Thursday, May 5, 2011

Me' Nate



Ape tu? Bunyi cam nate (binatang) bahase orang Kelantan. Haha. Ni name kedai steak yang sedappppp kat Ampang. How to pronounce? Kene double confirm dengan owner dia. Hiks.



So last week ari Senin public holiday tu, adik bercita2 nak makan steak yang sedap dan halal. Biase yang ade kat KL ni sedap tapi ke'halal'annye diragui. Bile dah masuk bende2 diragui kehalalannye maka benak la otak dan berat la untuk buat ibadah. *ceramah pra Jumaat* :P





Masuk kedai ni, tengok menu, pilih nak yang macam mana. Dia ada bagi estimate price per 100 gram. Pastu bangun pegi kat peti ais di atas ni, pilih la seperti mane di dalam menu tadi. Bahagian2 ape. Dah siap harga dah per paket. Harga tu siap masak sume dah. So, pepandai la bajet ikut ketebalan poket memasing. Hiks.





Menu yang di nyatakan di perenggan atas tadi. (awat cam cikgu bahasa plak ni? Haih). Oh lupe nak bagitau. Drinks adalah PERCUMA ye. Yes, free of charge and refillable. Seronok kan? Pilihan air, bermacam2, ade juice ade hot drinks. Semua PERCUMA. Tapi kalau minum tak habis, diorang akan charge RM4.90 per drink. Jadi, sile jangan tamak, ambik air ikut perut memasing ye.





Ni mama punya tenderloin black paper. Sedap. Tapi ade rase lemak2 saye tak suke. Saye amik bahagian yang takde lemak. Daginggggg je. Baru la tak hanyir. Oh, saye memang tak suke makan daging. Ape2 jenis pun. Beger ke meatball ke..sebab dia ade bau hanyir. Begitu juge dengan kambiang. Sebab ade bau. Oleh sebab ayam n ikan je takde bau, maka saye boleh la makan. Hiks. (Banyak la memilih makanan, badan tembun jugak! Chit!)


Jadi kawan kawan, sile la cube kedai ni ye. Makanan sedap, air free, service cepat. Puas hati la pendek kate. Bukan pendek je kate,panjang pun kate puas hati. Lebih lebih lagi kalau orang bayarkan. Total bill RM300 untuk 7 orang makan. Adik belanja. Alhamdulillah, moga murah rezeki ko dik. Amin.


Lokasi :
Menate Butcher Shop / Steak House
No, 16 Jalan Kolam Air Lama Satu
68000 Ampang Jaya
Selangor


1 comment:

sweethOneY said...

kite pulak mmg suka daging! nyumsss