Monday, July 4, 2011

Rambutku Sudah Pendek!



Lately rambut saye selalu tersangkut kat kerusi bila kite sandar dan cuba nak gerakkan kepala. Nak tido pun same, nak alih kepala kene hayun baekk punye kasik semua rambut2 pun teralih skalik. Kalau tak memang tersangkut la. Bukan tak biasa rambut panjang, tapi tak pernah la panjang lepas dada. Ni la 1st time. Rambut lama saye panjang macam kat bawah ni.






Holoh comeynye beliauu... hehe. Macam tu la rambut saye dulu. Dahla nak menjagenye payah, sebab kite pakai tudung kan.. Dah la keje dari gelap sampai gelap. Terperap je rambut dalam serkup, kesian dia tak boleh bernafas elok2.




Lantas saye pun tekad nak potong rambut pendek, dengan rambut depan. Dah lame rasenye takde rambut depan. Last mase sekolah rendah dulu kot. Naik sekolah menengah sibuk nak rambut panjang. Jadi, rambut saye bila dah pendek adelah seperti dibawah ni.








Comey tak? Ahaks. Eh baru perasan, dua2 pun gambar Katie Holmes. Feeling comel cam beliau ke?? Haha. Ni sume kebetulan jek. Saye gugel images rambut pendek n panjang, gambar ni je yang bebetul same ngan keadaan rambut saye. So, what to do? :P




Mase tengah tekun mengerjakan rambut saye, amoi tu sesekali tengok cermin nak tengok rupe saye dengan rambut sesuai ke tak. Bila dah potong rambut depan, dia tengok cermin dan senyum sambil berkate, " Cute wohhhh.." Ahaks, malu taw... Memang la nampak cam kanak2 tak cukup umur je. Tapi badan tetap la besar rupe makcik anak 8 orang. T____T




Sampai umah, mandi2 segala, sikat rambut nak maintain seperti keadaan kat salon tadi. Punyela rimas sebab dah lame takde rambut depan kan. Tapi bertahan je. Susah jugak nak jage rambut pendek ni. Silap2 kalau selekeh2 terlepas pandang sesekali ade jugak rupe cam Chibi Maruko Chan.






Hi, saye Maruko. Apa Khabar?




Sekian adenye bebelan untuk petang ini =)


3 comments:

Ayda Munir said...

nice hair cut:)

sweethOneY said...

hehehee lawak la elyn ni jadi maruko pulak dia :P


kita tengah gigih simpan rambut ni, orang nak kawen la katakan. ahaks. apa kaitan entah :p saje nk feeling ayu kot

-eLyNhere- said...

Ayda Munir,
tq! ;)



iza,
org nak kawen mmg kene simpan rambut panjang ok. byk kegunaannye. hehe. terutama mase sanding nnt. hiks.