Thursday, March 18, 2010

Cincin Di Jari


Memang selame ni saye pakai cincin kat jari manis tangan kanan. Ade la beberapa tahun saye pakai cincin tu. Buah hati dulu yang beli kat Lazo Diamond. Macam termahal sket kan, white gold, so harusla pakai kemane saje. Haha.

Pastu semalam saye dok bising2 takde orang ngorat walaupun ade orang kate saye ni muke cam budak sekolah lagi walaupun adelah sebenarnye hampir menjadi andartu. =P

Pastu kakak ofis ni selambe je cakap,

Kakak ofis : Elyn pakai cincin jari manis tu memangla takde orang nak kacau. Itu tandanya dah ade yang punye. Dah ada orang merisik atau cop dulu. Kalau tangan kiri maknenye dah kawin.

Saye : Huh?? OMG btul ke kak?? Patut laaaaa.. Ish takbleh jadik ni.

Kakak ofis : Yela, saye pun mase tunang saye ngorat aritu die kate die berani approach sebab tak nampak saye pakai cincin ape2.

Saye : Oh demmmm... *Sambil laju2 bukak cincin, simpan dalam handbag.*

Haha keji kan? Terus bukak cincin tu uolsss... Tak senonoh btul la. Punye la nak ade orang ngorat punye pasal. Haha.

Eh tapi btul ke lelaki zaman sekarang pandang macam tu ke? Tengok jari dulu ke sebelum ngorat? Ish.. Gile beradab.. Ingatkan dorang dah tak ambil kire dah bende2 camtu.. Alah sebenarnye memang takde orang nak ngorat saye ni. Pakai cincin ke tak pakai ke, same je. Ni sume MITOS je. Erk! Ok gurau. =P


6 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

lepas baca, terus aku buka cincin kat jari manis aku..... hahaha

PinQib said...

haha..
pegang gelang selamat laa sikit sayang

-eLyNhere- said...

faiz,
cessssss... ko pun same rakus gak! haha.

pinqib,
pegang gelang ke pakai?
idea yg menarikss... bf baru nak suh die belikan gelang je, selamat sket. haha.

cik-imah said...

haha..

kita pun sama elyn, lepas baca ni terus je cabut cincin. padahal dah tau pasal "mitos" ni lama dah.. nak tunggu elyn bgtau dulu baru nak cabut cincin kot?

-eLyNhere- said...

alaa... ngade taw cik-imah ni... nak tggu elyn bgtau.. huhu.
sile cabut yeeee... nnt kot2 ade ke yg terngorat mane taw kannn.. hikhik

cik-imah said...

dah pakai balik, rasa pelik plak sebab dah lama pakai cincin kat situ. bila rasa2 xde.. terus berdebar2.. perasan macam cincin tu dah hilang. huhu...