Wednesday, May 26, 2010

Tampal gigi


Weekend aritu saye sengsara sakit gigi. Rase ngilu2 macam kene renjatan elektrik bile gigit makanan kat situ. Pastu ari isnin saye nekad la nak jumpe dokter. Sebelum tu round2 blog terjumpe entry pasal gigi and dentist thingy kat blog sape tah lupe. Hikhik. Die cerite pasal pegi klinik kerajaan kat putrajaya. Kedengaran sungguh meyakinkan. Apelagi, harusla menuju ke sane.

Mase register, abang kaunter tu tanye duk mane. Keje mane. Duk Ampang, keje Shah Alam. Jauhnyeee... kate die. Hehe. Saje nak try test tengok quality service kat sini pulak. Jawapan poyo seorang pompuan yang sedang nebes nak jumpe dokter. Haha.

Mase menunggu tu memang tak senang duduk la. Dok pikir dokter nak cabut ke tampal jek gigi ni? Bole ke tampal? Kalau cabut sakit tak? Kalau sakit macam mane? Kang rongak camane pulak? Kang die bius buruk tak muke aku? Haha sempat lagiiiiii tu. =P

Akhirnye bile sampai turn saye, Dokter tu cabut tampalan lame dan tampal baru jek. Dia kate ade lubang kat bawah yang gigi pecah tu. Pasal tu la sakit.

Eh ingat tampal tu tak sakit ke?? Dia korek tampalan lame pun rase cam nak lesing jek dokter tu! Sakeeeeeeeeet okeh! Ei tu la dulu takmo jage gigi elok2. Sekarang sape susah? Ha tanggung la sendiri. Mak kate gigi saye rosak sebab suke kunyah ais banyak2. Isk. Sedap la ais..... Mane bole benti.....

Pasni kene rajin2 gosok gigi dan gunekan listerin yang tak luak2 kat umah tu. Hehe.

2 comments:

PinQib said...

jumpe dentist la benda yang paling scary bg sy..
hehehe..;>

klik on ur beware the flu ads. hit me back!

-eLyNhere- said...

hehe btul2.. tq ye btw! ^__^