Monday, May 9, 2011

Picnic Time!



Weekend yang lepas memang cuaca sangatlaaa panas kan? Dengar cerita sampai 36 darjah. Tu pon kalau orang tu tak tipu la. Saye pecaye je. Ahaks.


Memang dari Jumat balik keje mama dah cakap esok (Sabtu) nak piknik kat Congkak. Tetibe je takde angin takde ape. Siap nak masak2 n bakar ayam bagai. Kitorang sebagai anak yang soleh harusla setuju je dengan cadangan mama tu. (padahal masing2 kuat makan :P)





Maka ke sini la kami. =) Air sejukkkkkkkk, laju, orang tak ramaiiiiii... yang ade pun jejantans seksi dan abang2 askar. Awwwww malu tau kene tutup2 mate nampak dorang :P





Mama masak nasik, goreng keropok, pastu abah perap ayam, ikan dan sosej kasi bakar! Pastu tapau bihun dan kueteow. Pastu ade jajan2 dan air sejuk. Banyaknye makanan? Padahal 4 orang je pegi nih. Haha.


Bestttttt sangat mandi rase takmau naik! Ngan mama abah pun mandi same. Memule eksyen abah tamau mandi.. pandang sereng je kat kami yang terhegeh2 nak mandi tu. Haha. Oh ye, kami pegi kul 10 pagi balik kul 3 petang. Sampai je kat Ampang, on fb ramai orang complain panas la panas la terbakar la duk dalam oven la nak mandi ais laa.. Isk pelik.. Kami tak panas pun? Dah satu hari kat sane memang la tak panasssssss... Hiks.


Tapi esoknye (ahad) baru terase kepanasan cuaca tu. Asik nak marahhhhh je saye ni. Cakap sikit hangen. Rupenye sebab panas. Tak selese. Kasi on aircond, duk dalam sejuk baru la muke atak sunyummmmm belek2 hp sambil golek2... Ahaks.


1 comment:

sweethOneY said...

sangat panas kan elynnnn semlm kite g nilai 3 niat nak shopping tapi tak larat sebab bad mood sebab kul 5 petang pun panas terik lagi mencucukkk.. nasib baik dpt mkn seafood pastu. eh, lari topik !! :P

bestnya g berkelahh, duk dlam air sampai kecut jari :D