Monday, November 14, 2011

Birthday Mama!




Happy Monday all! :)



Semalam, 13 November adalah Birthday me momma yang ke-52! Family abang pun balik untuk celebrate same.


Takde ape yang special pun. Kami decide nak picnic sambil barbeque kat Sungai Congkak. Abah perap daging, buat mashed potato and coleslaw, goreng nasi dan jajan. Hehe.


Tapi kan, adik saye buat lawak la semalam. Dia pakai spek. Dia masuk dalam air dengan spek2 skali. Mama dah tegur dah, "Adik, bukak la spek tu.. Hilang karang."
Dia bole senyum jek sambil sambung mandi. Tak sampai 2 menit lepas tu, dengar adik jerit, "Abang! Spek adik ilang dalam air!"
Ishhhhhhhhh bikin amarah tau budak ni! Berlari abang terjun dalam air. Saye yang plan takmo mandi pun terjun same carik spek dia. Yang abah dah bising2 dah. Oh adik saye tu umur 21 tawun ye. Bukanla budak tecik. Ahaks.


Kami 3 beradik dalam air dah rupe cam orang mendulang emas dah. Haha. Sorang selam, raba raba pasir. Sorang tunduk, raba raba celahan batu. Sorang lagi tak keruan duduk, berdiri, menyelam (sebab mata tak nampak!). Lame jugak la mencarik. Abang dah sampai ke bawah2. Saye cari kat gigi air dulu takut dia pergi tepi. Pastu cari celah2 batu tempat adik mandi tadi. Abang macam dah give up sebab tak jumpe2. Saye pulak sambil2 meraba raba batu tu pasang niat dalam hati semoga Allah permudahkan kalau ade rezeki nak jumpe balik. Tak sampai 2 menit, tangan saye teraba somting macam gelas. Dan ye, spek adik! Alhamdulillah jumpe jugak! Bikin saspen sungguh!


Petang tu macam dah nak ujan, kami pun balik. Best btol main air. Macam rendam dalam ais sejuknye!


Dinner pulak, saye tanye mama nak cake tak? Pastu katenye nak Pizza. Okla, kami order Dominos makan sampai lebam. Tu saje celebration kami :)


Cake yang special nanti elyn order ye mama? Kite makan cake simple2 dulu. Hiks!




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2 comments:

sweethOneY said...

hehe kite baru nk ckp adik tu umur berapa. Sekali 21 tahunnnnnn sabor ajelahhhh

-eLyNhere- said...

hahahah tahla mcm kejap je dah BESAR adik tu. dulu2 tecik je paras2 lutut je. tp terpaksa panggil adik jgk la kan.. bayangkan sampai dia tua panggil adik? ok tak kelakar! :P