Tuesday, February 21, 2012

Update Sikit



Hi uols. Dah balik ke tu? Amboi laju je tau balik. Saya ni kat ofis lagi sorang2, taktau la nak balik kul berapa. Isk.


Nak share sikit la ngan korang. Last weekend abang balik Ampang. Dia baru lepas beli hp baru. Touch screen jugak macam Samsung Galaxy SII. Tak sure brand apa. Alkisahnya dia amik gambar saya banyak kali la nak pedajal. Seperti kasi effect fish eye la, effect ada hantu kat sebelah la gitu. Tapi kan, saya lagi teruja tengok muka sendiri dari effect2 yang di dajalkan tu. Haha. Sebab walaupun tengah sakit2, tanpa mekap tanpa cuci muka dari semalam, (tak cuci dengan pencuci. cuci dengan air biasa je) tetap kulit ni behave jek. Sangat licin, putih dan kemerahan gitu. Ahaks ahaks! Tapi saya diam je la, malas nak bising2. Cakap dengan abang tu apa dia heran? Lagi2 pasal kulit muka pompuan. Memang bo layan la.


Yang lagi bestnye, ahad petang tu tengah lepak2 minum petang tetibe kakak ipar tegur,

" Elyn pakai apa ek muka elyn cantik je bersih.."

" erk. cantik eh? hehe." riak sekejap.

" ha'ah macam pakai mekap lak pink2 kulit elyn. takde mekap pun kan? "

" haha ha'ah takde mekap pun. tak letak pape pun.. elyn pakai blablablabla.. tapi seksa jugak la, pedih2 menggelupas awal2 tu. sapa yang takde masalah better takpayah cuba la.."


Lalalalala~ ingat dia tak perasan. Mungkin before ni diorang ingat saya pakai mekap kat umah kan? Sebab rasanya 2 minggu lepas kene marah ngan abang kat ruang tamu. Dia kata "ko ni kat rumah pun kene mekap tebal jugak ke?" Erk. Padahal saya pakai day cream je kot. Saya anggap tu sebagai pujian! Ahaks.


Memang puas hati sesangat la lepas pakai TABITA ni. Tak payah bersusah payah macam dulu. Dulu kalau tak mekap rasanya india tua tengok pun tak selera. Sekarang ni tak mekap pun keyakinan diri tu tinggi. Dah siap mekap bertambah la tinggi kan. Hiks. Eh stok kat umah dah nak abis la. Nak order lagi la sebelum terlupa! Bye uols~


1 comment:

sweethOneY said...

terpanggil2 aje nk try tabita ni. tp kulit muka takde masalah pun. cumanya gelap. hahaha nak putih macam elyn !