Thursday, March 25, 2010

Ada ke Sihir Lalat?


Haha papehal gelak dulu.

Office mate Ex office mate saye buat hal baru2 ni. Ntah hal ape lebih kurang macam naik ego ke perasan bos ke ape lebih kurang gitu la. Bile bos dapat tau terus digantung keje, tapi akhirnye die hantar surat resign. Haha.

Nak dijadikan cite, lepas je die takde ni, ade seekor lalat dalam ofis kitorang. Lalat ni pilih bulu tau, die akan kacau golongan atasan (bos) je. Hari pertama tu cam pelik jugak, apehal ade lalat dalam ofis nih. Kitorang assume lalat sesat la kan. Masuk hari kedua, ketige dan keempat macam pelikkkkk la jugak. Takkan lalat ni tak kuar2? Siap ikut masuk toilet la bagai. Padehal toilet tu ade tingkap, kuar je la kan. Ni tak, berhari2 dok dalam ofis kitorang.

Si mamat yang benti tu plak adelah dengan banggenye mempercayai dunie2 tahyul ni. Tahyul yang membawak kepade syirik. Banyak la bende die buat. Malas nak kecoh2. Pastu tak pernah sembahyang. Solat Jumaat apetah lagi.

Oleh itu..

Kami dengan perasaan tak semenggah telah membuat andaian mungkinkah mamat tu dah bertukar menjadi lalat? Nak spy kite ade umpat2 die ke tak? Ataupun die hantar lalat ke ape2 je la yang berkaitan dengan lalat. Haha. Saye naik seram sebab lalat tu kadang2 ade dalam toilet. Kalaula lalat tu adelah 'die', ish...... die nampak la sume kejadian dalam toilet?? Demit.

Ade ke bende cenggitu? Malas nak pikir bab syirik mirik nih tapi saje je la tanye. Kot2 lalat tu adelah bukan lalat. Haha ok abaikan. =P

1 comment:

PinQib said...

wlopon x paham.. layankan ajaaa