Sunday, August 30, 2009

Oh.. Merdeka.. Ok...



Esok bersamaan 31hb Ogos 2009 adelah ari kemerdakaan negare kite yang ke 52.

Kali ni ari merdeka jatuh dalam bulan pose.. secare otomatiknye aku pon tak amik port sangat pasal merdeka ni.. lebih fokus pade bulan pose saje..

Yela, memangla rase bangge + terharu + mengenang budi dan jasa pahlawan (?) yang berjuang susah payah untuk merdeka kan negare kite ni. Tu sudah semestinye. Tapi.. celebrate? Celebrate merdeka? How laaaa??

Tengok bunge api? Kat dataran? Ramai2? Countdown tunggu kul 12?

Er.. tak minat kot.. Ramai je orang tanye,
"malam merdeka gi mane?"
"celebrate kat mane merdeka?"

Aku macam.. erm... kene celebrate eh? kene kuar eh? Dok umah je tak bleh meh?

Kalau tengok perarakan tu bole la.. KAT TV.. kire macam nanti ade kete berhias polis la tentera la macam2 kan.. ok la jugak.. Tapi kalau tengok bunge api tu.. erm... tak berape nak teruje la..

I mean, budak2 yang pegi tu, mat2 rempit/kutu2, berkepit ngan awek2nye, melepak tunggu kul 12, pastu dah kul 12 teruje beriye2.. balik tinggalkan sampah merate2.. Dorang really appreciate ke erti merdeka tu? Dorang really bangge ke negare kite dah 52 tahun merdeka? Tak berape nak paham la.. Dorang tu sebenarnye mencacatkan sambutan merdeka je kot..

Ntah la, mungkin aku bukan jenis yang sosial kot.. sebab tu la aku berfikiran macam ni..

Well, pade sape yang btol2 sambut and PAHAM makne kemerdekaan yang depa sambut tu, bagus la. At least korang ade semangat patriotik.. bukan macam aku.. Cukup la sekadar aku sematkan rase bangga dan terharu sempene 52 tahun dah negara kite bebas dari jajahan komunis.. tanpa ada sambutan ape2 kat mane2..

Tapi ingat.. jangan la over sangat sambut tu.. kan bulan Ramadhan ni.. berpade2 la ye...

*peace* ^_^




5 comments:

MuhD NoR AzyM said...

Sambutan kali ini dihadkan cuma 40 minit jer..

Boleh percaya ke 40 minit nih?

Sama2 tunggu & lihat..

MuhD NoR AzyM said...

Sambutan kali ini dihadkan cuma 40 minit jer..

Boleh percaya ke 40 minit nih?

Sama2 tunggu & lihat..

-eLyNhere- said...

huh? 40 menet?? klakarnye..

bleh caye ke??

tp, np 40 menet?? sejam je laa.. kan senang...

adeh... wait n see jek la!

a s m said...

jimat elektrik hehe

-eLyNhere- said...

owh... jimat letrik eh...

hehe..