Friday, November 18, 2011

My Sweet & Sour Journey to Damansara



Macam jauh sangat je la Damansara tu kan? Haha. Saye nak buat pengakuan la. Paling gangster pun saye familiar dengan OU dan IKEA je. Lenlain, mintak mahap laaa..



Citenye camni. Kelmarin saye nak jumpe someone kat Flora Damansara. Sesudah dihitung kire dan menggugel map segala, saye pun nekad untuk try redah je. Why not kite belajar bende baru kan? Takkan asik nak Shah Alam - Ampang je kan? kan? Hiks.



Berbekalkan map di tangan, saye redah NKVE masuk LDP. Bila tengok LDP jem teruk, saye konon nak masuk kat IKEA tu la. Belok kiri dan nampak divider antara kiri and kanan. Terus panik. Dahla tak pakai spek time tu. Otak dah set kene amik kiri jangan turun bawah pulak. Dan terussssssss saye ke kiri lagi dan sampai kawasan perumahan dan tak boleh turn balik. One way. Nice kan?



Dah salah jalan tu, benti kete kat tepi carik spek dalam henbeg. Barula timbul kesedaran untuk jelaskan pemandangan mata. Haih. Dan bermula la journey sesat barat saye di situ. Pusing punye pusing campur benti isi minyak campur benti carik toilet dekat sejam, saye kuar kat Uptown. Sebabkan mase dah suntuk, saye nekad untuk tanye orang. Nampak kedai makan tepi jalan, saye benti. Terpandang sorang brader yang paling dekat, dia blom makan lagi. Dok main hp. Membelakangkan saya. Ah gamble je la tanye, malu letak tepi. Huhu.

Dengan sekali lafaz saye bertanye,

"Tumpang tanye encik, Flora Damansara kat mane ye?"


Sekali dia tolehhhhhh... * Alamak! Hafiz AF kah??? Ah sudah.. aku gi tanye retis ke ni?? Mane la nak tau, tak nampak muke kot tadi, main serang dari belakang je ni.*
Huhu, hakak nebes okeh. Kot kene maki ke ape kan kacau retis tetengah kedai makan tu. Isk!



Nasib baik dia jawap sambil senyum je,

"Oh Flora Damansara, u pegi sini blablabla, sane, simpang 3, traffic light, blablabla, dekat je, tapi u-turn blablabla.. er.. faham tak?"


"Hehe. Tak familiar area sini. memang tak faham kot... Takpela kalau susah sangat saye balik je la kot. Camne nak kuar dari sini? Highway terdekat nak gi Ampang camne?"


"Dah dekat dah, kenape nak balik? Takpela, U ikut I je la, I hantar u sampai sane. Tapi kene tunggu kejap sebab I tengah order makanan. I tapau je. Boleh?"


Gile tak boleh?? Orang nak hantar mestila bolehhhhhhhhhhhhhhh. Kan?? Huhu.



Sementara tunggu makanan tu kami borak la serba sedikit. Saye tak tanye langsung nama dia sape retis ke ape ke. Dia just tanye dari mane nak gi mane camne leh sampai sini, gitu je. Tapi sumpah sebijik cam Hafiz AF. Rambutnye tak nampak sebab dia pakai err.. ape tu yang macam snow cap ke? Err... ala yang Hafiz pakai tu la. Haha.



Jadi saye pun ikut la diaa... follow belakang kete dia. Punye jem la pulak jalan time tu. Jauhhhhh jugak la nak menyampai. Kesian dia kene hantar si budak sesat ni jauh2, padahal dia bukan nak pegi sane. Huhu. Bila dah sampai tu, dia siap pesan,
"U suruh kawan U turun, jangan naik atas, tempat ni sunyi."
Alalalala baik sungguh laaa. Silap btol saye lupe nak tanye name dia sape untuk kepastian la kan. Dan lepas cakap time kasih sambil nangis2 tu terus dia balik. Saye pun terus call kawan suh turun sekarang! Hehe.




Cite kat kawan tu, dia sangat heran macam mane saye bole sampai ke uptown damansara. Lepas tu asik perli perli je, "suke laa hafiz tunjukkan jalan..." Eh? Takdela suke mane pun.. Suke lagi jumpe dengan awak... awwwww~ Ahaks!



Kami pun pegi makan dalam kul 9 lebih tu. Dan borak2 update ape yang patut. Gelak2, dan terus balik dalam kul 11. Saye sampai umah dekat kul 12 malam. Nasib baik tak sesat lagi. Sebab kawan tu dah tunjuk jalan pulang sebelum lepaskan saye pulang. Haaa berbelit ayat kan? :P



Tu la pengalaman sweet & sour saye. Sweet sebab ade orang ensem yang sangat baik hati nak tolong walaupun saye bukan la pompuan cun yang seksi. Terharuuuuuuuu sangat! Semoga Allah balas jasa awak ye Hafiz @ Kembar Hafiz! ;) * Saye pun taktau la tu Hafiz AF or just pelanduk dua serupa. Kene tanye Hafiz la kot dia kat mane kelmarin kul 9 malam. Huhu.



Dan juge sweet sebab dapat jumpe kawan tu. Lame kot tak jumpe dia. Sebulan? Sebulan lebey? Windu la jugak sikit2.. Pendek kate suke la tengok muke dia sebab saye akan nak senyummmmmm je kalau jumpe dia. Ewahhh! Haha.



Sour pulak sebab saye sesat dekat sejam dam migrain teruk menyebabkan takleh fokus sangat berborak dengan kawan tu. Sampai umah terus pitam. Tak tahan sangat dah! Berdenyut tak henti2. Huhu.



Sekian adenye bebelan saye untuk hari ini. Jom Makan!

=)




3 comments:

Ainie Maydie said...

erm suid nyer..susah nk jumpa org yg baik mcm tu huhu dala mcm hafiz lak uh hehe

PinQib said...

kira ni memang kembar ke hafiz betoi??

-eLyNhere- said...

Ainie Maydie,

kann.. tak sangke la ade lagi laki camtu. biasenye kalau pompuan cun jek diorg nak layan camtu skalik.. terharu! :')


PinQib,

ntah laaa... cer tanye hafiz? kalau bukan dia, means kembar dia la kot. haha :P