Wednesday, May 25, 2011

Cak!



Uinaaaa lamenye tak hapdet. Sakit ke? Hiks.


Takde bende sangat pun nak cite la.. Same old boring routine everyday kat ofis ni. Subuh bangun pegi keje redah jem. Balik umah dah malam pastu tido. Repeat selame 5 hari atau lebih (mengikut keperluan). Takkan nak cerite tu hari2 dok? dok?


Tapi ade satu cite klakar la. Tadi sumorang takde kat ofis, keluar ade hal. Saye tinggal sorang kat depan. Pastu bunyi orang tekan loceng. Rase cam sayup2 je (sebab pasang lagu kuat2 pastu nyanyi sorang2). Takut kene marah, saye bangun la jugak pegi ke depan tengok ade orang tekan bell ke tak.


Ofis saye pakai Glass wall. Orang luar samar2 bole nampak dalam kalau mengintai dengan bersungguh sungguh. Tengah kat hall tu, dari luar nampak orang lambai. Lelaki. Putih. Dahi licin. Erk. Dup dap dup dap. Sape la pulak ni, calon suami terbaik. Terus panik dan kaget. *Oh, saye ni sangat pemalu dengan lelaki ensem, tq*


Bukak pintu, senyum.

" Saye ni main redah je, ade nak pakai part time tak kat sini?" * senyum punyala manis*

" Err.. Haha.. Erm takde kot.. Ni company ID.."

" Oh takde eh? Takpela.. Saje je tanye.. Company ape tadi awak cakap? "

" ID. Interior Design. "

" Ape qualification untuk apply keje kat sini? "

" Erm.. ID la kan? " * Time ni dah tak tentu arah sebab kaget tengok muka dia sangat manis*

" Oooo.. Okla."


* Dia pun pusing mau beredar, saye pun baru nak tutup pintu .........*


" Macam mane nak contact awak ye? "

" Erk! Erm................................. " * Terkejut dan nebes lalu diam untuk 2 minit. Speechless*

" Oh, no yang kat atas signage ni eh? " * sambil tunjuk atas *

" Haaaaa... ye. Ye. " * Dalam hati dah tergerak nak gi amik namecard. Tapi badan tak boleh gerak sebab dah kaku + panik *


Lalu beliau pun balik saye pun laju2 masuk dalam bilik.



.................................................................................................



Setelah bertenang dan ambik nafas 5 minit, ofismet balik. Lalu bertanye, " Sape datang tadi kak elyn?? Ensemnyeee.. Dia bawak kete ******* tau! Cantik kete dia! Dia nak ape?? ". Amboi kau kepochi sangat kan. Walhal kau lelaki. Haha.

Bila cerita ape yang jadi, sumorang marah saye,

NAPA TAK BAGI NAMECARD N MINTAK NO FON DIA??

KITE PERLU JUGAK LA PART TIMER KAT SINI, NAPE CAKAP TAKDE??

OMAIGOD ADIK! NO WONDER LA SAMPAI SEKARANG SOLO!


Bole?? Kite dimarahnye... Isk. Wat to do... Ai nebes la kalau lelaki kacak ade depan mate...






4 comments:

sweethOneY said...

hehehe apalaa elyn ni sooooo comel tauuu!!!

mana tau pasni dia call opis cari adik manis ke kannnn rejeki tu :P

-eLyNhere- said...

haha.. dah byk kali kot kejadian mcm tu.. tu yg kene marah tu. asal ade laki senyum kat elyn, mesti panik lalu pandang bawah. padahal org nak senyum je takde niat ape...choi! :P

haha yela kot kan... nampak cam beriye nyalin no fon kat signage tuh.. =.=

cryclown said...

hehehe..tarik nafas panjang panjaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnggggggggggggggggggg

-eLyNhere- said...

masalahnye lelaki kacak datang tak bagitau awal2. kalau tak, bole jugak praktis dan standby ambik nafas panjang2..... haha