Sunday, August 7, 2011

Iftar With My babes @ Laman Grill!



Whoa lama sangat tak hapdet!



Dah dekat seminggu kita puasa. Kejap je rase. Semalam, saye berbuke dengan my girlfriends! Sebabkan masing2 duk jejauh, maka perjumpaan adelah kat tengah2. Iaitu Shah Alam. Mereke pun decide nak makan kat Laman Grill Seksyen 13 Shah Alam. Ye, depan ofis saye je. Huhu. Tapi selama ni tak pernah pun saye tau kat situ ade Laman Grill sebab dia duk kat bahagian belakang. Bukan facing mainroad macam kedai2 lain. Kesian. Kalau tak sebab masuk blog, Milkadeal dan sebagainye, memang tak ramai yang tau kot..



Ade buffet RM49.90 per head atau ala carte. Kami semua pilih ala carte, sebab takut membazir amik buffet. Masing2 menjaga badan katenyeh. Ahaks. Ramai jugak orang. Dan rasenye kami semeje je kot yang amik ala carte. Lain sume buffet. Untuk detail pasal buffet Laman Grill boleh click SINI.



Oh, sebelum ke sini, kami bersiar2 kat Bazaar Stadium tu dulu. Punye la sardin orang kat sane. Terpijak selipar terlanggar bahu segala. Weekdays takdela seteruk tu rasenye.



Antara makanan yang kami order..




Grilled Spring Chicken





The Laman New Version Marbled Chicken Chop



Saye makan The Laman New Version Marbled Chicken Chop. Komen? Speechles. Terharu rase nak nangis. Haha. Sedaaaaaaaaaaaaaaaaap sangat ok! Pie dia ade cheese dan kulitnye rangup. Ayam yang lembut, sos yang sedap. Aih tak reti la nak explain, yang penting sangat sedap! Korang kene try sendiri. ok? =)



Definitely will come back. Service pun tiptop. Staff yang peramah. Saye suke =)



Lepas masing2 dah bloated, mase untuk dessert pule. Kami ke Tutti Frutti depan Laman Grill tu je. Masing2 craving for frogurt katenye. Punye laaaaaa ramai orang. Rase cam ade kenduri kesyukuran lak. Mungkin jugak kesyukuran sebab dah berbuke? Hehe.


BTW, inilah hasilnye.





Syoknyeeeee makan ramai2 dengan gelagat masing2 yang terlebih gula tu. Havoc jadinye. Rasenye meje kitorang la yang gelak paling kuat. Huhu. Tak boleh tahan la, ade je aksi2 spontan yang dorang buat.



Selesai sume, polok2 kiss2, masing2 pun pulang ke rumah masing2. Saye sangat happy hang out dengan my babes! Bukan senang dapat kumpul makan same2 ni. Masing2 bz dengan agenda tersendiri.



Tapi saye sampai rumah kul 12 malam. Sebab jalan sangatttttt jem. Time tu la dia nak TAR jalan, time tu la nak korek sane sini. Jem macam balik keje kul 5.30 petang pulak rasenye. Eiii.
Sabarrr je la.





3 comments:

sweethOneY said...

berkumpul dengan org2 tersyg adalah satu nikmat !!

cryclown said...

ari tu bli puding caremel kat bazar *org jual tu ckp puding caramel.
'ni tip top dik, cuma telur dengan susu je'

then balik teruja sangat nak makan...
and the result is..

rasa macam makan telur dadar takde bawang..wahhhhhh!!!!

tapi abis jugak..ahaks...

-eLyNhere- said...

iza,
yeszaaa setuju! =)


cryclown,
haa? eeeiii tak sedap kot camtu. ha klu nk sedap meh rase saye punye. ahaks. :P