Thursday, February 9, 2012

Tiramisu Homemade!




Korang pernah pegi Uptown Damansara? Ala bukan uptown yang jual2 tu. Yang tempat makan tu. Last week baru la saya tau wujudnya tempat yang bernama Uptown Damansara kat sebelah highway. Haha. Kawan ajak makan steak. Saje la nak try.





Ni la steak yang saya makan aritu. Boleh didapati di gerai Lanun Steak. Hehe. Sedap tau sebab ada sos putih tu. Nyums~ Harga pun murah. Double nyums~


Oh rupanya Bawal Power yang femes tu pun ada kat situ. Rasa excited sangat sebab at last jumpa jugak gerai yang hebat diperkatakan tu. Tapi blom sempat try lagi. Maybe next time. Teruk betul saya ni kan? Selama ni duk lalu situ tak pernah tau pun ada tempat menarik rupanya kat sana. Huhu. Memalukan! Oh, pemandangan pun best kat situ. Boleh cuci2 mata. Ramai abang2 ensem and awek2 comel. Ahaks.


Ok cerita lain pulak. Cuti 4 hari aritu saya sangat lemau taktau nak buat apa. Tetibe teringin nak buat cake. Pastu dengan semangat waja pegi beli mixer kat jusco dengan bahan2 nak buat cake. Saya buat cake Tiramisu! Heee. Taknak kalah kan? :P




Tadaaaa! Rasa terharu sebab dapat buat cake yang sedap macam ni. *puji diri sendiri*. Cream cheese dia tu macam yang kat Red Velvet cake tu. Pergh sangat addicted makan tak boleh berhenti! Oh sorry la gambar blur. Hp murah ok. Camera canggih takde. Nampak samar2 pun jadilah kan? Hikhik.


Weekend ni nak buat cake apa pulak eh? Hurm.. Abis la makin kembang la badan camni. Isk!


2 comments:

sweethOneY said...

hihih gigih elyn terus beli mixer tu..

Ni bukan Bawal Power sebelah sunway giza tu kan? Teringin pulak nak makan steakkkk

-eLyNhere- said...

tula kan.. sgt gigih beli mixer. hiks.

Sunway Giza pun ade bawal power? taktau la pulak. hehe. tapi ni rasenye yang masuk tv tu sebab dia kate dalam foddcourt kat damansara. kedai lain biasenye dia dalam lot kan? ish kite taktau sangat.. hee :P