. Dah bawak dari umah Ampang dah baju kurung kaler pink nih. Sebab lame benor rasenye tak pakai. Asik dengan suar je pegi keje.

Pastu malam tadi semangat waja la iron baju ngan tudung. Sebab esok pagi susah la, si roomate tu tido kat the only lantai yang ko boleh pijak dalam bilik tu. Nak bukak almari pun sibuk melangkah2 kaki die yang asik bergerak gerak tuh. Haih.

Dah siap iron, sangkut kat tepi almari. Terserlah pink putih disitu. Pastu kemas2 beg plak. Senang esok pagi hangkut je kan. Tak payah mengemas dalam celahan kaki si roomate. Dah siap kemas, letak beg PINK kat depan almari. Dah sudah tu, pegi la tido kat atas katil bercadar PINK yang terletak di sebelah almari. Sambil peluk bantal berbentuk hati berwarna PINK.

Esok pagi bangun mandi2 nak bersiap pegi keje. Si roomate dah terjaga. Lalu dengan selambe bertanye, "Akak memang suke pink eh?"

Oh dem.. Die sedar rupenye. HAHAHAHAHA.

Tak sengaje ok! Bukan sengaje ambik bende sume PINK. Kebetulan je tu sume. Masuk kedai beg, nampk beg kaler PINK je. Masuk kedai cadar, nampak cadar kaler PINK je. Masuk kedai ape2 pon memang kaler PINK je yang nampak lawa. Walaupun hati kate,
"tukar la kaler lain, ce ambik biru ke hijo ke cekelat ke hitam ke cantik jugak kot"
,
namun mate tetap memilih PINK. Ko nak kate pe? Salah kan mate saye ok.

Ingat tak serabut ke mate tengok dalam bilik sume kaler PINK? Naik menyampah pun ade. Tapi ape nak buat. Tu je yang mate bekenan. Can u imagine bilik saye cemane rupenye? Dinding PINK, cadar PINK, langsir PINK, lampu tido PINK, cermin PINK dan segala ape yang kecik2 rate2 sumenye berkaler PINK. Nasib la pintu kaler putih, katil putih, almari baju putih n cekelat, parkir cekelat. Kalau tak, tak sanggup rasenye tido dalam bilik sendiri.

Dan nasib baik kete kesayanganku kaler PUTIH. Kalau kaler PINK? Oh No.

1 comment:

PinQib said...

aihh.. klu Pinqib ada kete..
dalama cat pinkk.