Thursday, September 3, 2009

Angan Angan Termakbul



Penah tak korang tetibe terberangan and fikiran melayang layang.. kire jauh gile la berangan tu.. penah?

Aku penah.. hikss..

Begini citenye.. Bende ni jadi bulan 3 aritu.. yakni kali terakhir aku servis kete. *Tibe2 teringat cite ni sebab tadi baru je service kete maa.. hehe.*

Sampai2 terus gi kat kaunter, *alamak.. sekali leng chaii daaa.. i like! hikhik..* pung pang pung pang.. tunjuk harge.. complain itu ini rosak blablabla under warranty blablabla ketok meje (ok tu tipu) balancing la ape bende sume, kedua2 belah pihak setuju, make kete aku pon kene bedah la... (service maaa)..

Sementare menunggu tu, aku pon lepak la kat tempat lepak yang disediakan.. Amik port depan tv sambil pegang remote. Hehe.

Kebetulan tempat aku duduk tu bertentangan pandangan sipi dengan leng chai tersebut. Ape lagi, secare otomatik mate terpaku ke arah beliau je.. "Comel giler leng chai ni", kate atiku.. Uih memang comel laa.. kiut miut rase nak cubit2! haha.. Pastu jenis soft spoken.. uih pengsannnn!

Sambil pandang die kepale hotak aku berangan la melayang layang lupe diri...

** comel tahap kronik btol la mamat ni **
** kalau la dapat borak2 lame ngan die... **
** pegi makan skali ke... gurau2...**
** pastu saling menyayangi ke.. uih aku akan jage elok2 nih kalau dapat..**
** tapi sure cinte terhalang punye.. mama mesti tak kasik..**
** tapi takpe.. sementare tu kawan je la kan..*
** ishhhh.. dapat naik kete berdua dengan die pon jadi la!! **

tu la antare ayat2 berangan yang bermain2 dalam pale otak aku.. keji kan?? ahaks! keji gileeeeerrr! dasar tak sedar diri punye tembam! huhu!

Tak lame lepas tu, setelah 40% tahap siuman kembali, aku berdiri tengok kete aku kat mane.. Owh, tengah nak cuci.. dah nak siap dah tu..
Elokkkkkk je aku nampak kete aku tuh... SRETTTTTTT KREOKKK DUSHH!! india sipencuci kete yang bawak kete aku tu terlanggar besi ape tah terseret kuat sampai tercabut bumper depan belah kiri! Die tak sedar, terus je jalan!

Dari dalam aku rase cam nak gugur jantung! OMG my Gegirl!!!! (name kete aku Gegirl yee)

Mechanic / pekerja sane sume terkejut dengar bunyi kuat tu, dorang berlari pegi kat india tu suh stop kete! Sume kerumun Gegirl nak tengok tahap kecederaan beliau!

Si india tu bleh wat sardin je sambil kuar kete, gi sambung basuh kete lain! Aku rase nak lempanggggggggg je dengan kaki muke die!!

Aku buat2 cool... rilex.. jangan melenting... cekak pinggang and kuar dari bilik tu tenung kete aku lame2... (dari jauh je la) haha.

Dorang menggelabah beb.. Abis dipanggilnye manager la hape bende sume untuk tengok kete aku. tah ape bende di discuss aku pon tatau. Siyes je nampak muke sekor2.

Tak lame tu, leng chai tadi datang kat aku.. cakap slow2..

"im sorry miss.. kete u ade masalah sikit.. pihak kami akan tanggungjawap.. dont worry blablabla repair blabla kene tinggal kat sini blablabla so sorry blablabla by today i promise blablabla.."

Dan yang peliknye aku tak marah pon.. padehal biasenye aku la melenting dulu.. ahaks! aku saspek leng chai tu ade ubat gune2 dowh.. hakhakhak.

Terus aku cakap, " Ok, tapi jangan charge car wash tu, and i nak u touch up segale calar balar yang ade kat kete i.. dah siap nanti, i nak uol hantar ke rumah i. make sure by today. malam pon tak kisah. ok??"

"Ok miss. Dont worry, nanti i akan hantar ke rumah u. u tinggal mane? blablabla.. -sesi ramah mesre bermule- hiks.

Aku pon balik la.. Call ofis terpakse EL arini.

Malam tu.. leng chai ni call.. die kate dah siap.. die on the way ke rumah aku.. Berbunge2 terus atiku.. Siap2 pakai baju lawa sket.. wangi2.. ahaks. Die sampai sesat2.. call tanye jalan.. dah macam bf gf gitu...! ahaks!

Elok je sampai depan umah,
"Kete u dah siap, sume dah touch up.. u boleh check"

" erm.. nampak macam kete baru dah! tq"

"miss, i ade problem.. i takde transport nak balik.. can u send me home?" wahhhhh.... ofkosss can bebeh! hahahahaha..

Dengan banggenye aku pon hantar la beliau.. kitorang duduk berdua dalam kete.. borak2 pasal hal personal.. sembang2 pasal family, background sume... happy giler la!

Dah sudah tu.. balik umah dengan senyuman meleret...

^__^

Ape yang dihajati dah termakbul.. tapi terpakse korbankan Gegirl untuk hajat itu.. T__T
*yang bold tu adelah isi isi penting ye! hiks.


Moral of the story : Len kali nak berangan hagak la sket... *sambil tepuk dahi sendiri*

-End-

10 comments:

dir&fara said...

adekah andan nak suruh the indian boy tu buat lagi gegirl anda pade next servis?? haha.. satu idea yg jahat dibulan puase ni.. hehe

bspotgurl said...

eh eh.. bestnlah angan angan awak nih... cam cerita filem melayu daaa..hihik.. very nice..
but your gegirl okay ke?

piNky LuCiA said...

hahaha.. ade jugak angan2 macam ni.. tapi kalau semua angan2 jd kenyataan, aku pun nak berangan tetiap hari.. hehe

-eLyNhere- said...

dir&fara,
oh nooo... x sanggop dah..! tp kalu tanpa mengorbankan si Gegirl tu, boleh sajeee... hiksss!

bspotgurl,
best?? awk x penah ke angan2 camtu.. *me always angan2 pelik camtu bile nmpk cute hunks* hiksss...

gegirl ok.. dah dimekap cantik2, cantik mcm kete baru dah. tp kesian la kat die.. ownernye x penah cederekan die, org lain pulak yg buat.. ciss.. T__T

pinky lucia,
eh, pelik sgt ke angan2 ni?
adeiii laa...
nampak sgt aku mmg kuat berangan! ahaks..

pstt.. klu nak berangan, jgn berangan kat pusat service ok! igt tu! hehe.

~d!b@~ said...

oooooooo dats y arr i dun c u arr on ym arr today?

ic ic... next time u wan to meet that leng chai arr.. we go tegether-gether can arr? hahahahahahha :P

-eLyNhere- said...

dba,
cannot one! if i go wif u arr, that leng chai sure layan u more arr.. bcoz u arr more white2 than me leyy.. cannot cannot..!

wahahaha!

~d!b@~ said...

aiyarkkk

u arr so arr
diskriminasi menjatuhkan aku..
reputasi kini menjadi bisu

eh? bunkface? hahaha :P

sweethOneY said...

ahaks.. angan2 jd kenyataan gituuuuuu..

uish, pe perasaan nampak gegirl kena gtu depan mata.. kuat gila india tu langgar smpi bumper tercabuttt..

nasib baik dorang dh touch up semua hr tu gak kan :D

-eLyNhere- said...

sweethOneY,
atiku hancur berderai tgk si gegirl cedere parah aritu! tp tu la.. dalam je berapi, luar cool.. tatau ape pasat. haha.

-eLyNhere- said...

dba,
sini bukan karoke jamban.. harap maklong. ahaks!
=P