Saturday, August 22, 2009

Sawan Bendera Jepun



Arini dah start pose.. kejap je rase..
Rasenye baru je abis raye tahun lepas.. Aku tak suke la raye.. Aku tak suke dok kampung lame2 ramai2, bising2, budak kecik lari sane sini sampai bergegar rumah.. Aku tak suke..

Cop cop! Bukan tak suke kampung ok! Tak suke budak kecik ramaiii ramaiii.. Yes, I mean, RAMAIIIIIIIIIIIII. 30 ORANG KOT..Adoiiiiiiiiiiii...

Yang laki, berlari keliling rumah atas bawah kuar masuk dunno for what reason. Main kejar2 kot? Tapi ntah.. aku rase nak lunjur kaki time dorang lari, biar jatuh begolek baru reti dok diam kot. Yang pompuan lak terjerit2, tergelak ngalahkan cik ponti, lompat2, lari same gedik2 kejar dak laki.. Nyanyi kuat2, sengaje jerit2 sambil nyanyi.. Adoiiiiiiiiiiiiiii siyesss wa tak tahan woooo!!

Kalau gi main kat luar aku tak kesah babe.. ni main kat DALAM UMAH.. DEPAN MATE AKU.. KAT HALL.. DEPAN TV.. ape kes???

Dah la siaran tv tu di konker oleh golongan bawah umur.. dah tentu tengok kartun ke ape ke yang merepek meraban kan.. macam rempit ke, sumo lah ke, walaupon dah ulang lapan ploh ratos kali.. still nak tayang lagi time raye. Yang dak kecik REMPIT wannabe ni pon hadap la cite tu walaopon dorang dah hapal jalan cite! Ewwwww disgusting ok..! Aku tak suke tengok cite gatal camtu. bohsia sane sini, r*men ngan bohjan.. erghhhhh... geli gatal.. Wat cite porn je la senang kalo cmtu.. Kalau anak aku tengok cite takde moral camtu, aku piat tinge die, cubit2 die sampai nangis2.. biar die rase.. pasni konfirm tak berani tengok dah! huh!

Nasibbbb anak oranggggggg....

Tapi aku suke suasane kampung yang damai tu (kalau budak2 tu sume ngah tido).
Aku suke masakan kampung.. Lauk kampung.. Aku suke masak2 ramai2.. wat kuih la ape la.. Aku suke tengok uwan ngan atok gelak2.. sonok2... Aku suke tengok sedare mare kumpul gelak2.. terkekeh kekeh.. sambil kunyah sireh..
Suasane tu best..

Tapi aku tak suke bile sorang start tanye.....

"elyn ni bile lagi ni? nak tunggu bape lame? awak bukan mude lagi.. orang lain blablabla anak lapan blablabla"

Aku hanye akan jawap...

"ntahla.. jodoh pertemuan ni keje Allah.. elyn dah usehe.. nak wat camne.."
Pastu blah la ke tempat lainnnn... sile jangan hadap muke dorang lagi yee... kelak ko yang akan stress sorang2.. haha!

Bile sorang dah bertanye... akan bersahut sahutan dengan yang lain.. dan akhirnye akan jadi episode drama yang tragis.. sebab ending die sedih.. kalau happy ending takpe la jugak kan.. haha! Tak suke la bile orang tanye camtu! Mane aku tau bile aku nak kawin! Aku tak bela Doraemon maaa! Kalau ade leh tumpang naik mesin mase, tengok mase depan, sape jadi laki aku.. pastu baru leh inform kat dorang.. hakhakhak..

Ape kene eh aku ni.. bebel seteruk ni.. Aku ngah komplen ke ni? Adekah aku tak suke balik kampung time raye? adekah? Jawapannye................

Memang pon! Aku nak raye umah sendiri! Aku nak mama masak untuk family kitorang sendiri jek! Aku nak salam2 mama abah kat umah sendiri! Aku nak hepi2 gelak2 ngan family aku sendiri! Dah setel sume pagi tu, baru la gerak balik kampung! Aku nak camtuuuuu.......! Mama.. elyn nak raye camtu tahun ni pliss......! Sekali je! Pelis mama...........!!

p/s: entry emo. sile bagi can saye luahkan kat blog sendiri.. tade sape sudi dengar maa... sindiri type sini lor... T-T


3 comments:

Heidi Shafiq said...

kawin la elyn..!
:P

~PakKaramu~ said...

Salam ramadan al mubarak

-eLyNhere- said...

cisssssss ko heidi!
bak la sini calon somi 5 orang, bagi aku pilihhh. baru leh kawin. haha!

pak karamu - ye.. salam ramadhan al mubarak. =)