Friday, November 23, 2012

Happy Birthday Mummy!



13 November 2012 adalah harijadi mama saya yang ke-56 tahun! Eh mama ke mummy? Ha adik beradik lain semua panggil mama, tapi saya sorang je panggil mummy. Hikhik. Kata gegirl sorang, harusla gedik tahap maksima :P


Sepertimana yang semua tahu, 13 November hari tu kan public holiday.. Jadinya kami celebrate dengan seronok sekali bersenang senang kat rumah. Abah tetiba buat perangai sweet beli suprise cake untuk mama. Keluar dendiam pastu tahu2 je bawak balik sebiji kek. Atas kek tu tulis 'Selamat Hari Lahir SAYANG'. Gitulahhh.. Walaupun kek tu tak grand, yang penting chocolate moist cake sedap yang dibeli di kedai melayu Islam okeh. Dijamin dan diyakini halal. Sesuci cinta abah terhadap mama. Gitulah ayat novel sesekali terkeluar tak semena-mena :P


Mama kata nak makan ramai2 je kat rumah. Tapi kena tunggu family abang balik dulu la. So hari tu saya belanja mama Sushi King je dulu. Kami makan bertiga dengan adik saya.





Ni dia besdey girl kesayangan! Dah alang2 bersiap tu kan, harusla posing di dapur bersama kek yang telah dipotong. Mama nak buat kenangan katanya. Jadiklah. Hehe.






On the way balik, teringin pulak makan putu piring dekat dengan rumah saya. Ni memang famous dari dulu sampai sekarang. Terpaling sedap yang saya penah rasa la. Biasanya takde la ramai sangat sebab makcik tu dah buat awal2, simpan dalam bekas. Tapi kali ni bukan main ramai dan lama kami tunggu. Setengah jam kot? Ke lebih? Sedap punya pasal, lama pun lama lah.






So, hari Khamis family abang datang, kami pun kenduri Dominos aje. Senang. Tak payah makan kat luar la, leceh jugak dengan budak kecik dua orang tu nanti. Dahlah masing2 takmau tido siang. petang karang sure mengamuk akibat mengantuk. Nampak macam banyak, tapi sebenarnya cukup2 je makanan tu. Oh barbeku wing dan roasted chicken takde dalam gambar. Pi mana taktau.


Cake birthday yang betul2 punya belum beli lagi. Taktau la bila nak beli. Mama dah awal2 cakap nak secret resipi white choc macadamia. Favourite mama dari dulu. Harap2 esok mama suruh beli la cake tu.. boleh kenduri cake pulak weekend ni. Hikhik.


Ok tu aje kot cerita pasal birthday mama saya. Takda apa yang special pun. Spend time dengan family adalah benda yang paling membahagiakan =)


Oh lupa nak share. Hari tu kami 1 family tengok cerita Dumb and Dumber kat tv. Pastu adalah ayat "I'm sick and tired of having no one to love" something like that la.. Saya terus sahut, "me too" sambil tengah main game. Pastu mama cepat2 jawap, "elyn ada mama kan.." dengan mata penuh mengharap. Alaaaaaa terus saya senyum sambil tahan nangis. Serius rasa nak nangis sangat2. Ni tengah type pun sebak lagi. Kesian mama kan.. mesti mama penat tunggu elyn berpunya. Single mingle dari dulu tak berubah. Takpela mama, elyn pasrah je kalau dah ini ketentuan Allah untuk elyn :')


Oklah, takmo sedih2. Happy weekend uols! Tata!


2 comments:

pijot said...

rmai plak bufday dh ujung2 ni..anyway,hapy bufday mummy!ihihi

-eLyNhere- said...

hehe tq jot! :)